reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Witam:-)
Na wstępie pragnę podziękować tym laską które dotarły dziś :tak: Było cool:-) pogoda nam dopisała,dzieciaczki się wyszalały,mamuśki poplotkowały;-) I o to chodzi;-)
agnieszka.uk-szkoda,że nie dotarłaś:-( a fotki cool:-)

ampar.-to się cieszę,że Szymkowi się podobało:tak: możesz mu przekazać,że odnalazło się jego żółte autko:tak:;-) a co do odwiedzin kolejnych to mogę je znowu zorganizować jak będzie upał:tak: no problem;-)
graziul-Natalki kamizelka została i Wiki już w niej zrobiła paradę :-D:-D:-D
Kasia8118-super,że paczka przyszła:tak:;-) zaoszczędziłaś zachodu z nią:blink:

A moja Wiki dziś miała nadmiar emocji...bo mi padła o 16 i tak sobie pospała do 17 jak już tatko wrócił:tak: A tatko kochany bo zbił dziś piaskownice dla małej,ta jak wparowała do niej to nie szło jej z niej wyciągnąć:szok::szok::-D:-D Tak się cieszyła tym piaskiem,bo morze wspominała sobie:-D:-D
Dobra kobitki,będę się zwijać bo bronek mi się w zamrażalce chłodzi;-) tak mi się pić chce,że szok:szok: chyba wypije na 2 razy i padnę na twarz zaraz:-D:-D Kiedyś na rano jak wstałam tak mnie suszyło,że sobie otworzyłam redsika i duszkiem go piłam:sorry2: ale miałam kołowrotek:-D:-D a jeszcze szłam wtedy do miasta:-p ale przeszło mi szybko;-) No nic...życzę Wam miłego wieczoru:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej hej:-)

Ja tez dziekuje za mile spotkanie:-):tak:

GRAZIUL-wow ,ale sobie zrobilas spacerek:szok:ile Ci to czasu zajelo?

AGNIESZKA UK-i jak Nikola??ja podjade do Ciebie ,czy ja moge podjechac w pon??bo bede akurat w centrum i bede miala nawigacje,bo nie wiem czy bym bez trafila:dry::sorry2:

No i nie wiem co by tu jeszcze napisac:-):-D

doris-pewnie ze mozesz w pon.nikola dalej ma tem znowu wieczoram jej wyskoczyla/przegrzalam ja wczoraj-tak sadze do tego ma straszne zaparcia. jej jak kiedys az mi sie dzis plakac chcialo.dalm jej laktuloze-moze pomoze.
jutro o 9 wychodze z domu na wielki shopping i mam zamiar zachatrzyc o chino tai czy jak to sie tam pisze-moze ktoras chetna??

Ja sobie obejrzalam ja wam pokaze- bo dawno temu widzialam i juz niepamietalam:tak:
Agnieszkauk- ale ty masz fajnie- zawsze jakies niespodzianki w tej szkole:szok::tak:
Fajny piknik:tak:
tyniaiwiki- szymon sie bal dzisiaj zasnac u siebie bo wlazl mu pajak do pokoju i lapalismy go do pudelka zeby wyniesc:tak:
doris78- kiedy konczysz antybiotyki?
kasia8118- nie dziwie sie ze jestes padnieta:tak:
ania1812- szymonek cala droge opowiadal jak sie z filipem bawil i o czym gadali- no przezywal strasznie:-D:-D
graziulxxx- wspolczuje strasznie powrotu w tych getrach- mi w 3/4 bylo goraco:tak: Sluchaj a moze by tak prasowanie facetom przekazac:dry:;-)

Siku mi sie chce a nie chce mi sie dupska z kanapy ruszyc:-D:-D Szymon mnie dzisiaj uraczyl wreszcie gra w pilke nozna- pol godziny:szok:

hej :-)

jakos ni mogłam sie do pisania zebrac :zawstydzona/y:
u nas nic nowego tylko Claudia sie zrobiła okropna szczypie drapie i gryzie :wściekła/y: wczoraj jak sie sie na plecy rzuciła i zaczeła grysc i szczypac a ja mowie nie wolna tak i ałaaa bo to naprawde boli a ona sie w glos zaczeła smac i jeszcze bardziej mnie gryzła :wściekła/y:
wogóle zaczeła sobie robic drzemke od 16 do 18 i pozniej sobie chodzi spac o 22 a i tak wstaje o 5 albo 6 :wściekła/y: nie wiem co sie z nia dzieje :confused:

mojadzidzia no to Dusia szybciutko do chodzenia sie zabiera :tak: teraz bedziesz musiała jeszcze bardziej uwazac :sorry:

no i nie wiem co jeszcze miałam pisac :zawstydzona/y:

dobra ide pic kawke :tak:;-)

Cześć

Jak mnie tu długo nie było. Ale już się tłumaczę:tak:Kompletnie nie mam czasu przy Milenie- myślałam że jej wychodzą kły i to cztery na raz a tu d...pa wychodzą owszem ale z 4 przedtrzonowymi. Po prostu szaleństwo. Tak jak ona mi daje popalić to szok czasami mi już ręce opadają. Opróćz tego bestia moja się wspina na sofy , ławę krzesłą więc rozumiecie nie mogę jej spuścić z oka. A jak śi to akurat mam chwile żeby obiad ugotować i tak na okrągło. W dodatku bestia mi wstaje o 5 rano i chodzę niedospana cały czas.
Ostatnio Ola przyniosła wszy do domu ze szkoły- myślałam , że dostanę zawału w życiu wszy na oczy nie widziałam zgłosiłam w szkole a popołudniu chyba ze 20 rodziców odbierało kartki odnośnie wszów. Masakra. Czyściłam jej płynem głowę ale i tak musiałam póżniej dwa dni z rzędu siedzieć i wybierać aż mi się niedobrze robiło ale cóż jak nie było już wyjścia. W dodatku ja dostałam i mój P on się pozbył szybko a ja się męczyłam i dopiero od dwóch dni jest ok a i tak zlałam jeszcze głowę woda z octem żebym miała pewność. Co dziwne Milena nad ranem zawsze przychodzi do łóżka spać ze mną i ona nie dostała. A już chciałam obcinać swoje włosy na krótko.
A i właśnie lecę do PL 12 czerwca i tak mi się nie chce że szok - ok idę pić kawkę bo nieprzytomna dalej jestem

Hej:-)
Ano puściutko tu dzisiaj. wszystkie jakoś bez weny jesteśmy, może trzebaby było jakąś awanturkę rozkręcić to wszystkie się rozgadają:-D żartuję oczywiście:-D:-p Swoją drogą Ampar słusznie zauważyła że tutaj cisza a jak się spotkamy to nagadać się nie możemy:tak:
Moje starsze dziecko jeszcze śpi a młodsze już broi. Zaraz wsadzę ją w chodzik i pójdę szybciutko pod prysznic bo trzeba się ubrać wreszcie, pranie już wczoraj zrobilam więc przydaloby się je rozwiesić a przecież nie będę robić sąsiadom pokazów w piżamce:-D

Natalka
może jak Claudia zasypia tak późno to spróbuj obudzić ją po pół godzince. Moja też lobuziara, chociaż nikt mi w to nie wierzy bo na spotkaniach grzecznie w wózku siedzi:-p Teraz np nawala mi w klawiaturę i przeszkadza w pisaniu:dry:

Ampar ja tam lubię prasować, mam tylko problem z podniesieniem się z kanapy i zabraniem się za przygotowywanie:-D ale jak już zacznę to spoko;-) Tylko że moje dzieci nie mają po 18 par spodni więc mi to zajmuje godzinę, góra 1,5:-p

AgnieszkaUK super fotki, widać że Nikolka zadowolona:tak: No i zaszalej na tych zakupkach, nie żałuj sobie;-)

Katarina ja też dziękuję za super spotkanko:tak: Jak Ty to robisz że u Ciebie zawsze taka duża frekwencja?:confused::-D

Graziul ładnie to tak obgadywać menów?:shocked2: przecież oni wszyscy tacy najlepsi, najmądrzejsi i wogóle bez skazy;-):-D

Kasia8118 no to miałaś farta ztą paczką:tak:

No dobra, trza się jakoś ogarnąć:-)

Hej kobitki w ten sloneczny dzionek:-)
Tak zauwazylam ze nie pisalam chyba ze 2 czy 3 dni:szok: no ale nic poprawie sie:-p
Pogoda sie zapowiada super wiec trzeba cos zorganizowac:sorry:
Dziewczyny a moze jakis park??:sorry2:sa jakies chetne?? mam na mysli oczywiscie Lister Park bo do innego nie wiem jak dojechac:zawstydzona/y:

Moje pranko juz wstawione normalnie przez ta pogode to ja moge codziennie prac tyle ciuchow sie zbiera:szok:

AHHHAAAAA musze sie pochwalic bo nie wytrzymam juz wczoraj wieczorem chcialam pisac ale odpuscilam:-p Wiec moja niunka stawia pierwsze kroczki SAMA:-):-):-) pojdzie dwa trzy kroczki:-):-) wczoraj na ogrodzie uczylysmy sie chodzic dzis powtorka i moze lada dzien ruszy juz na maksa:-D Ale zeby nie bylo ja jej do tego nie zmuszam:-p:-p ona sama jest bardzo chetna a jak sie cieszy przy tym normalnie smieje sie w glos:-D
Dobra teraz czas odpisac do Milych Kolezanek:-)

Katarina dzieki serdeczne za goscinke:tak::tak:
Dziewczynki milo bylo spotkac sie i poplotkowac troszke:tak:

Sylwiam wiesz dobrze ze nikt nie da Ci powiedziec ze Olivka jest nie grzeczna:-D przeciez to taki kochany Anioleczek:tak:

Natalka
wspolczuje przejsc z Mala czyzby robil sie z niej maly lobuziak?? moze Ona poprostu chce sie pochwalic ze ma silne zabki:-D a co do spania to juz wogole wspolczuje bo moja gwiazda chodzi spac o 19 a wstaje ostatnimi czasy o 6 , 6;30 i ja i tak jestem nie wyspana a co dopiero TY:no:

Agnieszkauk super fotki:tak: Nikola wyglada na zadowolona:tak:

Kasia super ze udalo Ci sie odebrac paczke bez zbednych kosztow:tak:

Asinka ale mialas przejscia z tymi wszami fujjj czemu rodzice nie dopilnowali swoich dzieci??:wściekła/y:

Oki uciekam do mojej slicznoty bo zaczyna wariacje:-p
Paaaa

:-)hejka
ja od samego rana mam poprostu sajgon!!puscilam Pawcia na golaska bez pampka niech se pobiega,zeby mu sie ptaszek przewietrzyl,a on stanął z drugiej strony lawy z kubkiem i zawsze jak cos podnosi to udaje ze niby takie ciezkie i jeczy eeee,no wiec myslalam ze se udaje,no ale wstałam i oczom nie uwierzylam:szok::szok:zwalił sie na dywan:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:masakra.za jakis czas poszlam umyc kubki po kawie a on wywalil na sofe(materiałowa)cały serek ten choco bolls,ktory sam otworzyl:szok::szok::szok:wszystko upackane!!nie doscc ze w gownie to i w serku:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:a to dopiero paczatek dnia,teraz wyl w wozku chyba z pol godziny,ale w koncu zasnal.ufff:-):-)
katarina-dzieki wielkie za spotkanie,no i wam dziewczynki rowniez;-)
doris-książka super!!normalnie jeszcze 2 wieczory i bedzie przeczytana:-)takze szykuj nastepne:-D:-D
graziul-dzieki za pogawedke,ulzylo mi ze nie jestem sama.no ale tez szlam z miasta na piechote bo bankomat nie dzialal a nie mialam na bilet:-:)-(
natalka-moj tez ma czasem takie jazdy,my kobiety musimu poprostu byc silne:tak:
agaam-to teraz sie zacznie:-D:-Dgratki dla krolewny
sylwia-lubisz prasowac mowisz...spoko loko podrzuce ci moja sterte to przestaniesz lubic:-D:-D
asinka-o boze to sie musialam naprawde nadenerwowac i napracowac zeby wytepic dziadostwo,wspolczuje kobieto:-(szok normalnie:szok::szok:
kasia8118-ale mialas farta z paczka:-D
agnieszkauk-super fotki:-)ja tez moze sie przejde na miasto dzisiaj.
dobra laski ide posprzatac bo mam w domu smrod,brud i nie powiem co jeszcze.najwazniejsze ze kupa sprzatnieta i kanapa wyczyszczona:-D

reklama
Cześć dziewczynki!

No widzę, że w końcu frekwencja się poprawiła:-) Adaś już śpi bo obudził się o 6 i był strasznie marudny. Wczoraj cały dzień spędziliśmy poza domem bo najpierw u Katariny, potem u Sylwii, pojechałam po J, przyjechaliśmy na chwilke do domu na obiad i pojechaliśmy po sandałki dla Adama. Znalazłam fajne sandałki w Mothercare za 9 funtów. Dobrze, że nie zdecydowałam się na zakup na ebayu bo okazało się, że mój liliput ma rozmiar 3 (a nawet są troszeczkę przyduże) a ja patrzyłam na rozmiar 3,5 i 4. Jakbym je kupiła to byłyby w sam raz na zime:eek::-D

Katarina, Sylwia- jeszcze raz bardzo dziękuje za gościne. Było bardzo miło:-)
Żaneta- ale się usmiałam z łobuza Krecika:-D:-D:-D ale domyślam się, że Tobie nie było do śmiechu:zawstydzona/y:
Agaam- gratulacje dla Vicky. Zuch dziewczyna:tak: Ja jestem jak zwykle chętna na park. Tyle, że mi pasuje tak ok. 12
Sylwia- nie no Olivka łobuziara:confused: Nie może być;-):-D
Asinka- współczuje przejść z wszami. Jak pomyśle to mnie ciary przelatują:unsure:
Natalka- niezła rozrabiara z Claudii. Tak mamę napadać:cool2:
Ampar- ciesze się, że Szymek zadowolony. Filip troszke go poszkolił z Ben10 i będzie mógł zabłysnąć przed starszym kuzynem;-):-D
Katarina- nie ma to jak trochę piasku. U Sylwii zostały resztki z piaskownicy a Filip z Kubą Doris najlepiej się tym bawili:eek:
AgnieszkaUk- zdrówka dla Nikoli. Udanych zakupów:tak:
Graziul- to ładny spacerek sobie zrobiłaś w taki upał:shocked2:

To chyba wszystko:confused: Pozdrawiam

Do góry