reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Czesc dziewczyny!!Wiecie co u mnie tez bylo dzisiaj swieto,Dawid pospal do 7.30 godzine dluzej n iz zawsze:-):tak:ale przez ta temperature,ktora juz mu spadla:tak:a zabkow jak nie ma, tak nie ma:tak:My zaraz z Sylwia wyruszamy na wycieczke do Hull do oceanarium:-)

KAMA-Dzieki za opis na NK ,wiem wiem ja zawsze tak na zdjeciach wychodze:-D:-D:laugh2:Ale Dawidek tak sie super usmiechal ,ze musialam te zdjecie wstawic:tak:A ty masz takie zdjecie w czarno -rozowej bluzce,gdzie ja kupilas??pewnie w Polsce??Bo jest bardzo fajna i ty w niej super wygladasz:tak::tak:Wejdz sobie w moja NK mam specjalna dedykacje dla ciebie.
NIUNKA-To super,ze ci sie udalo z tym mleczkiem, a ile zoaszczedzisz kasy:-)A powiedz musialas mowic dlaczego chcesz te mleko??Sprawdzala Szymka skore,czy badal go??Bo ja kupuje Dawidowi mleko sojowe,bo po tym co mu dawalam NAN HA mial zatwardzenie i nie moglam tego mleka tu dostac.Moze tez pojde do GP i da mi recepte.Ale nie wiem ,bo moze mi powiedziec ze wymyslam u dziecka tylko alergie a wszystko jest ok.
ASIUNIA-Tobie tez dzieki za opis na NK .A co tam u ciebie,co bedziesz dzisisaj porabiala?

reklama
Czesc dziewczyny :-)

Udalo mi sie przeczytac wszystko co napisalyscie przy sniadaniu :-) Sporo tego bylo, przyjemna lektura.

Melduje sie po krotkich wakacjach. Wrocilismy wczoraj o polnocy i pogoda mnie dobila. Przez chwile nawet myslalam, ze nie wysiade z samolotu i wracam z powrotem. Zimno tu u nas, szaro i ta mgla wczoraj (na autostradzie widocznosc byla prawie zerowa!!!) Na plazy niestety sie nie wylegiwalismy, bo to nie z moim mezem. On nawet w kolejce 10 min do katedry w Wenecji nie mogl wystac :wściekła/y: W koncu poszlam sama zwiedzac, a jego zostawilam z dziecmi. Spedzilismy sobie 2 dni na jeziorach (D'Iseo i Garda) i 2 dni w Wenecji. Niestety Macius nie jest taki twardy jak Kubus byl i 2 dnia po obiedzie musielismy sie juz ewakuowac z Wenecji (halas mu bardzo przeszkadzal, nie mogl spac biedaczek :-() Nastepym razem to pojedziemy tam sami bez dzieci. Z maluchami to niestety, ale tylko na zielona laczke mozna pojechac. Pogoda taka srednia byla, cieplo, ale deszczowo :-( W zasadzie to dopiero poniedzialek i wtorek byl sloneczny. Ale mimo wszystko wyjazd udany i na brak wrazen nie moglismy narzekac. Nawet tu po wyladowaniu okazalo sie ze nam akumulator padl w autku (Kubus ma manie wlaczania tylniego swiatelka i nie zwrocilismy uwagi wysiadajac, a 5 dni zrobilo swoje). Strasznie sie tym przejal, ze zepsul autko i chyba juz tak nie zrobi. Maciusiowi przetkal sie kanalik i przestalo mu oczko ropiec :-), ale niestety nabawil sie katarku i kaszelku na wyjezdzie :-(
A wylegiwanie na plazy (o ile to mozliwe przy 2 dzieci) czeka mnie w Swinoujsciu juz za 2 tygodnie i mam nadzieje, ze pogoda na to pozwoli.

Witam nowe kolezanki.

Doris, Sylwia - udanej wycieczki, oceanarium jest bardzo fajne, moj Kubus uwielbia tam jezdzic :-) i w sam raz na taka pogode.

Kasiek - ty chyba pisalas o mleku, ja zaczelam podawac Kubie po skonczeniu 2 latek, wlasnie tak jak pisaly dziewczyny ze wzgledu na witaminy i mineraly, bo on nie chcial jesc owocow, ale jadl wszelkie przetwory z mleka, a jedynym argumentem jaki dala mi HV, zeby wczesniej wprowadzic (mowila, ze jak skonczy rok to juz mozna zamienic na zwykle mleko) to to, ze taniej wychodzi :dry:

kama - nie ma to jak spokojne dziecko i dzieki temu szczesliwa mama :-) super, ze Maksik sie zmienil

A teraz zmykam do domowych obowiazkow. Nie sadzilam, ze przez tydzien moze sie zebrac taka warstwa kurzu :wściekła/y::-:)no:

Kasiula witaj! Ja tez sie zalamalam pogoda jak wrocilismy,wiec nie jestes jedyna:tak:
Doris dziekuje za dedykacje na NK:-D:-D:-D. Bluzke rzeczywiscie kupilam w Polsce,tez bardzo mi sie spodobala,ale najlepsza byla jej cena-22 zl.:szok::-D:-D:-D
W Polsce bylam z malym u pediatry i pozwolila mu dawac raz dziennie staly posilek. Wiec testujemy sloiczki hippa. I teraz mam pytanie,bo w Polsce prawie wszystkie sa warzywne,a tutaj kurczak i inne miesiwka,i co? Podawc mu takie? Przeciez nie bede dawala mu ciagle marchewki:crazy: Co mi doradzicie?

Hej. Witam się w ten deszczowy dzionek. Marysia lekko marudna,ale ja muszę się pochwalić,że kręci mi się w głowie coraz mniej Mam nadzieje,że coraz lepiej będzie.
Dziewczynki część z Was wie ,część nie. Jestem konsultantką Avonu. Więc jeżeli ktoraś chciałaby kosmetyki to się polecam. Dowożę oczywiście do domku. :-)
Wczoraj z mężem rozmawialam na temat prawa jazdy i jak tylko doprowadzę do porządku swoją głowe i pozbęde się kręcenia, zaraz się zapisuje do Sylwii męża. A póki co będe się uczyła do testów:-)Sylwia może razem pójdziemy na egzamin;-)??

W niedziele byliśmy na wycieczce. Polecam , super miejsce. Na moim blogu są szczegółowe dane...

Doris- wykupilam mleko , Szymek juz jedna butlke wypil , niechetnie ale jakos wypil.
Powiedzialam ze takie pil w polsce ,,pepti,, i tu tez potrzebuje takie i bez problemu zapisala mi 2 opakowania.
Kasiu.j- witamy na obczyznie:-)

dziewczyny czekamy na fotki z oceanarium.

Doris, Sylwia- zycze udanej wycieczki. Dajcie znac jak bylo bo tez bym chetnie pojechala

Sylwia- ja sie przylaczam do prosby cfcgirl- ile takie lekcje kosztuja?

Cfcgirl- skad mozna wziac takie testy na prawko?

Niunka- ale fuks z tym mlekiem bo oni tutaj ciezko przekonywalni sa. No a jeszcze 2 opakowania:szok:. Twoja sila persfazji musi byc wielka
Ja wczoraj zakupilam bilecik i tez sobie z malym lece do polski 24.06 i wracam 09.07
Jak powiedzialam mezowi ze wy same jezdzicie to mnie tez puscil.
Wrzucam pare fotek z blackpool- chyba ze mi nie wyjdzie :sorry2:

Witam. Pogoda to dzis gorsza niz wczoraj. Chyba sie zalamie:baffled::baffled::wściekła/y::crazy::crazy:.

Kama- jesli lekarz pozwolil to mozesz zaczac wprowadzac nowe posilki, ale bardzo powoli. Na miesko to poczekaj jeszcze nawet 2 miesiace, bo dla takiego maluszka to zdecydowanie za wczesnie. Zacznij od marchewki, ziemniaczka, jabluszka jest tego zatrzesienie na rynku. Naprawde ogromny wybor warzywkowo-owocowy:tak:. Kazda nowa rzecz wprowadzaj powolutku, po lyzeczce lub dwie. Zobacz jak maly reaguje, jakie ma kupki, czy nie boli go brzuszek i czy nie ma zadnej wysypki. Zbytni pospiech moze czasami prowadzic do alergii, wiec badz ostrozna. Tak mysle, ale niech sie reszta wypowie co uwaza;-):-).

Cfcgirl- ja zamiawiam czasem kosmtyki Avonu przez neta, ale teraz jakby co to zglosze sie do Ciebie:tak::-).
Buziaki

Kama- jesli lekarz pozwolil to mozesz zaczac wprowadzac nowe posilki, ale bardzo powoli. Na miesko to poczekaj jeszcze nawet 2 miesiace, bo dla takiego maluszka to zdecydowanie za wczesnie. Zacznij od marchewki, ziemniaczka, jabluszka jest tego zatrzesienie na rynku. Naprawde ogromny wybor warzywkowo-owocowy:tak:. Kazda nowa rzecz wprowadzaj powolutku, po lyzeczce lub dwie. Zobacz jak maly reaguje, jakie ma kupki, czy nie boli go brzuszek i czy nie ma zadnej wysypki. Zbytni pospiech moze czasami prowadzic do alergii, wiec badz ostrozna. Tak mysle, ale niech sie reszta wypowie co uwaza;-):-).
Tak tez wlasnie pomyslalam ze na miesko to jeszcze nie pora. Maly juz od poltora tygodnia probuje marcheweczki,zajada sie jak szalony. Daje mu stopniowo,dzis np. zjadl juz 5 lyzeczek,potem domagal sie jeszcze ale juz mu nie dalam. Ale chyba dzieki tym nowoscia zaczal robic normalne,regularne kupki wiec cchyba bedzie dobrze:-)

reklama
Do góry