reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Bradford

WOW jestem pierwsza:szok::szok::szok: hahaha dobre
Witam wszystkie babki w ten piekny angielski dzonek...
natalka90 - a moze kolo Ciebie jest jakis tan bed and Breakfast. Mysle, ze jak zaplacisz z gory to dadza Ci upusty. Jak chcesz moge sie popytac znajomych, ale oni miedzkaja w Huddersfield(mysle, ze to za daleko)

kasia8118 - ja sie balam wszystkiego, ale jak ja dalam sobie rade bez tlumacza to ty tez sobie poradzisz:tak::tak::tak:
kasia.j - jaka fryzure wymyslilas???
Moja mala ma pierwszy katar i tak sie meczy, macie jakies sprawdzone sposoby???
Co z Wami wstawac:-D:-D:-D

reklama
Hejka:-):-):-)

Pogoda standardowa:baffled::wściekła/y:

Ja sobie robię listę pytań do położnej bo znając siebie to zapomniałabym zapytac o wszystko, ale najgorsze jest to że od wczoraj mam wrażenie że chciałam jeszcze o coś ją zapytac ale nie mogę sobie przypomniec o co:baffled:

Marta ja Ci nie doradzę bo u nas katarek zawsze był w miarę łagodny i obywało się bez różnych specyfików:tak: Może trzymaj Maję jak najwięcej na brzuszku żeby wydzielina mogła sobie spływac;-)

marta84-z tym katarkiem to straszna meczarnia dla dziecka.:-:)-:)-( jak nikola miala katar to stosowalismy wklady do kontaktu CALPOL.taka nchalacja w pokoju-ladnie pachanie a dziecko wdycha olejk,nastepnym specyfikiem byl KARVOL-to takie ampulki gdzie tez jest olejek,ale ten olejek kropi sie wookolo dziecka na posciel jak spi,ale jak nikola polozyla sie na poduszke gdzie byla kropla po karvol to dostala alergie-czyli wniosek-dziecko nie moze miec bezposredniego kontaktu z olejkiem..najgorzej bylo w nocy.nikola chciala spac-nie mogla oddychac-tak miala zaladowany nos i do tego chciala jeszcze ssac smoczka.nic nie pomgalo.koszmar.3noce nie spalam,a pozniej nie wytrzymalismy i pojechalismy do szpitala,tam doktor przepisala nam krople NASAL DROPS-pomogly bardzo.zaledwie stosowalismy je 2dni.
nie pomogo kladzenie na brzuszku:no::no: ani wieszanie mokrych recznikow na kaloryferze:no::no::no: natomiast sciaganie gruszka pomoglo na chwile a dziecko dalej sie meczylo.

Hej :-).My z mały wstaliśmy niedawno :tak:.Pospaliśmy sobie trochę razem był dziś łaskawy.Zjedliśmy śniadanie i mam chwile na BB:tak:.Marta84 ja na katar stosuje stary polski środek masc majrankową :tak:;-).Ona pomaga w oddychaniu i chyba nie jest zła.Nie jest droga ani szkodliwa więc warto spróbowac;-):tak:.Sylwia.m a do położnej nie można wchodzic z dzieckiem?

To i ja się witam z Wami dziewczynki z rana. Dla mnie jeszcze rano. Kotki mi rosną, kicia już oswoiła się z Matyldą. A je za 4 :szok::-D. Wczoraj już w pracy było spoko, już mnie tak nie męczy. A konkretnie bolał mnie kręgosłup, ale już ok.

4muchy ja mam codziennie rano awanturę przy ubieraniu. Zawsze jej nie pasuje to co mamusia zaproponuje i sama sobie wybiera ciuchy. Tak się czasami wystroi :szok::szok::szok::-D:-D:-D.
Marta84 super że się Twoja aktywność poprawiła na forum. Mam nadzieję że już tak będzie ;-);-). Ja na katar stosowałam wodę morską i czyściłam. W przypadku gdy katar był naprawdę ogromny dawałam na noc, niestety, krople. Przeważnie jeden, góra dwa dni-noce wychodziło. Nie popieram tego, ale nie mogłam słuchać ani patrzeć jak moje dziecię się męczy. Czasami też stosowałam krople homeopatyczne, różnie. A katar miałyśmy naprawdę bardzo często. Jak skończyła 8 miesięcy to potem przez 5 co miesiąc był katar. Masakra
Doris jak sobie radzisz z urwisami.
BożenaM ja pracuję od 14.30 do 22, ale może będziemy miały okazję się jakoś zobaczyć. Tylko że ja nie wiem jak Ty wyglądasz :szok::szok: na żywo tylko widziałam zdjęcia na naszej klasie. :-D:-D
KAtin mało gadam w pracy po angielsku. Ta praca mi nie pomoże w nauce angielskiego na pewno :-D:-D:-D

Dziendobry

A u mnie slonko swieci :tak:

Marta - fryzurka ta sama, tylko podetne troche i balejaz, ale tym razem chyba ciut ciemniejszy, w sumie to do konca jeszcze nie wiem, zobaczymy co z tego wyjdzie :baffled: a u mnie na katarek pomagaja zwykle krople, te o ktorych pisala agnieszka, mozna je chyba kupic bez recepty, albo zadzwonic do przychodni, ze je potrzebujesz, bez problemu powinni wystawic recepte, no i nie bedziesz musiala placic wtedy, i jak zakropie, to po chwili mu sciagam, ja mam takie urzadzonko w stylu fridy i sobie bardzo chwale, bo nie trzeba sie meczyc bardzo, z gruszka u Macka byly straszne problemy, bo on za silny, a ja nie potrafilam go utrzymac :-(

Hej
Słoneczko sie przebja, moze i podac nie bedzie:-D
Marta84 ja tez tylko stosowałam wode morska,i kiedys pielegniarka mi podpowiedziała zeby dzieci kłasc spac na pólsiedzaca a szczegolnie takie małe,wszystko spływa i w ten sposob nic nie zalega, :tak:
Roksanna ja tez juz mam sporo latek przerwy w pracy,ciekawe jak przezyje moj kregosłup:szok: przeciez kiedys trzeba zaczac pracowac na swoja emeryture:-D

reklama
witam sie z rana bo my niedawno wstalysmy wlasciwie to obudzil nas gosciu bo przwiozl nam biurko i tak walil mocno jak nie wiem:-(moja wiki nadal ma katar i to bardzo dlugo chyba bede musiala sie wybrac spowrotem do apteki :wściekła/y:
doris wałki sprawuja sie super szybko sie nagrzewaja wiec fryzyrka jest zrobiona w ekspresowym tepie:-):-):-);-);-)

Do góry