reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

reklama
Witam:-).U mnie noc była kiepska i to nie z winy Oliviera :no:.Chyba jakieś choróbsko mnie bierze i nie mogłam spac chociaż czułam się zmęczona :nerd:.Dzisiaj męczy mnie kaszel i katar:-(.sylwia.m i ampar3 dzięki za kuleczki i szczerą rozmowę:tak:.Od razu człowiekowi lżej na sercu po wyjaśnieniu paru spraw:tak:;-).Sylwia.m pamiętasz naszą rozmowe na temat OLIVIERA :confused:?Napisz mi prywatnie o co Ci chodziło bo temat się urwał a ja jestem ciekawa:tak:.Ania1812 ja też mam ten popychacz i uważam że jest godny polecenia:tak::tak:.agaam kółka raczej nie powinny Ci odpasc ale niestety wózki typu parasolka nie są super mocne i np.często dosc szybko zdzierają się tylnie kółka szczególnie jak obciąża się wózek zakupami lub torbą:tak:.jstysiak co u ciebie ?Liczyłam że pojawisz się na wczorajszych kuleczkach:baffled:.Mam Ci coś do oddania:tak:.Nie myśl że zapomniałam;-).Doris78 dużo zdrówka dla Dawida:tak:.sylwia.m ja tez wybrałam się wczoraj na spacer z chłopakami o 16.30 i zmarzłam jak diabli.

Ostatnia edycja:
Czesc
U nas tez David mial kiepska noc:-(plakal co jais czas,gardlo go bolalo:-(
Wlasnie nie znacie tutaj jakiegos angielskiego srodka dla dzieci na gardlo??

AMPAR-a jakim Wy promeme plywacie?/bo my w zeszlym roku plynelismy norkfolkline i tam musielismy wypisac imiona wszyskich i potem na miejscu sparwadzali wszystkim paszporty.Mi raczej nie chodzi o cene ,tylko wlasnie o te nazwiska.Wiec wlasnie z tego wzgledu bylo moje pytanie:confused:ale najbezpieczniej bedzie zamowic dwa osobne bilety chyba

MONIA-ja mialam toksoplazmoze jak bylam w ciazy z Kubusiem i potem jak go urodzialm na niego tez przeszla:-(
Tez mielismy kota,ale raz sie skusilam na pol kromki tatara i nie wiem do tej pory czy to od kota ,czy od tego malego gryza:-(
wiec uwazaj z kotem:tak:

Dzieki za Davidka,dzisiaj rano wstal juz bez temperatury i o niebo lepiej.

Cześć babeczki!

Doris- współczuje nocki. Niestety nie pomoge bo używałam w większości polskich leków. Może spróbuj mu dać ciepłego mleka z miodem. Powinno chociaż troszke pomóc.
Kasia8118- życze zdrówka.
jstysiak- własnie co z Tobą?
Graziul- powodzenia w urzedzie:tak:
Ampar- jestem ze Szczecina
Monia- myśle, że wszystko zależy od kota i raczej nie powinno być problemu. Ale na Twoim miejscu przy najbliższej wizycie w Pl zrobiłabym testy na toksoplazmoze. Niestety tu ich nie robią a toksoplazmoza może być bardzo niebezpieczna
Żaneta- Filip zaczął chodzic ok. 2 tyg. po roczku. Spokojnie Pawełek też niedługo zacznie i bedziesz miała dosyć:sorry2:
AgnieszkaUk-bardzo ładnie Ci w nowym kolorku

Dziekuje za odpowiedzi w sprawie chodzika. Skoro tak zachwalacie to kupie ten z vtech. Tylko może poczekam z zakupem do niedzielnej giełdy. Własnie Marta84 czy mogłabyś dać namiary gdzie to dokładnie będzie i od której godziny.
Pozdrawiam:-)

ANIA1812-wlasnie ja Ci tez zapomnialam napisac ,David tez mial i chodzi i taki popychacz,ten popychacz jest super polecam:tak:
A i David niestety mleka nie trawi:no:
Ale robie mu herbate z miodem:tak:

ZANETA-Tobie tez zapomnailam odpisac,z tym chodzeniem to kazde dziecko indywidualnie zaczyna,moj Kuba zaczal chodzic jak mial 11 miesiecy a David w 15 albo 16 miesiacu:szok:A Tak za raczke jak Twoj chodzil jak mial 10 miesiecy:sorry2:i myslalm ze mu chodzenie szybko pojdzie a tutaj zonk:-D
A z mowieniem bylo odwrotnie,Kuba zaczal gadac jak miaal ponad 3 lata:szok:a David jak mial 2 latka:tak:

Hejka
Znowu nasmarowałyście, dwa dni a muszę nadrabiać godzinami :laugh2::laugh2:. Poza tym wczoraj popsuła mi się klawiatura, tzn ja tak myślałam a to po prostu był wciśnięty Num Lock :rofl2::rofl2::rofl2:. A ja już chciał przeinstalowywać system :laugh2::laugh2::laugh2:.

Dminisia tak do collegu, a jak Ci poszło na egzaminie? O której miałaś? Ja miałam mieć na godzinę 19.25 ale byłam godzinę wcześniej tak jak napisali w liście i jak tylko przyszłam to od razu mnie zgarnęli na egzamin. Może to i lepiej, bo nie siedziałam i nie myślałam za dużo.

Doris kurczę ale to był ustny, ale nic nie szkodzi za tydzień mam pisemny, wtedy wykorzystam Twoje życzenia.

Natalka ja zaczęłam czyścik ząbki od pierwszego zęba. Kupiłyśmy szczoteczkę komisyjnie, ale ona i tak sobie myła zęby sam gryząc. Potem wprowadziłam pastę do zębów, pełna obaw ale niepotrzebnie bo bardzo jej smakowała. I to dosłownie, bo zjadała ją.

Renuska to mnie przestraszyłaś , bo moja do tej pory jej nie wypluwa, a dodatkowo za namową dentysty zakupiłam pastę z większą ilością fluoru.

Nefretet gdybyś tego nie sprzątnęła to byś miała latem po deszczu ładne zapachy:szok::-D. Swoja drogą to ona musi być gdzieś przytkana skoro wylała.

Sywlia niby te nasze dzieci duże i nie nadają się na pieluchy na basenie ale jak byłam z Matyldą to byłam 3 razy w toalecie, a jeszcze jak brałam prysznic to mi się zejszczała pod prysznicem. Następnym razem na pewno wezmę pieluchę.

No i dupa blada znowu nie skończę mam gościa :baffled::baffled:. Miłego dnia

zaneta Krystian dosc długo raczkował a pózniej długo chodził za rączkę a zupełnie samodzielnie to zaczął chodzic mając niespełna 14miesięcy mi się wydawało to dosc pózno,ale w sumie ja też szczególnie go nie naciskałam na to żeby zaczął szybciej a znam mamy które starają się to przyśpieszyc:sorry2:.Ja osobiście nie widzę w tym sensu :no:.Jak się dziecko poczuję dosc silne i pewne siebie to samo ruszy :tak:.
monia
co do kotka to nic ci nie doradzę ale zgodzę się z Anią że badania warto wykonac jeśli wybierasz się do PL:tak:.

Hejka, ja tylko na chwilę, bo o 13,30 mam spotkanie w JCB.
Doris zobacz czy w jakimś polskim sklepie nie ma Tantum Verde. Jeżeli ssie dropsy, to kup w tabletkach, a jak nie to w spraju. Jest bardzo dobre, nawet przy bolach zębów. Naprawdę rewelacja. Ja zawsze stosowałam gdy starszy syn miał anginy. Do tej pory to używamy. Dosłownie czasami wystarczyły 2 - 3 cukierki i było po problemie z bolącym gardłem.

reklama
:-)witam:-):-)
dzieki dziewczyny za pocieszenie,ze wasze pociechy tez pozno zaczeły chodzic,bo juz sie zaczynalam denerwowac bo ciotki to tylko pytania zadaja'a chodzi juz??':wściekła/y::wściekła/y:nerwicy sie mozna nabawic.nie mam weny tworczej,klatke nam dzisiaj posprzatali nareszcie,bo na gorze kazdy powystawial swoje graty i tylko bajzel byl,chciałabym juz domek miec jakis z ogrodkiem:tak::tak:moze sie cos ruszy niedługo,a jak nie to jak tylko wyjdziemy na prosta i ja se cos znajde to bedziemy sie o mortgage starac bo jak narazie to tylko 75.000 mozemy dostac,,bo tylko A pracuje.a za 75 tys to chyba jakas rudere na bd3 mozna kupic:wściekła/y::wściekła/y:no wlasnie,a moze ktoraz z was sie orientuje tak bardziej dokladnie jak to sie wszystko zalatwia,bo my w sumie to tylko w banku bylismy sie zapytac:confused:

doris78-ja niestety nie pomoge bo moj odpukac od urodzenia ma tylko katar,ale to zawsze przed wyjsciem kolejnego zeba mu z nosa leci woda przez 2 dni gora.

graziul-a Tobie współczuje z całego serca chodzenia po tych wszystkich revenue i innych urzedach,ja własnie zaraz musze do banku isc i juz mnie sciska,bo nie cierpie lazic po takich instytucjach.a czeka na mnie jeszcze jobcentre,bo znalazlam ogłoszenie o prace i niby tam aplikacje daja.podali linka,ze mozna se sciagnac,tylko ze strona ktora wyskakuje juz nie wazna jest.masakra z nimi:wściekła/y::wściekła/y:

jeszcze se tak pomyslalam,bo duzo piszecie o basenie,ze juz jak sie fajnie ciepło zrobi to trzeba sie ugadac na jakis wypad na basenik z maluchami,bo ja ze swoim tez nie bylam,chociaz pieluchy na basen zakupilam jak mial 3 miesiace:-D:-Dale raz mu zalozylam i to chyba lipa jest,bo wszystko przelecialo to co nasikal,to przeciez na basenie jak siku zrobi to do wody tez poleci,a nie mowie juz o tym jakby rozwolnienie mial:-D:-D:szok::szok::szok:

Do góry