reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Hej:-)

Ja też bez weny.....

Ragazza domyślam się że taki spacerek to żadna przyjemność ale ludźmi to Ty się nie przejmuj. Zresztą tutaj są oni i tak bardziej tolerancyjni niż w PL. Tam to mochery zaraz muszą komentować:wściekła/y: No ale współczuję Ci i tak....

Żaneta ale Cię córcia bierze na przetrzymanie:eek:

Idę dać dzieciakom jeść i za sprzątanie się wezmę jakieś chociaz strasznie mi się nie chce. Może jeszcze raz wyskoczymy na dwór, na ogrodzie też przydałoby się posprzątać.

reklama
Czesc:-)

Ja tez niestety bez weny:-( Pogoda jest super ale jakos mimo wszystko brak humoru:eek:
Sylwiam popieram w Pl ludzie sa jacys dziwni pod tym wzgledem:tak: Ale ja nauczylam sie juz nie przejowac tym:tak:
Zaneta niezle Ci ta corcia daje popalic juz nastraszyla zeniby gotowa a tu klops:-D
Kasia a to Ty mialas jakis antybiotyk na kilka miesiecy? Czy to nie Ty bo ja juz sie pogubilam:-p A zla cera jest od slodyczy??:szok:to moze i ja przestane jesc:-p Chociaz i tak staram sie ograniczac do minimum:tak:
Myszka dobrze ze z Wami juz wszystko ok:tak:
Graziul i jak z Toba?/ Ja niestety nie mam zadnych lekow dla doroslych:no:

Ok Laski uciekam do mojej gwiazdy:tak:
Milego dzionka zycze:-D

Agaam no ja mam problemy z cerą i jedzenie słodyczy i pikantnych rzeczy nie wychodzi mi na dobre:no:.Zresztą dermatolog też mi odradzał jedzenie takich rzeczy.Ale Ty chyba nie masz problemów z cerą więc Ciebie to nie dotyczy.Tak ja miałam juz kiedyś antybiotyk na miesiąc ale średnio mi pomógł :baffled:.Teraz dostałam kuracje na dwa miesiące więc zobaczymy jak to będzie:sorry:.

hej:-)
Bardzo dziekuje Wam za troske:happy:
SYLWIA-fajnie ze mam na kogo liczyc,bardzo to mile:happy:
RAGAZZA- "Bog zaplac" dobra kobietko:happy: Lek tak jak Ci wspomnialam chyba podzialal:happy:
Nie pisalam bo bylam bardzo cierpiaca i non top na lekach przeciwbolowych,wszelkie domowe sposoby zawiodly,policzek inos coraz bardziej zaognione i pulsujace az oko zaczelo mnie bolec:tak:
Bardzo nie chcialam ale niestety musialam jednak wziasc antybiotyk:tak::-(bo nie wiem co by bylo dalej.Wiec malego nie karmie juz piersia:-:)-:)-(
Czy jest jakas nadzieja ze pokarmu jesz cos zostanie za te kilka dni jak antyb przestanie we mnie siedziec????? moze choc troszke?
Wczoraj zazylam 2 razy silny lek od RAGAZZy i w nocy poprostu pekl mi ropien w buzi i wylaly sie ogromne ilosci ropy:crazy::crazy::szok::szok:
ale ulga byla prawie natychmiastowa:tak::tak::happy::happy:
Za to dzis dzieciaki dawaly w kosc,Nati kupke walnela w gacioszki,potem wdepla w ogromna kupe na dworze:crazy::crazy: a na koniec caly moj krem Dove zostal rozmazany po lazience:angry::angry::angry::angry:
Na szczescie ze juz spi:happy:
Krolewicz tez juz wybredny mniej spi w dzien i domaga sie kolysania i przytulania:tak:;-)
KOncze kobietki,wybaczcie ze tak tylko o sobie ale padam:tak:

Witam.

My dziś byliśmy na zakupach. Kupiliśmy małej trochę ciuszków.

Potem zaliczyliśmy jeszcze spacer, bo pogoda była piękna. A teraz mała wreszcie zasnęła. Dała nam nieźle popalić, bo znów męczą ją zęby. Krzyczy, pcha rączki do buzi... eh. Już nawet myślałam, że może coś jej się zrobiło w buźce, ale nie to zęby.

Graziul - myślę, że żeby Ci się pokarm utrzymał musisz go odciągać regularnie. Inaczej nic z tego, a szkoda żebyś malutkiego już przestała karmić.

Kasia - ja mam podobne problemy z cerą i jeszcze w pl dermatolog też mi mówił, że słodycze mogą je powodować.

Żaneta - widać Twoja córeczka chce się urodzić w wyznaczonym terminie nie wcześniej:p

Sylwia - my też ostatnio posprzątaliśmy w ogródku, a potem były wichury i teraz lepiej nie mówić co się tam dzieje:p

No nic zmykam jakiś film z C obejrzeć.

WITAJCIE KOCHANIUTKIE POGODA NAM SIĘ POPSUŁA COŚ:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: RAGAZZA tak to już jest z tymi dzieciaczkami kochana mnie to czeka:no::szok::szok::szok::szok: agaam witam jak tam u was jak malutka a co do humor to chyba każda taka:no::no::no: KASIA to masz troszkę przerąmbane z tą cerą co dobre i zabronione!!!:wściekła/y::wściekła/y::szok::-D myszka u was oki:tak::tak::tak::tak::tak::tak: GRIZZUL to cię niele wzieło wspulczuje:no::no::no: i jeszcze dzieciaczki :laugh2::laugh2:ale dobrze ze już wszystko oki;-);-);-)no namęczyłaś się troszkę:szok::szok::szok: monika to zakupy udane :-):-):-) oki uciekam bo mała wstala:-):-):-):-):-) miłego dnia życzę!!!!

czesc ,wlasnie sobie uswiadomilam ile rzeczy mam do zrobienia ,a siedze sobie przed kompem :sorry2:.
zaneta - melduj co i jak:tak:
graziul -i dobrze i zle z tym antybiotykiem ,moze jak bedziesz regularnie odciagac jak monia pisze to strat nie bedzie .
a mi sie w koncu udalo przekonac G. na rodzinna sesje zdjeciowa :-),ponad to ide jutro na zakupy wiec jestem lekko w skowronkach:-)
dobra moj czas sie skonczyl:dry:

Witam.
U nas nudy brak chęci jakoś pogoda mnie zdołowała:dry:.Niby roboty sporo jeszcze po tym remoncie .Wiecznie jest co robic,ale chęci brak:baffled:.
sylwia.m kupiłam tego Vaxa :tak:.Mam go już w domu. Dzisiaj lub jutro będę prac wykładziny:tak:.Dzisiaj nim odkurzałam i jak dla mnie trochę ma za mocne sannie :sorry2:.A z tego co widzę nie idzie tego zmiejszyc chyba ze coś przeoczyłam :baffled:.
Doris78 jak tam Dawid?
Graziulxxx to dobrze że u Ciebie już lepiej :tak:.Co do pokarmu to faktycznie powinnaś ściągac regularnie jeśli chcesz jeszcze karmic piersią :sorry2:.
Gaba a co tam u was ?czemu się nie odzywasz ?
Emilka no wszystko jeszcze przed tobą :tak::-D.
Mam pytanie a raczej propozycje:tak:.Może skręcimy sobie imprezkę w pierwszą sobotę marca:tak::tak:.Może byc u mnie w domu lub możemy standardowo skoczyc do chińczyka:tak:.Jest ktoś chętny???

Hej!

Ja tylko na chwilke bo dzisiaj jestem bardzo busy. dopiero wrocilam z lenka z bilansu - wazy 10.8 kg :szok::crazy: i ma 77cm dl. HV mowila,ze wazy proporcjonalnie do wzrostu i jest z niej po prostu duzy bobas. Byla zdziwiona, bo Lenka jakos strasznie sie do niej rozgadala, a na koniec zaklaskala w raczki i zrobila papa. :-D:-D Zaraz ide do sasiadki na kawe. A potem mam pelno prasowania.

Graziul - jak bedziesz regularnie i duzo odciagala to na pewno nie zaniknie Ci laktacja. Najlepiej laktatorem, bo bardziej pobudza produkcje mleka. ;-):-)

Kasia8118 - ja bylabym chetna. Tylko musialabym znac wiecej szczegolow, zebym wiedziala czy bede miala czym wrocic i z kim niunke zostawic.

Monia223.. - witaj w klubie mam zabkujacych dzieci! :-)

Dobra lece. Narka

reklama
Czesc

GRAZIUL-mi tez sie wydaje ,ze jak chcesz utrzymac laktacje to musisz odciagac laktatorem albo recznie.Tylko ze temu trzeba poswiecic troche czasu.
Zycze szybkiego powrotu do formy.

RAGAZZA-oj ja tez zaluje ze mnie ominely te pyszne muffinki,Ja uwielbiam je.
A ja ostatnio taki placz mialam z Davidkiem ,a On ma juz ponad 3 lata.Zachcialo mu sie do Marcela isc(chociaz mogl isc wczesniej)i mi ryczal cala droge od sklepu do domu,to jest jakies 30 minut...Tragedia.

KASIA8118-ja tez chetna na spotkanie.
A David bardzo brzydko kaszle,wiec robie mu inhalacje z mucosolvanem ,na szczescie bol ucha co mial pare dni temu sie nie rozwinal,wiec mam nadzieje ze teraz obejdzie sie bez antybiotyku.

RENUSKA-a Ty ta sesje chcesz zrobic u fotografa?

Do góry