reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Jezuuuuuuuuuuuu co za pogoda
Jak tu cos na jutro zaplanowac z malym:wściekła/y:
Dziewczyny a jak wstawic zdjecia na forum. Tak normalnie nie w podpis jak karolina czy cfcgirl ze spotkania daly to bym jutro wrzucila pare z blackpool.

Szymonkowi rosnie kolejna 4 mial dzisiaj temperature, slini sie i marudzi. Mam nadzieje ze przespi noc.
Do jutra

reklama
Kama Witamy spowrotem w tej jakże cudownej Anglii:crazy::crazy: Widzisz jaki Maksiu kochany jest, poprostu zobaczył jak to fajnie jest byc grzecznym:-p

Ampar pod okienkiem odpowiedzi kliknij na "zarządzaj załącznikami" i dalej to chyba będziesz wiedziała jak:-)

Cfcgirl ja w mężowej szkole się ucze:-p A czemu pytasz, jeśli mogę wiedziec, bo Ty chyba masz prawko?

Kasiek uważaj bo w środę rano też mam lekcję:-p

Hej dziewczyny!Pogoda za oknem tak fatalna że brak słów:no:.Cieszę sie tylko z tego że włączyłam na noc ogrzewanie to chociaż mam cieplutko bo za oknem mokro i zimno.
Niunka ze względu na pogodę przełożymy nasze spotkanie na inny dzień mam nadzieje tego tygodnia.Bo dzisiaj nawet droga do Ciebie na kawe mogłaby byc mało przyjemna.Niby nie jest daleko,ale w deszczu z wózkiem wiesz jak to jest.Od czwartku ma byc ładnie,ale tu tak zawsze piszą więc jak zobaczę to uwierzę.No to nudny dzień dzisiaj będzie co tu robic cały dzień w domu:crazy:.Tym bardziej że ostatnie dwa dni ostro sprzątałam i mało co mam pomysł na dzisiejsze porządki.A co wy dziewczyny robicie w taką pogodę???Ok.dziewczyny idę wstawic małemu drugie śniadanie.

Czesc wam dziewczyny!!!
Oj mnie dzisisaj tez czekaja nudy:wściekła/y:A najgorsze ze jutro mielismy jechac na wycieczke i jak tak bedzie lalo to nie wiem czy pojedziemy i jak ja to wytlumacze mojemu dziecku:-(ktory juz od tygodnia czeka na ten dzien:baffled::rofl2::crazy:
Dawid jakis dzisiaj marudny jest,caly czas z dydkiem siedzi:wściekła/y:
Oj dzisiaj tutaj moze byc tloczno,wszystkie pewnie w domu siedza wiec beda pisac,mama nadzieje;-):nerd::happy2::cool:

Nudy, nudy, nudy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Choc ja i tak będę musiała wyjsc do sklepu później:crazy::crazy:
Doris my i tak będziemy gdzieś jechac:tak: bo Rafał nie odpuści:no: Więc jeżeli Ty nie będziesz chciała to możemy Kube wziąc;-)
No właśnie może Wy znacie jakieś miejsce w które można pojehac nawet jak pada??? My myśleliśmy o tym oceanarium w Hull ale może jest gdzieś ciekawsze miejsce:-)

Mały właśnie miesza coś przy kablach i pewnie za pare minut dostanie w dupe od taty.Ciężki przypadek z mojego syneczka.Karolina czy z Gabrysia też taki rozrabiaka?Czy tylko ja mam tak ciężko i muszę wiecznie chodzic za moim małym i pilnowac żeby nie wywinął mi jakiegoś numeru.

Kasiu8118- moj Gabrys tez potrafi czasem cos narozrabiac, np. uwielbia wylewac swoje picie na lawe w pokoju i mazac w tym rekami. To najlepsza zabawa. No a tak poza tym to nie moge narzekac. Rozumie coraz wiecej co wolno a czego nie. Z dnia na dzien wydaje mi si coraz bardziej grzeczny i coraz rzadziej sie buntuje. Od samego poczatku zaznaczylismy z mezem pewne granice i poprostu nie ma zmiluj, nawet placz i tupaniee nogami nic tu nie zminilo. I widze, ze takie postpowanie z malym przynosi najlepsze efekty. Powiedz mezowi, ze danie w tylek nie przynosi zadnych pozytywnych efktow. Maly bedzi sie bal, ale i tak zrobi swoje. Wazniejsze jest by Was szanowal i sie Was sluchal niz bal. Jedyne co moge Tobie doradzic to wprowadzenie w domu zasad co wolno a czego nie. Badz stanowcza i konsekwentna. A efekty dostrzezesz juz po kilku dniach. Jesli chcesz ukarac malego posadz go na kilka minut w koncie, np 2-3min, i przypilnuj zeby ta chwile tak wysiedzial. Szybko zrozumie z to kara i ze zrobil cos zle.

U mnie spokoj od rana. Maz wybyl do pracy, a dziecko mimo ze obudzilo sie o 8.30 to nadal grzecznie siedzi w swoim lozeczku i przeglada ksiazeczki:-).Wiec sobie pospalam do 9tej:tak::-p.
Za oknem pogoda okrutna na maxa. Leje i wieje. Kolejny dzien w domu. Macie racje NUUUDA.

Pozdrawiam Was wszystkie CIEPLUTKO:-).
Buziaki

Hej dziewczyny ja to się już wynudziłam ostro bo dwie godziny nie ,miałam dzisiaj prądu właśnie co włączyli i mam nadzieję że trak już zostanie.Karolina dzięki za wszelkie rady postaram się coś tu zdziałac z moim maluszkiem żeby sie trochę zmienił bo chwilami to mam już dosyc jego zachowania.Mam nadzieje że mi się uda.

Kurcze po co ja tu przyjechalam!:-( W Polsce pogoda,swieci sloneczko a tu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Ja dzis jeszcze mam Krzyska w domu,to skoczymy na zakupy,podjedziemy do szwagierki i do mojej pracy,dawno tam nie bylam,moze zjemy jakis obiadek:-). Od jutra znow bede siedziala sama z Maksikiem:-(. Nasza Kasia tez tyleczek wygrzewa pewnie gdziec na plazy:cool2:,ach tylko pozazdroscic... Musze uciekac bo Krzysiek mnie wola,ponoc cos ciezszego w pieluszce:-D

Czesc dziewczyny!Doris chyba miala racje przez taka pogode dzisiaj bedzie tutaj tloczno!!!!:-)Moj mezus ma 3 dni wolnego,pewnie caly dzien sie bedzie bawil z Olunia a ja przesiedze pewnie pol dnia w internecie.No ale co robic w taka pogode,a bylo juz tak pieknie:-(!!!W telewizji tez nic ciekawego,moze wezme sie za porzadki?No a co wy dzisiaj porabiacie?

reklama
Hej niunka właśnie po tym jak zadzwoniłaś sprawdziłam dokładnie ile mam tego mleka i stwierdziłam że mam jakieś pół opakowania więc na zbyt długo mi to nie starczy myślałam ze mam trochę więcej jakbyś była w tym Polskim sklepie to daj znac czy mają i za ile bo jeszcze nigdy nie zamawiałam tego mleka bo zawsze miałam z Polski.Niedawno byłam w Polsce,ale sama z dzieckiem więc przywiozłam sobie może góra trzy opakowania.Tak mi trochę głupio że nie mam ci odstąpic nawet jednej paczki,ale na prawdę mam końcówkę.Mam nadzieje że się nie gniewasz.

Do góry