reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

roksanna1 pamietam caly czas o pierscionku :tak: ale za ta odwage to jeden bedzie za malo:tak::tak::tak::tak: ucaluj mati od nas!!
AgnieszkaUK w koncu twoj upor ci sie oplacil,trzymam kciuki aby Nicoli przeszlo,biedna tak dlugo sie meczy :-(
Olcia gratuluje dziewczynki,mi od pewnego czasu tez podoba sie imie Lena :tak:
doris78 to znaczy ze w tym roku obydwie siostry Mironskie uciekaja nam na cale wakacje :-:)-D
ampar3 staram sie wyobrazic minke Szymona jak cie obserwowal :-D:-D:-D:-D

reklama
MOJADZIDZIA-ano uciekamy:tak:nad nasze polskie morze:tak:oj juz się doczekać nie mogę:tak:
Wiesz właśnie tego tutaj mi latem brakuje,morza,my miałyśmy może z 30 minut piechota nad morze i latem wiecznie się jakies spacerki robiło,a tutaj:-(to jest wyprawa na cały dzień i wiadomo nie chce sie aż tak bardzo:sorry::sorry:
Ale z drugiej strony jest mi smutno,bo wiem że tutaj też bysmy my miały towarzystwo chociaż do parku:tak::-)

ROKSANA-a czemu Ty nie śpisz,tylko po bb buszujesz????ha ha ha :))

Ciagle sobie obiecuje, ze pojde wczesniej spac i d...!!!! Jak dzieci zasna to nadrabiam zaleglosci forumowe, potem roslinki i juz jest 23 :wściekła/y:

Doris - dobra jestes z tymi wakacjami, ja to jakos niec duzo wczesniej nie moge zaplanowac przez prace B. Chcialabym z nim spedzic wakacje, ale nie wiadomo co on bedzie wtedy robil. I tak czekamy zawsze prawie do ostatniego momentu. Dzis wypalil czy nie daloby sie pojechac na kilka dni do Barcelony jeszcze przed narodzinami dzidzi, ale chyba nie wcisne tego nigdzie, bo Kuba przeciez do szkoly chodzi. Ale przez chwile sie rozmazylam :-D

agnieszka - pewnie mu chodzilo, o to ze te masci nie zwalcza wirusa, organizm sobie musi sam poradzic, ale najwazniejsze, ze lagodza objawy swedzenia, a z przychodnia to trzeba ich meczyc to sie miejsce znajdzie.

roksanna - stosowalam, ale tylko przez jeden cykl, niezbyt dokladnie, tak od razu nam sie udalo i wciaz nie moge uwierzyc, ze sie udalo, chcialabym juz na zywo zobaczyc, a gdzie tu do kwietnia....

Ania - :-)

Zaczęłam pisać posta i mnie wyrzuciło :wściekła/y:
Witajcie,
przez tą pogodę jestem jakaś do d....
No ale w tym tygodniu nie brałam żadnych nadgodzin w pracy i dzięki temu całe dwa dni spędziliśmy na szukani, porównywaniu i kupowaniu prezentów dla dzieci. Starsze mega zadowolone ( a ja w końcu prawie, że sama przy kompie, bo jeszcze muszę go dzielić z P), a zobaczymy jak Chris zareaguje kiedy zobaczy swój prezent. Z kupnem dla niego prezentu był największy problem, ale myślę, że dobrze wybrałam. Mój P proponował (częściowo zabawkę dla siebie ;-) ) BATTERY OPERATED SILVER JEEP RIDE ON CAR WITH R/C on eBay (end time 07-Dec-09 07:32:38 GMT) , ale udało mi się go przekabacić po pobycie w Tojsrusie :-D i kupiliśmy małemu kuchnię z bajerami. Uwielbia jak każde dziecko bawić się garkami, więc niech ma gdzie. Jak leżał w szpitalu to cały czas się przy takiej bawił Step 2 Step2 Lifestyle Custom Kitchen - Compare Prices and Buy at PriceGrabber . Kupiliśmy też dla P chrześniaka spory zestaw klocków lego , więc dzieci mamy z głowy. Jeszcze muszę coś kupić mojemu P . Tylko nie za bardzo mam teraz za co i nie mam za bardzo pomysłu. No ale jeszcze jest trochę czasu.
Mojadzidzia mama odzyskała kasę i to bez żadnych potrąceń, chyba się przestraszyli, że sprawa trafi do prokuratury. A jak Twoja mama lepiej już?
Roksana cieszę się, że u Was dziewczyny wszystko dobrze. Ja niestety też znam ten ból czekania w trakcie operacji u dziecka i czy wszysko będzie w dobrym kierunku, oraz na jej wyniki. Pamiętam jak Marek miał operowane oko, miał je roztrzaskane kamieniem (dostał z procy) i nie widział. Przeszedł 3 operacje. Najgorsze było jak po drugiej się obudził i wrzeszczał, że mają mu zdjąć opaskę z oka, że on chce widzieć. To był koszmar. Dobrze, że Matylda jest młodsza i jeszcze nie zdaje sobie w wielu rzeczy sprawy. Szkoda tylko, że musi tak cierpieć :szok: Tak nie powinno być.! Trzymajcie się.
Doris, Sylwia my jak się przeprowadziliśmy (Marek miał chyba 6 lat), wiadomo zmieniłsię rozkład domu i dzieci dostały inne łóżka, to Marek zamiast do ubikacji poszedł i nasiurał do szafki w kuchi :-D:szok::-D
Ampar ja też kiedyś miałam problem z naleśnikami, kilka pierwszych zawsze lądowało w koszu. Teraz mam specjalną żeliwną patelnię do naleśnikow i dodatkowo dodaję olej do ciasta. Nie mogę narzekać, każdy wychodzi.
Olcia gratuluję ! Ja reż bym chciała jeszcze dziewczynkę, ale jak narazie to nic mi nie wychodzi :wściekła/y::no::-( Mojemu bratu dzisiaj się urodziła córa (waży 3950g - :szok: )
Sylwia ja paczki wysyłam poprzez Cennik . Za 20kg płacę 33fule. Jeżdżą co tydzień.
Kasia8118 ja niestety napiszę co większość- u nas też każde kolejne jest trudniejsze w wychowaniu :szok: Ale do każdego następnego dziecka ma się inne podejście, na więcej rzeczy mu się pozwala :tak: Co do ulewania ja też miałam z tym problem przez jakieś 2-3 miesiące, później to się unormowało.

Ostatnia edycja:
dziendoberek
uff lekarstwo chyba zaczelo dzialac:-):-):-):-) ale sie ciesze,bo nikola nad ranem tylko troszke sie podrapala:-):-):-):-) ojoj mega szczesliwa jestem.w nocy tylko obudzila sie z placzem-niewiem czy caos ja bolalo- hmmm sama niewiem,ale jak narazie wszystko idzie po mojej mysli.jest tylko problem z przyjmowaniem lekow-ten nowy syrop jest ochydny, jak go sprobowalam to bleeeeee.i niestety rano byl wielko opor prze jego zazyciem-rzadne metody nie skutkowaly:-( ale zazyla-wbrew wsasnej woli:-(
mamatrojeczki-ja tez dodaje olej do ciasta nalesnikowego:-). prezencik fajny,ale taki bardziej dziewczecy(moje osobiste zdanie).ja bym sie skusila na propozycje twojego meza.:tak:

Witam z rana dawno mnie tu nie bylo, a tu tyle sie dzieje:szok: U mnie ok moja malenka szaleje i coraz wiecej mowi:-) Dzis mam jakas wizyte na szpitalu :confused: tyle razy juz sie zabieralam do pisania ale jakos natchnienia nie mam:no: Udanego dzionka, no i gratulacje OLCIA, dziewczynki sa super:):-)

Hej dziewczyny,

ja mialam spokojna nocke, moja dziewczynka mnie troszke pokopala i bylo fajnie. :-) Mąż poszedl do pracy, kanapki dostal, kawke razem wypilismy a teraz bede na niego czekac do 17. Tak bym chciala żeby on krocej pracowal, może wtedy nie wpadalabym w depresje.:cool: Do mamy też już telefon wykonalam, jak co rano. Poplotkowalysmy dokladnie 55min. Zbankrutuje przez te rozmowy. ;-)

ampar - ja tez do ciasta nalesnikowego oleju dolewam, a potem odstawiam ciasto na jakies 30min, żeby mąka napeczniala. I robie tylko z polskiej maki - z ang nawet sobie d--y nie zawracam. :-D

sylwia.m - dziekuje za zaproszenie :-). Bedziemy musialy koniecznie sie spotkac ktoregos dnia. A gdzie ty mieszkasz tak w ogole?

agnieszkaUK- dobrze że malutkiej sie poprawia, a tak w ogole to do jakiej przychodni nalezysz? I gdzie mieszkasz? Ja od 3 lat naleze do Shipley Medical Practice (za Asda) i jestem zadowolona. A korzystalismy z ich uslug niestety bardzo duzo, bo moj maz ma troszke problmow ze zdrowiem i zawsze byli bardzo pomocni. Teraz jak poszlam do mojego lekarza to dal mi zwolnienie od razu, i poniewaz bola mnie plecy ciagle - skierowal mnie na rehabilitacje, ktora sie odbywa w godzinach mojej pracy ponoc. :tak: Bylam kiedys z sasiadka w tej przychodni na BD9 na Haworth Road i bardzo mi sie nie podobalo tam. Bylysmy z z roczna dziewczynka ktora strasznie kaszlala, a oni jej paracetamol :wściekła/y: Ale zrypalam wtedy ta lekarke. :no:

roksanna1 - nam kiedys tez tak bilo w aucie, i kierownica latala powyzej 100km/h i okazalo sie ze alufelga byla krzywa, tzn po drodze chyba na jakas dziure wjechalismy czy cos i sie wykrzywila. :tak:.

mamatrojeczki - gratulacje dla brata. Duża dzidzia. Ja to w sumie nie wiem czy bym chciala taka duza, bo tak sobie mysle ze 3kg to tez nie tak zle a pewnie ból troszke mniejszy. Jak sobie pomysle to az sie boje. :szok:

Witam z rana

U nas dalej chorobowo :wściekła/y::wściekła/y: Ola kaszle ale juz nie tak bardzo, Milenie opryszczka schodzi ale nie dostaje nurofenu bo nie potrzebny. Ale niestety Oli i mi przyplątała się infekcja dróg moczowych próbowałam nas zarejestrować na wizytę na dziś i d....a dopiero we wtorek. Ale jak dalej będzie piszczeć i skakać przy sikaniu to zadzwonię wieczorkiem na emergency. Ja jeszcze wytrzymam do wtorku ale szkoda mi OLi. Nie wiem co mam z nią robić non stop coś wyskakuje. Jak szłyśmy wczoraj do szkoły musiało nas przewiać .
ZMykam wypić kawkę.

A najbardziej się dziś uśmiałam z Milenki bo stwierdziłam że sprzedam łóżeczko z jadalni bo nie chce tam siedzieć a tu moje dziecko trzeci dzień się bawi w łóżeczku:-D:-D

witam kobietki
moje dziecko rowniez ma jeszcze kazel ale jutrzejszej szkoly nie odpuszcze:no::no::no:w angielskim przedszkolu powiedzieli mi ze wiki jest za mal aby chodzis od stycznia ale ja sie przejde jeszcze raz bo kiedys dzicko chodzilo rok po roku do tej samej klasy ja tez tak chce bo juz z nia wytrzymac w domu nie moge ostatio chciala tam zostac pojde wyjasnie ze umie sama jesc zalatwiac sie i ze nie nosi pampersa bo takie przypadki sie zdazaja i wtedy moze ja przyjma od stycznia
agnieszka uk swietnie ze Nikolce ulzylo i przechodzi:tak::tak::tak::tak:
asinka ja jak zadzwonie do przychodni to mnie przyjmuja odrazu w ten sam dzien a nalezysz tu do allerton????no i jutro disco dla dzieci w polskiej szkole o 19tej troszke pozno ale pojde na godzinke:tak::tak::tak:
mamatrojeczki ten samochod jest bombowy napewno sie ucieszy zniego lepiej niz z kuchni a kochnie mu kupisz kiedy indziej i tansze tez widzialam :tak::tak::tak::tak:w mothercare kobieto to ty rowniez duzo przeszlas z Mareczkiem ale teraz juz wszystko dobrze?????
alex jak tam tato i dziadek ?????
nie wiem komu mialam jeszcze odpisac do uslyszonka pozniej

reklama
Tynia - tak do allerton. Dzwoniłam drugi raz moja wizyte nie dadza rady przełożyć na wczesniej chyba ze poniedzialek o 9 :)) a co do Oli to wkurzylam sie i powiedzialam ze ja nie wiem jak jej pomoc ze placze podczas sikania, I lekarz ma do mnie oddzwonic.
Zobaczymy co mi powie. Masakra

Do góry