reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

natalka90-jak rozmawialam z polozna na ten temat to mowila ze wszystko jest jak najbardziej bezpieczne.ale powiem ci ze jak rodzilam nikole to nawet nie wiem kiedy mi ta krew pobierali.zgodzilam sie na to ale tego nie pamietam,zerszata bylam taka zszokowana ze nie zwracalam uwagi czy mi cos pobieraja:-D a pozniej o tym zapomnialam.jakbys nie poruszyla tego tematu na forum to do dzisiejszego dnia nie pamietalabym o tym

reklama
agnieszkaUK mojadzidzia ale oni ta krew biora tylko do badan czy przechowuja bo w polsce sa taki banki w ktorych sie ta krew przechowuje ale za to sie placi i to sporo .

A propo programu "born in bradford" mnie tez nie proponowali dodatkowego usg. A generalnie w programie zbieraja informacje na temat dzieci przez okres okolo 20 lat, zeby potem miec dane na temat chorob jakie dotykaja dzieci i jak im zapobiegac. Pod uwage branych jest mnostwo czynnikow zewnetrznych jak pochodzenie, w jakich warunkach sie zyje, czy sie pali i ile pije, jak sie prowadzilo w ciazy i takie tam. I te informacje miedzy innymi zbieraja tez HV podczas tych wizyt domowych.

natalka - ja uzywam ostatnio Johnson&Johnson dla dzieci, tej serii na noc i jest w porzadku, jestem zadowolona, a na samym poczatku uzywalam Oilatum, jak mieli jakies problemy skorne

Sylwia - jestes w moim Krakowku :-( ale mi sie zatesknilo teraz, mam nadzieje, ze uda sie nam teraz w maju pojechac

doris78 ja slyszalam od twojej siostry o tym dodatkowym scanie w 34t.c za uczestnictwo w bib ale mi czegos takiego nie zaoferowali :baffled: ani tez nie slyszalam zeby komus innemu o tym mowili a siedzialam blisko stolikow:eek: nic juz nie rozumiem.

Mam znajomą co tez ma termin na lipiec (12 chyba) i ona też niestety nie dostała się na ten scan w 34tc:sorry:
Wychodzi na to, że mają tylko ograniczoną ilość miejsc i ja akurat się załapałam:tak:

Oleska też go miała:tak:

Wszystkie wspomnienia wrociły:tak: jak czytałam wasze wypowiedzi Nasze Ciezarowki:-D:-D jestesmy mniejszoscia chyba ,te nie w ciazy:tak:
Mojadzidzia lidl i do gory:-D:-D
Ja kiedys ogladałam film o tej krwi pepowinowej,i z tego co zrozumiałam ,
to to krew jest pobierana z pepowiny.:baffled:
Sylwia poprostu zazdroszcze,:wściekła/y:

dzien dobry
slonko swieci z rana, wiec mam nadzieje na piekna pogode:-)
ja juz od 6 na nogach:-( nikola spac mi nie daje;-)
katin zycze milego spotkanka,strasznie zaluje ze sie z wami nie moge spotkac.al jestem dzis uzalezniona od mojgo meza:-( coz... jeszcze nie jedna okazje bede miala sie wami spotkac:-)

moze wiecie gdzie mozna kupic dekoracje na roczek dla dziecka(oprocz kirghate), albo jakies strony w inernecie.za niecaly roczek nikola ma urodziny i chcialabym upiekszyc dom,a jak bedzie ladna pgoda to ogrodjak macie jakies namiary to pis:-)zcie

Hej witam z rana jak za dawnych czasów:-).No pogoda za oknem niczego sobie pytanie na jak długo:baffled:.Oby było tak cały dzień bo po 13 chciałabym wyruszyc z małym na spacer:tak:.agnieszkaUK co tam u Ciebie,mężowi udalo się znalesc prace?Bo ja nie w temacie bo nawet nie miałam czasu przejżec tego co naskrobałyście jak mnie nie było:no:.

Dzien Dobry
Przepraszam ze troche mnie nie było ,ale siostra codziennie miła jakis pomysl na spedzanie czasu;-)codziennie to spacery,zakupy itp.Do tego chodziłam spać o 1.00 a pobudka o7.00 i juz nie miałm siły na nic.Ale niestety juz wjechała:-(i zycie wraca do normy.Jest mi przykro ze juz jej nie ma ale cóż tak juz jest.Fajnie jak ktoś bliski jest tu z tobą ,chociaz przez chwile.
Doris Ja jednak nie kupowałam kafli:no:bo dostałm list z cancilu ze za jakis czas bedą nam wymieniac łazienki i kuchnie,Wiec to co teraz zrobie to pójdzie na marne :-(A póki co to tak zeby było czysto.
Agnieszka Uk wspołczuje tak wczesnych pobudek ,ja tez to przechodziłam ,ale jak mała skończyła rok to juz wstaje miedzy 7.00-8.00 zawsze to godzina ,dwie dłużej,Nawet sie sie obejzysz a Nikola bedzie ci spać jak suseł.Cierpliwosci:tak:
A jezeli chodzi o dekoracje to ja kupowałm na ebay-u i Matalan ma ciekawa ofertę:tak:
Kasia8118 Witaj w Uk .Ciesze sie ze u Was wszystko oki:tak:mie tez troche nie było:zawstydzona/y:ale juz jestem po przeprowadzce i bede juz na bieząco:-)
Widze ze dzisiaj szykuje sie Wam Kobitki spotkanko:tak: .Życze miłej zabawy:-)

reklama
Czesc:-):-):-)
AGNIESZKAUK-ja na roczek kupilam dekoracje w asdzie,maja duzy wybor i tanie sa:tak:
JSTYSIAK-ja tez wkoncu musze sie pofatygowac do tego accentu i zlozyc jakies podanie o remont lazienki :-)
KATIN-to spotkanie u Ciebie aktualne??bo troche dziewczyn sie wykruszylo:tak::wściekła/y:

No a pogoda fajna:tak::tak:

Do góry