czesc dziweczyny melduje sie ze zyje ale nie ma zbytnio czasu by napisac ale jestem na bierzaco wiec oki hehehe a poza tym w zyciu nie za dobrze wiec musze walczyc hehe dlatego czasu brak hehe jak sie wszystko uda to z pewnoscia sie odezwe takze jest oki nie zapomnialam o was buziolki pozdrrawiam i bardzo przepraszam ze tam molo sie odzywam ale musicie mnie zrozumiec pa
reklama
Czesc dziewczyny,
WITAM NOWE KOLEZANKI - jednak Bradford wiedzie prym na naszym watku, ale im nas wiecej tym weselej.
Kamalodz - ja zaczelam Jaskowi dawac sloiczki od 2 tyg. Pytalam HV i dziewczyn na grupach i zdecydowanie polecaja tylko te warzywne. Nie wiem czy Ty to wiesz - ja nie wiedzialam- ale podawanie pokarmow stalych przed ukonczeniem 4 mies zycia dziecka moze POWTARZAM moze( nie musi) spowodowac uszkodzenie watroby. Z tego co wiem to w Polsce nikt o tym nie wspomina. Tutaj na poczatek po mleku polecaja rowniez owsianke, po ang to porridge, ja daje malemu bananowa i dosc mu smakuje. Teraz Jasiek potrafi zjesc nawet 2 sloiczki dziennie, i o dziwo te z pietruszka- ktore dla mnie sa najmniej smaczne, jemu smakuja bardzo.
Owocowe sloiczki mu nie wchodza:-/
WITAM NOWE KOLEZANKI - jednak Bradford wiedzie prym na naszym watku, ale im nas wiecej tym weselej.
Kamalodz - ja zaczelam Jaskowi dawac sloiczki od 2 tyg. Pytalam HV i dziewczyn na grupach i zdecydowanie polecaja tylko te warzywne. Nie wiem czy Ty to wiesz - ja nie wiedzialam- ale podawanie pokarmow stalych przed ukonczeniem 4 mies zycia dziecka moze POWTARZAM moze( nie musi) spowodowac uszkodzenie watroby. Z tego co wiem to w Polsce nikt o tym nie wspomina. Tutaj na poczatek po mleku polecaja rowniez owsianke, po ang to porridge, ja daje malemu bananowa i dosc mu smakuje. Teraz Jasiek potrafi zjesc nawet 2 sloiczki dziennie, i o dziwo te z pietruszka- ktore dla mnie sa najmniej smaczne, jemu smakuja bardzo.
Owocowe sloiczki mu nie wchodza:-/
I kurcze komu ufac? Polskiemu czy angielskiemu lekarzowi???? Nie zauwazylam zeby mu cos bylo do tej pory. Pediatra powiedzial mi ze maly rozwija sie bardzo dobrze ,wyglada i rozwija sie juz jak 4 miesieczne dziecko i nie widzi przeciwwskazan na cos nowego:-( I co mam robic?
kamalodz Nie chcialam zasiac u Ciebie watpliwosci, ale zwroc uwage ze na kazdym ang sloiczku jest napisane ze mozna podawac od 4 miesc i nalezy to skonsultowac z HV. Poprostu upewnij sie z Twoim HV i obserwuj synka. Twoj maly i tak od poczatku jest na sztucznym mleku wiec inaczej trawi sloiczki- mam na mysli ze lepiej niz dziecko z piersi.
Doris a Ty co o tym myslisz? Twoj starszy syn byl zdaje sie od poczatku na sztucznym mleku?
Doris a Ty co o tym myslisz? Twoj starszy syn byl zdaje sie od poczatku na sztucznym mleku?
jasmina111
Fan(ka)
czesc dziewczyny
WITAM NOWE MAMUSIE
Hmmm czy ktos mnie tu jeszcze pamieta???? :-)
Ostatnio jakos czasu nie mialam na pisanie i jakos weny tworczej mi zabraklo. Do tego jeszcze ten internet ktory dziala jak chce... buuuu i dlatego tak wyszlo ze sie nie oddzywalam.
Dzisiaj mamy piekna angielska pogode SUPER, Jasmina wyprosila zeby wyjsc na podworko, troche pobiegala, zmoczyla nogi. Teraz zagowolona czesze Dawidka
A Dawidek .... lobuzuje, wszedzie go pelno.
A pisalam Wam ze w koncu kupilam mu buciki??? Super teraz nie chce chodzic... Maly pcha sie do naszych talezy jak jest obiad. Az mi go szkoda ale jeszcze nie daje mu naszego jedzenia choc raz zlapalam meza jak cos mu tam dawal.
Dobra Dawid zawisl mi na nodze.... koncze
A na obiad ma dwa dania, hura normalnie perfekcyjna Pani domu ze mnie.
pozdrawiam
WITAM NOWE MAMUSIE
Hmmm czy ktos mnie tu jeszcze pamieta???? :-)
Ostatnio jakos czasu nie mialam na pisanie i jakos weny tworczej mi zabraklo. Do tego jeszcze ten internet ktory dziala jak chce... buuuu i dlatego tak wyszlo ze sie nie oddzywalam.
Dzisiaj mamy piekna angielska pogode SUPER, Jasmina wyprosila zeby wyjsc na podworko, troche pobiegala, zmoczyla nogi. Teraz zagowolona czesze Dawidka
A Dawidek .... lobuzuje, wszedzie go pelno.
A pisalam Wam ze w koncu kupilam mu buciki??? Super teraz nie chce chodzic... Maly pcha sie do naszych talezy jak jest obiad. Az mi go szkoda ale jeszcze nie daje mu naszego jedzenia choc raz zlapalam meza jak cos mu tam dawal.
Dobra Dawid zawisl mi na nodze.... koncze
A na obiad ma dwa dania, hura normalnie perfekcyjna Pani domu ze mnie.
pozdrawiam
asiunia221
Mama Oleńki i Philipa
Czesc dziewczyny!Ja nie moge,nawet przez okno sie nie chce wygladac!!!
Doris,Sylwia-pojechalyscie na ta wycieczke?a bylam dzis w zoltym sklepie,mozna tam kupic prawie wszystko co polskie-bardzo sie ucieszylam bo nie bede musiala jechac do centrum po nie ktore produkty.hura!!
Myszavik-ciesze sie ze w koncu dalas znac ze zyjecie!
Ola dzis caly dzien oglada bajki i przebrala sie za ksiezniczke!!!Ona jest udana!
Pozdrawiam wszystkie mamuski!!:-)
Doris,Sylwia-pojechalyscie na ta wycieczke?a bylam dzis w zoltym sklepie,mozna tam kupic prawie wszystko co polskie-bardzo sie ucieszylam bo nie bede musiala jechac do centrum po nie ktore produkty.hura!!
Myszavik-ciesze sie ze w koncu dalas znac ze zyjecie!
Ola dzis caly dzien oglada bajki i przebrala sie za ksiezniczke!!!Ona jest udana!
Pozdrawiam wszystkie mamuski!!:-)
ampar3
Fanka BB :)
Kamalodz- probowalam dodac te zdjecia ale sa za duze a ja nie wiem jak zmniejszyc
Maz usypia malego a ja mam chwile dla siebie. Chyba obejrze u can dance.
Myszavik- co tam?????????
Ja moze tez sie przeprowadze do leeds to jedna wiecej dojdzie do grupki. Ale na spotkania do Bradford tez bede przyjezdzac;-):-)
Maz usypia malego a ja mam chwile dla siebie. Chyba obejrze u can dance.
Myszavik- co tam?????????
Ja moze tez sie przeprowadze do leeds to jedna wiecej dojdzie do grupki. Ale na spotkania do Bradford tez bede przyjezdzac;-):-)
cfcgirl
Mamusia Marysi
Ampar-Moja koleżanka ma testy i jak wróci z Polski mam nadzieje,że mi je wyśle. Będe je miała na plycie to ci nagram i podeślę. Podasz mi tylko adres.
Karolinko jak wrócisz z Polski to daj znać i podwioze ci katalog.
Jak któraś jeszcze będzie chciała to nowe katalogi będę miała 4-5 czerwca.
pozdrawiam kochane i życzę spokojnej nocki:-):-)
Karolinko jak wrócisz z Polski to daj znać i podwioze ci katalog.
Jak któraś jeszcze będzie chciała to nowe katalogi będę miała 4-5 czerwca.
pozdrawiam kochane i życzę spokojnej nocki:-):-)
Hej dziewczynki
uff ja dzis caly dzien walczylam z biletami. kombinowalam jak tu porezerwowac zeby bylo najtaniej i zeby sie maz zmiescil w dniach urlopu. nie bylo latwo ceny doslownie rosly mi w oczach, nie wiem co sie dzialo ale patrze bilet kosztuje 15f a za 10 min 25f . w ryanair ja zdazylam zarezerowac za 50 f z opaltami a za pare dni juz byl bilet za 290f no ale mam juz wszytskie bilety w sumie wyszlo 200f wiec chyba nie jest zle. lece juz 7 lipca :-) ale sie rozpisalam o tych biletach
Kasia witaj, fajnie ze sie udal urlopik. fajnie masz bo za dwa tyg znowu jedziesz i to w moje strony Polski.
Cfc ja tez zaczne zamawiac u Ciebie, bo tak zawsze kombinuje z kolezanka gdzie i u kogo zamowic. mozemy tez zrobic tak ze ja obejrze katalog na necie i zamowie u ciebie. albo na spotkaniu dasz katalog.
drugi dzien w domu to juz za duzo ale chociaz na forum sie dzieje
Doris i Syliwa jak sie udala wycieczka?
uff ja dzis caly dzien walczylam z biletami. kombinowalam jak tu porezerwowac zeby bylo najtaniej i zeby sie maz zmiescil w dniach urlopu. nie bylo latwo ceny doslownie rosly mi w oczach, nie wiem co sie dzialo ale patrze bilet kosztuje 15f a za 10 min 25f . w ryanair ja zdazylam zarezerowac za 50 f z opaltami a za pare dni juz byl bilet za 290f no ale mam juz wszytskie bilety w sumie wyszlo 200f wiec chyba nie jest zle. lece juz 7 lipca :-) ale sie rozpisalam o tych biletach
Kasia witaj, fajnie ze sie udal urlopik. fajnie masz bo za dwa tyg znowu jedziesz i to w moje strony Polski.
Cfc ja tez zaczne zamawiac u Ciebie, bo tak zawsze kombinuje z kolezanka gdzie i u kogo zamowic. mozemy tez zrobic tak ze ja obejrze katalog na necie i zamowie u ciebie. albo na spotkaniu dasz katalog.
drugi dzien w domu to juz za duzo ale chociaz na forum sie dzieje
Doris i Syliwa jak sie udala wycieczka?
reklama
doris78
Mama Kubusia i Davidka!!!
Czesc dziewczyny!No a my juz po wycieczce,bylo bardzo fajnie chociaz strasznie tloczno,bo teraz ferie dzieci maja.Nie moglismy sie dopchac do niektorych rybPogoda tez nas zaskoczyla,bo bylo cieplo,niebo zachmurzone ale cieplutko ale jak wjezdzalismy do Bradford to byla ulewa!!!Nie ma jak to nasze kochane zachmurzone Brdford
KAMA-ja mojemu Kubie zaczelam podawac jak skonczyl 4 miesiace:-)tak jak Karolina pisala po jedenej lyzeczce a potem zwiekszalam.Ale wybor nalezy do ciebie,ale ja bym poczekala do tego 4 miesiaca:-):-)
MAGDE-Czemu tak zadko sie odzywasz???zapraszamy czesciej,ja to jak nie wejde tutaj w ciagu dnia to jestem chora
Kasia.j-witamy w tej zimnej Anglii,myslalam ze przywieziesz nam piekna pogode,a tu nic:-(szkoda:-)
KAMA-ja mojemu Kubie zaczelam podawac jak skonczyl 4 miesiace:-)tak jak Karolina pisala po jedenej lyzeczce a potem zwiekszalam.Ale wybor nalezy do ciebie,ale ja bym poczekala do tego 4 miesiaca:-):-)
MAGDE-Czemu tak zadko sie odzywasz???zapraszamy czesciej,ja to jak nie wejde tutaj w ciagu dnia to jestem chora
Kasia.j-witamy w tej zimnej Anglii,myslalam ze przywieziesz nam piekna pogode,a tu nic:-(szkoda:-)
Podziel się: