reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

jem obiad i generalnie jestem w biegu ,ale cos tam naskrobie szybko .Bylam dzis w przychodni na badaniu kontrolnym .Normalnie glowa mala :Jasmina placze ,ja ja rozbieram ,dominik wychodzi ,ja za nim biegne ,prosze go zeby chwile posiadzial w spokoju ,kobieta o cos pyta ,ja jej nie slysze ....:oo:Jak wyszlam z przychodni to a sobie glosno odetchnelam ,to chyba byla moja najdluzsza wizyta u lekarza w Anglii :-D.Jasmina wazy 6 kilo i ma 61 cm.
graziul - ja tez robie przymiarke do remontu ,a tak w ogole to popadlam w kompleksy jak zobaczylam zdj. na nk .Wygladasz super :tak:
no i moj czas sie juz skonczyl :baffled:

reklama
hejka
my po spacerku,mialam isc dzisiaj z moja dzieciarnia na play group,ale jakos nie moglam sie zebrac:zawstydzona/y::zawstydzona/y:teraz spia,wiec chwila spokoju jest.nie wiem co sie dzieje z Pawelkiem bo od jakiegos czasu gryzie wszystkich i wszystko,np.wczoraj nie udalo mu sie ukasic mojej mamy to chcial podloge chapnac:szok::szok::-D:-Dnie wspomne juz o stole,meblach,kanapie,i zabawkach bo non stop obrywaja:-D:-D
renuska-jak masz kompleksy to zobaczysz mnie w sobote o od razu Ci przejdzie:-D:-Dja to jestem dopiero ze tak powiem 'MASAKRA':zawstydzona/y::-:)szok::wściekła/y:wspolczuje wizyty u lekarza,ale czeka mnie to sama,wiec i sama sobie tez wspolczuje:-Do ktorej bedziesz w bradford na interchange w sobote??
graziul-remoncik szybko zleci,a pozniej bedziesz miala jak w palacyku;-)i potwierdzam slowa renuski,ze wygladasz super:tak:az zazdroszcze:zawstydzona/y:gdzie ty masz brzuszek kobieto,ze chcesz cwiczyc??ja tez nie bede dlugo u kasi,bo moja od 9 juz dostaje szalu,sama nie wie czego chce,no i wtedy zaczyna sie jej godz.wyprozniania,ze paniusia lezy z otwartym pampkiem i kupkuje godzine:-D
kasia-to ja przynosze soki i chipsy;-)tylko nie wiem jakie mam kupic,bo nie wiem co bedziecie pily i jakie lubicie:-Dnapiszcie prosze to jakos to zbiore do kupy:-D
domi85-ja Ciebie tez pamietam;-)
mo20-jejku ty juz na koncowce ciazy,jak to zlecialo,jeszcze tylko tynia zostala:-)i powinna jakas nowa tura ruszyc:-Da na ile mama zostaje Twoja???moja 25 juz wraca:-:)-(i nie przesadzaj z ta sloniowatoscia bo z tego co pamietam to mowilas ze bardzo malo przytylas,a ja jak taka bebza 18 kg!!a na poczatku bylo tak ladnie,a pozniej sobie pozwolilam i w ostatnim miesiacu chyba z 5 przytylam:zawstydzona/y::szok:i teraz mam za swoje:wściekła/y::wściekła/y:ale musze wam powiedziec,ze od porodu juz 8 kg mi zlecialo,tylko ten brzuch:szok::szok::wściekła/y::wściekła/y:i tym sposobem znow nabawilam sie nerwicy,ktora mam srednio 20 razy dziennie jak tylko spojrze na mojego "zwisa":-D
marta-ja biore moja Maje tak jak pisala graziul,a ma dopiero 2 tygodnie;-)niech zaczyna sie juz uczyc jak wygladaja babskie imprezki,szkoda tylko ze karmie cyckiem,bo nawet sobie drina nie lykne:szok:
dobra koniec marudzenia,spadam na jakies jabluszko:-)

Hejka:-)

My z Lenuska nasmazylysmy chrustow, a jutro bedziemy smazyc paczki, bo w koncu jutro wypada tlusty czwartek! Mniam, mniam bedzie wyzerka. :-)

Zaneta - ty sie nic nie martw, jak sie twoje 18kg ma do moich 26! :-) szybko zrzucisz, szczegolnie, ze karmisz piersia.

Renuska - duza ta twoja Jasminka. Niech zdrowo sobie rosnie!:-)

Graziul - super wygladasz, taka laska, ze szok!

No i nie mam podgladu wlaczonego i nie wiem co pisac. Dobra spadam, bo mialam wczoraj poprasowac i jakos nie wyszlo, wiec dzisiaj musze sie zebrac. Narka!

agaam -zanetabd7 milo dziewczyny ze mnie pamietacie :-) kasia8118 hej robilam zakupy w lidlu na bd3 jak bylam w ciazy i tez pamietam dziewczyne z ktora rozmawialam i byla wtedy w ciazy ale miala jeszcze starszego syna a jej maz i moj i reszta chlopakow grali czasami w pilke w Lister parku ??? jesli to wszystko tobie tez sie zgadza co napisalam to chyba sie znamy :-)????

Domi85 Tak to byłam ja.A tak szczerze to pamiętam ten dzień ale kompletnie nie pamiętam jak wyglądasz.No ale to przecież był tylko moment jak się widziałyśmy.Fajnie ze dołączyłaś.

żanetba kup może jakieś takie popularne smaki typu jabłko i pomarańcz.Chyba że jakaś z dziewczyn życzy sobie jakiś konkretny smak.

Hej!!!
Niezapowiadało sie ale jednak pogoda była super!!!My byliśmy na dość długim spacerku,a moja Ola do mnie z takim tekstem''na drugi raz to mi powiedz że idziemy na długi spacer to nie pójde z wami'':tak::tak::tak:
Widze że przygotowania do sobotniej imprezki idą pełną parą!!!!Super!!!
Agaam-ja niestety nie zawitam u Kasi!!!Ale widzimy się u ciebie w piAtek!!:-D
Ragazza-chyba ty pytałaś o tą stópke-mały jak się urodził to prawą stópke bardzo do środka robił,tak jakoś był w brzuchu ułożony,ale moim zdaniem jest już ok.
zaneta-no cóż taki wiek,moge cię tylko pocieszyć że to przejdzie!!!!!

Hej dziewczyny... ! dzisiaj znowu miałam koszmarny dzien brrrrrrr z reguły nie lubie narzekac ale czasami trzeba bo w przeciwnym razie wylądowałabym na białej kozetce.. Najpierw wizyta w klince i badanie słychu Majce ( to nic ze to juz 5 raz!!). Siedziałam tam trzy godziny bo Majka wierciła się, kręciła nie chciała spac. Po 3 godzinach facet stwierdził że z prawym uchem jest ok, ale lewe nie za bardzo.. Diagnoza: nie ma diagnozy trzeba przyjśc na kolejną wizytę.. 6!!!!Zwarjuję! Potem chwila spokoju i znowu sajgon. Tym razem Majka na przemian ze swoim tata. Zauważyłam , że od momentu kiedy na świecie pojawiła sie mała zaczynamy się częściej kłócic. On swoje i ja swoje - od słowa do słowa i awantura gotowa. brrrrrrr
ragazza - super ze mi przypomniałaś że jutro tłusty czwartek bo na smierć zapomniałam..
renuska - rzeczywiście Twoja Jaśminka duża dziewczynka. Moja Maja ostatnio jak była ważona (1 miesiąc i 3 dni) miała 4,1 kg i 56cm
zaneta - zastanawiam sie nad przyjściem do kasi bo rzeczywiście musiałamym Majkę ciągnąć ze sobą. Z miłą chęcią napiłabym sie drinka... bo mogę :) karmię butla:)
asiunia - słodka ta Twoja Olenka :) takie dzieciaczki to czasami jak cos powiedzą to boki zrywac :)
uciekam bo mój szanowny małżonek raczył zawitać w progi naszego skromnego domostwa. Buziaki

Czesc

RAGAZZA-fajnie ze mi tez przypomnialas ze jutro tlusty czwartek,na smierc zapomnialam

AGAAM-z checia sie z Wami zabiore,dzieki bardzo

ASIUNIA Twoja Ola ma takie same teksty jak moj Kuba,jak powiem ze idziemy na spacer ,to On odrazu o nieeeeeeeeeeee

M02...-ok to wtedy wezme do Kasi

KASIA8118-a kiedy Ty zapisujesz Krystiana do Polskiej szkoly?

MARTA1979-u nas tez jak sie dziecko pojawilo ,to bylo i jest wiecej klotni

ZANETA-jak dla mnie obojetnie jakie soki przyniesiesz,ja tak i tak mam zamiar jakies winko pic

JSTYSIAK-niestety ale garazu jeszcze nie mam na sprzedaz,

padam na twarz
zaneta -jutro sprawdze te autobusy ,bo zapomnialam :zawstydzona/y:
marta - chyba u kazdego tak jest ze jak przybywa obowiazkow to i klotni wiecej :dry:,przynajmniej u mnie tak jest wiec nie masz sie czym przejmowac .Ja juz powiedzialam ,ze trzciego dziecka na pewno nie bedzie bo sie chyba pozabijamy nawzajem :-D
ragazza -Ty to zawsze smaka narobisz :dry:Na chwile obecna nie bedzie mi sie chyba chcialo isc jutro po paczki wiec dla mnie to bedzie czwartek jak kazdy inny :zawstydzona/y:
A w pt mam nadzieje ze bedzie padalo :-pbo mam tyle do zrobienia w domu ze nawet nie chce mi sie myslec :wściekła/y:

reklama
Hej:-)
Ja mam lenia ogromnego na pisanie ale trzeba się wziąć w garść.

Kasia8118 na początku pomyślałam, że to świetny pomysł z zabraniem dzieci ale później uzmysłowiłam sobie, że musiałabym pojechać samochodem, żeby zabrać foteliki a to za bardzo mi się nie usmiecha bo ja przecież nie jestem karmiąca:-D Mój mąż kombinuje żeby wrócić wcześniej ale jak się nie uda to najwyżej przyjadę na 20, co tam. Najwyżej zastanę Was pijane:-D

Marta1979 na naszych imprezkach często narzekamy sobie na naszych panów więc może powinnaś wpaść i przekonać się że facet to tylko facet. Zadziwiające jak oni się podobnie zachowują;-):-D

Agaam u Ciebie też zapowiada się liczna ekipa:tak:

Asiunia
bo męczysz biedne dziecko długimi spacerami:-D

Żaneta Tobie też kop w tyłek się należy. Na pewno jesteś znów chuda laska a że brzuch trochę zwisa to co się dziwić przecież dopiero co urodziłaś;-)

Renuska przyzwyczaj się:-D na pocieszenie powiem, że ja mam tak samo każdego dnia:-D

Zaraz do mnie kfc przyjedzie:tak:

Do góry