reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Hej:-)

Ja juz mam posprzatane, podlogi pomyte, pranie wywieszone, nastepne sie pierze. Teraz sobie usiadlam wygodnie z zielona herbatka i odpoczywam. Zamowilam Lenusce spacerowke, taka malutka tylko do auta. Nie wiem czy bedzie dobra, ale mam nadzieje, ze tak bo komentarze ma super. Buy your Chicco CT0.6 Stroller - Jade reviews from Kiddicare Pushchairs | Online baby shop | Nursery Equipment
Mam nadzieje, ze spelni moje niewielkie oczekiwania, bo zanim kupilam ta spacerowke, ktora teraz Lenka ma, to 3 razy oddawalam wozki spowrotem do sklepu. Tzn Maclareny to byly, a ja nie lubie nimi jezdzic, i potem w koncu znalazlam moja ukochana Loole Bebeconfort. nie wiem czy Lenka bedzie chciala jezdzic nowym wozkiem, bo w Looli ona jezdzi przodem do mnie, a w tym nowym bedzie tylem. Zobaczymy.

Doris - mysle, ze na pewno cos znajdziesz w koncu. Jesli chcialabys w biurze, to u mnie w pracy wiem, ze beda przyjecia niedlugo, tylko, ze to na czas okreslony, chyba na 6 mcy.

Renuska - ja tak Lenke caly czas praktycznie kapalam. Tylko pod glowke dawalam jej recznik zrolowany, zeby sie pewniej czula.

Domi85 - to super, ze taki angielski z opieka dla dzieci znalazlas.:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczynki.

Melduję się, że dotarłyśmy z Sarą bezpiecznie do domu. Teraz mała na nowo oswaja się ze wszystkim, jejku jak dzieci szybko zapominają...

Potem naskrobię coś więcej.

Papa.

hej :)
dotarłyśmy całe i szczęśliwe:) Majeczka trochę źle znosła podróż samolotem w szczególności lądowanie ale na szczęście tesciowa moja ma więcej cierpliwości i ja uspokoiła :) Wczoraj generalnie mieliśmy zamieszanie bo najpierw ten angielski ( domi85 - miło było Cię poznać i tez mam nadzieję ze za tydzień uda nam się podadac ), a poźniej licho mnie chyba podpuściło a w zasadzie mój mąż i poszłam na trening koszykówki. Grałam kiedyś w kosza ale to było wieki temu i trochę "puchłam" kondycyjnie. Ma 3 minuty przed końcem treningu pech chciał że źle wysokczyłam i bummmmmmm - skręcona kostaka :( Boli jak cholera i praktycznie dziś cały dzień umieram z bólu. Dobrze że teściowie są to zajmuja się Majeczką bo ja nie dałabym rady.
Dziwczyny poradzcie gdzie mogę zabrać moich teściów żeby cos zwiedzili tutaj? Wiem tylko, że napewno trzeba zwiedzic York a poza tym nie mam pojęcia gdzie tu wyskoczyc :(
Koncze bo trzeba dotrzymywac towarzystwa teściom :( odezwe sie poźniej ..
buziaki

widze ze sie forum ruszylo .Ja napisze cos jeszcze teraz z rana bo pozniej to nie wiem jak z humorkiem bedzie .Ostatnio nic mi nie wychodzi i odbija sie to na moim nastroju .Udalo mi sie kupic rower dla dominika za Ł3 na ebauy wiec jestem zadowolona ,nie to ze zaluje mojemu dziecku ale szkoda bylo mi wydac Ł100 za rowerek .Tym bardziej ze zapomnielismy zaplacic za wode za trzy miechy i teraz przyszedl nam rachunek :sorry:.
Ragazza - no ciezko z tymi wozkami .Ja tez juz mam na oku jedna spacerowke kt.mi sie podoba ,ale to jeszcze nie teraz .A ten wozek co zamowilas Lence w sam raz do auta ,mam nadzieje ze bedziecie wszyscy zadowoleni .
Monia ,Marta - witajcie z powrotem .
Marta - dobrze ze tescie sa to zawsze jaks pomoc ,naciesz sie nimi .

Czesc wszystkim ale zimnica wiec siedzimy w domku moja laska rosnie jak na drozdzach i niektore ubranka juz zakladam na 3-6 bedzie wysoka po tatusiu chyba wczoraj zakupilismy jej na ebayu kilka rzeczy bo nie obejrzymy sie a tu nie bedzie co zalozyc no i sobie tez zakupilam juz pas i od dzis zaczynam brzuszki poki wczesniej tym lepiej :)))
Monia i Marta witajcie i piszcie
Renuska super okazja rowerek za 3 funty
Doris trzymam kciuki abys znalazla taka prace jaka chcesz
reszta pisac bo nie ma komu odpisywac

Czesc:-)

Dlaczego sie nie odzywacie? :cool: Nie wiem czy pisac, czy nie - ktos to w ogole jeszcze czyta?;-)

U nas nic ciekawego - Lenka ma kolejny napad wyzynania sie zabkow. Jestem juz tym wykonczona. Co chwile ma goraczke, biegunki, nie chce nic jesc. Tym ostatnim to akurat sie nie martwie. ;-) Jutro ide do GP, bo moja Lenka juz w ogole nie chce mleka, a ona zadnych jogurtow nie je , ani zadnego nabialu i boje sie, ze bedzie miala niedobory wapnia. :-( Mam nadzieje, ze Dr Goldman cos jej przepisze, bo odchodze juz od zmyslow, jak widze, ze znowu wypluwa, wylewa mleko zamiast wypic.

Obiad mam juz praktycznie zrobiony, bo zrobilam leczo, do tego chleb czosnkowy - tez juz zrobilam, tzn posmarowalam maly krojony bochenek maslem czosnkowym, zawinelam caly w folie aluminiowa, a potem tylko do piekarnika na 40 min i wychodzi rewelacyjny. Na grila zawsze musze dwa cale chleby tak przyrzadzac, bo znikaja tempie blyskawicy.

Tynia - kobieto daruj sobie brzuszki tak wczesnie po porodzie. Ja sobie przez takie cos tylko klopotow narobilam. Nie bede sie wdawac w szczegoly, ale jak bylam u lekarki w Pl, to mnie opier..., ze dopiero po 12tyg po porodzie mozna jakiekolwiek cwiczenia na miesnie brzcha robic, bo macica sie nie podniesie do gory. Poczekaj jeszcze.

Renuska - nam tez przyszedl zachunek za wode. I sto innych rachunkow. :-(

Monia i Marta - to super, ze juz jestescie! Piszcie duzo!

Lece sie polozyc z Lenka. Pa!

Hello wszytskim:-)
Nooo niezle zamarlo na forum:szok::szok::baffled: Ratujmy je!!!Dziewczyny do roboty:tak:

Ja sama jakos malo pisze ,bo po pierwsze u nas nuda i oprocz zalatwiania wielu spraw urzedowych to nic sie w sumie nie dzieje:eek: Pogoda tez nie nastraja,moj telefon niby pokazuje dzis 11 st ,ale cos mi sie wierzyc nie chce,bo bylam z dziecmi w sklepie i porazka ,taka zimno!!!!
Po drugie to napisalam w sobote(chyba) przedlugasnego posta i go wcielo bo byl chwilowy zanik neta:wściekła/y: No i mnie trafilo!!!:wściekła/y: Drugi raz juz tego samego nnie bede pisac:no::-p
Ja pomalu obmyslam plan chrzcin malego i calego wyjazdu,bo jednak bedziemy to robic w PL:-) Za tydz planuje bilety zakupic:happy:
Jutro moja tesciowa ma operacje:-( oby wsz poszlo oki:tak:
RAGAZZA-pisac,pisac,zawsze ktos chyba podczytuje,tylko pisac sie czasem nie chce;-) Wozeczek b ladny ,mailam dla Nati podobny i do auta super sie sklada,tyle ze jasny roz i stale prany wyplowial,wiec potem kupilam juz ciemny;-) Co do Lenki-kurcze Twoja mleka nie chce a nasza za duzo wola:szok: Potrafi 2 litry wypic dziennie jesli tylko bym jej pozwolila:crazy:
MARTA- wspolczuje skrecenia kostki,mailam to 2 razy i nie zazdroszcze,cale szczescie ze masz tesciow do pomocy,wracaj szybko do formy:tak:
TYNIA- kurcze ja tez radze ostroznie z cwiczeniami bo faktycznie dopoki macica sie nie obkurczy mozna sobie nieziemskich klopotow narobic:tak::tak:moze narazie pas zastosuj:happy:
MONIA-pisz jak Wam tam bylo w Pl:tak:
Zmykam dziewczyny ,bo maly chyba chce do mnie ,choc tatus go buja na lezaczku:cool::-p;-)
Piszcie ,piszcie ,piszcie kobitki,cokolwiek,po "zdechniemy" smiercia naturalna:szok::-D
paaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

hej dziewczyny
ja chcialam sie pochwalic ze wlasnie wrocilam z Kornelka z przedszkola,jestem bardzo zadowolona czysto fajne tylko angielskie dzieciaczki i mile opiekunki.przez te trzy godzinki co tam bylam nela lepila z plasteliny,rysowala,przebierala sie w jakies kostiumy,spiewala z innymi,opiekunka czytala im ksiazeczke,o 12 mają 2 sniadanie i jedza platki a potem ida na dwor i co dla mnie wazne, miejsce do zabawy maja zadaszone i osloniete od wiatru.:-):-)poza tym ja jutro ide zalozyc ten implant troche sie boje jak moj organizm na to zareaguje bo do tej pory slyszalam duzo zlych opini.:sorry:przy okazji pokaze tez lekarzowi ta moja blizne bo niby juz ladnie zagojone zostal tylko cieniutki pasek,ale jakis centymetr mam tak jakby otwarta rane i ropa mi sie saczy z niej.:wściekła/y:i przez to wszystko cwiczyc nie moge bo zaraz brzuch mnie boli i niestety waga po ciazy stoi w miejscu:wściekła/y::wściekła/y::angry:
graziul tak sobie pomyslalam o tobie,bo to comunity centre jest chyba w takiej samej odleglosci ode mnie co od ciebie.moze twoja Natalka tez by sie tam dobrze czula?;-)

graziul - moja Lenka kiedys uwielbiala mleko i pila litrami od maluskiej. Teraz dopiero jej sie pozmienialo, jak zaczela jesc inne dobre rzeczy. Od kiedy je przestawilam na domowe obiady, kanapki itp to nie chce nawet patrzec na mleko. Ani na budyn, ani na jakiekolwiek kaszki, nawet probowalam jej dac manna z soczkiem malinowym i nie chce. :-( Kakao tez jej nie odpowiada, sama juz nie wiem.:-(

M0205 - to super z tym przedszkolem. A gdzie ono jest dokladnie?

PS - nie wiecie dziewczyny( te ktore kolo mnie mieszkaja) czy sa tu gdzies w poblizu jakies play groupy fajne zebym mogla z Lenka chodzic? bardzo mi zalezy na tym zeby Lenka miala juz kontakt z dziecmi bo niestety troszke mi dziczeje juz. :-(

reklama
hejka
to i ja cos skrobne;-)wzielam sie za rozpakowanie tych ostatnich dwoch pudel,i w sumie jak zaczelam rozpakowywac to zrobilam jeszcze wiekszy burdel:wściekła/y:a teraz mala ryczala,Paweł mial napad wscieklizny,i wszystko stoi w miejscu:wściekła/y:czekam na wymiane drzwi kuchennych.bo w sobote jak padalo to woda do kuchni sie dostala:wściekła/y:no i przyszedl list ze do 5 czerwca wymienia,ale kiedy??pozostaje mi siedziec w chacie i czekac:szok:w piatek przywioaza lodowke i teraz mysle co zrobie z tymi starymi:-Dkuchenke wybralismy tez,ale juz kaski nam braklo i moze w piatek zakupimy,ale ost.byla i moze A pojedzie depozyt zostawic,bo 100 nam brakuje:-(
graziul-ja juz tez zyje chrzcinami,obmyslam menu,bo nie chce robic jakies wielkiej imprezy,tylko w sumie obiado-kolacje;-)no i gdzie ja tych ludzi pomieszcze,bo w sumie przyjedzie 5 doroslych i dziecko.no i dokupic musze kolder,poduszek itp,a pozniej beda lezaly i miejsce zajmowaly:szok::wściekła/y:
ragazza-wozek b.ładny,my jak gdzies jedziemy na jakis dluzszy spacer,albo dluzsze zakupy tp jak 2 wsadzimy to w bagazniku nie ma miejsca nawet na torebke mala:-D
mo20-super ze tak szybki zalatwilas to przedszkole,moj dopiero od wrzesnia za rok:szok::szok::wściekła/y:
marta-ja tez mialam kiedys skrecona kostke,wlasnie podczas gry w kosza skrecilam,ale to wieki temu w liceum i do tej pory jak zmiana pogody ma byc to mnie pobolewa:-(
monia-jak tam wkrecilas sie juz ponownie w obowiazki??
renuska-rowerek za 3 funciaki:szok::szok:smiech na sali,super ze ci sie udalo.nam tez przyszly juz wszystkie bille koncowe,razem 500:szok::wściekła/y:
jejki,przez ta pogode to szlak mnie trafi,czekalam na ogrodek,ze sobie bede kawke popijala itp,a w sumie to moze ze 3 razy mi sie udali i to jednego dnia:-Ddobra,spadam sprzatac:wściekła/y:

Do góry