reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Hej chwilowo internet działa więc coś napiszę i mam nadzieje ze uda mi się wysłac.Zła jestem dzisiaj na maksa.Jakieś 30minut temu R odebrał Krystiana z przedszkola i Krystian wpadł prosto na świeżo pomalowane drzwi wejsciowe bo dopiero co minęli się z malarzem.Nerwa mam takiego ze szok.R oczywiscie oberwał za wszystko.Kurtka nadaje się do kosza.
Emilka ja nic nie piszę bo od niedzieli mam problemy z komputerem a do tego wczoraj doszły jeszcze problemy z internetem.Fajnie ze w końcu podpiszecie umowe.Trzymam kciuki żeby wszystko było Ok.

Matra ja tez miałam przyjemnosc dwa razy korzystac z usług twojej imienniczki Marty szefowej tego zakładu fryzjerskiego,ale ja jej zdecydowanie nie polecam.Pierwszy raz jak u niej byłam to niby było Ok.ale co mi odwaliła za drugim razem to szkoda gadac.Obyś Ty była zadowolona życzę Ci tego bardzo.

Graziulxxx nie mam pojęcia ile trwa taka wysypka.Dobrze ze małej już lepiej.

Asiunia mnie nie będzie bo mój R ma ranną zmianę więc niema mi kto dupki zawies a ja nie mam orientacji jeśli chodzi o tą częsc Bradford.

Domi chyba każda z nas ma stertę prania.

Sylwia.m a ja się przyznaję bez bicia ze kompletnie nie wiem ile wydaję miesięcznie na zakupy.Bo u nas to tak wszystko na raty raz w tygodniu konkretne zakupy a co dzień jeszcze biegnę do marketu po drobiazgi typu owoce ,pieczywo,jogurty itp.i tam to pewnie najwięcej kasy wydaje bo niby nic a 10f zawsze muszę zapłacic.

A my jutro jedziemy zożyc papiery o paszport dla Olinka.Co my dzisiaj nawalczyliśmy u fotografa żeby mu zdjęcie zrobil to szok.No bo on wiecznie w ruchu i nijak szło mu pstryknąc zdjęcie.W końcu się udało ale jak dla mnie to nie wygląda za dobrze oby się tylko jutro nie przyczepili że coś nie tak.

Dobra laski wiem że nie wszystkim odp.ale trzeba rodzince obiad podac.

reklama
Hej!!!
Ale dzisiaj pogoda,jeszcze gorsza niz wczoraj:wściekła/y::wściekła/y:A my za chwile musimy do szkoly!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y:
Co do spotkanka to proponuje CZWARTEK,chyba wiekszosci pasuje!!!!Wtedy tynia i wiki i marta mam nadzieje ze wpadna!!!
Kasia-szkoda ze cie nie bedzie!!!Ale jakbys chciala to z bus station masz prosto autobusy do mnie 626,623,622!A chyba justysiak proponowala ze moze kogos zabrac,moze sie z nia zabierzesz!!!:-):-):-)
Dziewczyny-to ja chyba jakas rozrzutna jestem bo na zakupy wydaje od 100 do 150 w porywach!!!!!chyba musze sie wziac za oszczedzanie:tak::tak::tak:
Agaam-obys sie na dobre nie rozchorowala!!!
Graziul-wysypka to przewaznie 3,4 dni trwa!!!a jak tam twoj przystojniak sie sprawuje????:-)

Orientujecie sie moze gdzie jest bd8??zabidowalam dzis zajefajny domek,ale i tak pewnie nie ma szansy ze go dostane!!!ale warto miec nadzieje!!!:tak:
Dobra zbieramy sie do szkoly!!!do pozniej

Asinka ja tez widziałam ten domek na bd8 ale go nie bidowałam bo po pierwsze bd8 to chyba nie jest najlepsza dzielnica(mam mieszane uczucia chociaż dokładnie nie wiem) a co najgorsze to ceny ubezpieczenia za samochód masakra.Własnie na spotkaniu u agaam o tym mówiłam ze też znalazłam fajny domek na bd8 ale jak sprawdziłam cenę ubezpieczenia to odrazu przestał mi się podobac.2500 rocznie to lekka przesada.Teraz płacimy prawie 900 i uważam że to dosyc dużo.

Asinka na bd8 jest Grattan,Lidl i Morrison może teraz Ci się coś skojarzy gdzie to jest.Ale wiadomo ze każda dzielnica ciągnie się w różne strony więc nie wiadomo gdzie to dokładnie jest.A na którym miejscu jesteś jeśli to nie tajemnica?Ja wczoraj bidowałam tylko jeden dom na bd18 ale na którym jestem miejscu to lepiej nie mówic!
U mnie internet od kilku godzin działa ok oby tak dalej bo jeszcze dziś rano wiecznie mi zanikał.

Dziewczyny a jedzie któraś do Asinki autobusem???Bo może bym się skusiła gdybym miała towarzystwo.A my dzisiaj siedzimy w domku jakoś pogoda nie zachęca do spacerku.

My juz po obiadku:) siedzimy jesz w domku bo pogoda nieciekawa,a nie wiem do konca co bylo Natalci;-)
ASIUNIA-tak to prawda co Kasia napisala,ceny ubezpieczen sa na 8 kosmieczne:szok::szok: My placimy ponad 2000tys:wściekła/y::wściekła/y: Choc akurat w naszym przypadku na innych dzielnicach niewiele taniej:-:)-( A Eric -dziekuje-dobrze,rosnie chlopak z dnia na dzien,ma dni strasznego stekania:szok::wściekła/y:bo on wlasciwie malo placze tylko steka wiecej..co musze przyznac wkurzajace jest:-:)tak:;-)
M0205..czyzby juz???tak umilklas:confused::shocked2:
KASIA-wyobrazam sobie Twoja zlosc:wściekła/y::wściekła/y: tez bym sie wpienila:wściekła/y::tak:

Okolice Lister Parku to tez bd 8:-) i tu jest ladnie akurat,ale popieram Kasie ze niektore czesci 8semki sa odrazajace:szok::tak:
KASIA-ja bym sie skusila na autobus do ASiunki-ale troche sie obawiam ze mala znow bedzie str wymiotowac:baffled::baffled::baffled:

Tynia - ales mi narobila smaka na kopytka. :-) Nie moglam sie oprzec i juz ziemniaczki sie studza, a sosik gotowy. Beda kopytka!

Kasia - BD8 jest nieciekawe, ale tak jak Graziul pisze - sa i fajne zakatki. to tak jak i u mnie, BD9 niby masakra, ale kazdy kto do mnie przychodzi sie zachwyca, ze ladnie. Nie ma reguly. Acha, a na BD18 uwazajce, ja tam mieszkalam jakis czas i nie polecam. Pelno chavsow angielskich. Szczegolnie Windhill omijajcie z daleka, okolice Crag Road, Owlet Road tez.

Graziul - to bardzo duzo za auto placicie. Tu gdzie ja mieszkam jest najwyzsze ubezpieczenie w Bradford, a nam wychodzi teraz na Civica 900F, a na Subaru nam wychodzilo 1400 a silnik w nim 2.5l GT. Dobrze, ze juz K nim nie jezdzi, chociaz uronil nie jedna lze za tym autkiem (doslownie :-) ).

m0205 - czyzbys juz urodzila?

Dobra lece te ziemniaki potluc. :-) narka!

Kasia8118 bujnij się autobusem do Asi. Krsytian będzie miał frajdę a potem Cię R odbierze po pracy, jakby co to Cię przygarnę i u mnie zaczekać:tak:
Asia ja też uważam że bd8 to generalnie nieciekawa okolica ale są też spokojne i fajne miejsca. Z kolei jak macie płacić dużo za ubezpieczenie to chyba się nie opłaca:baffled:
Ragazza wow, to Ty chyba jesteś mistrzynią oszczędności:szok: Z tyrm, że jak ja wydam te 110Ł to już więcej zakupów nie robię. No czasami tylko do polskiego sklepu pojadę ale to raz na jakiś czas.
Graziul mimo że słoneczko świeci to spacer nie byłby zbyt przyjemny więc nie masz czego żałować. Wieje jakby miało łeb urwać:baffled:
Tynia na pewno kiedyś skorzystam z przepisu:tak:

Co do tego bd8 to dobrze wiem że są ładne miejsca bo jak już pisałam sama znalazłam sobie domek(na zamianę) na tej dzielnicy ale jednak ceny ubezpieczenia są tak wysokie ze niema opcji żebym zamieniła swoje mieszkanie w bloku nawet na dom z trzema sypialniami i ogrodem.Szkoda mi kasy.

reklama
Co do tego bd8 to dobrze wiem że są ładne miejsca bo jak już pisałam sama znalazłam sobie domek(na zamianę) na tej dzielnicy ale jednak ceny ubezpieczenia są tak wysokie ze niema opcji żebym zamieniła swoje mieszkanie w bloku nawet na dom z trzema sypialniami i ogrodem.Szkoda mi kasy.

Kasia sprawdz sobie na tej stronce czy w ogole by ci podskoczylo ubezpieczenie:

Car Insurance Explained - Car Insurance Postcode Groups - Postcode as rated by Car Insurers

Jesli obydwa post cody sa w tej samej grupie to suma, ktora placisz nie zmienilaby sie.

Do góry