reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Kama Lodz - Jak sie czujesz? jak tam malenstwo ...czujesz ze cos sie bedzie dzialo czy Synek czeka na Tatusia ?? ile jestes ju po termienie?? masz juz date wywoalania?

Niunka- Jestem pod wrazeniem Kochana naprawde Synek Ci rosnie jak na drozdzach w oczach doslownie juz ma taka buzie prawdziwego Dziecka juz nie jak noworodek :tak: Piekne zdjecia ...

Sylwia - Witam , i czuj sie jak u Siebei , Laski sa naprawde mile i chetnie zapoznaja sie z nowymi mamusiami , glowa do gory nie pierwsz i nie ostatnia probujesz sie wbic w rytm :tak:Odwagi Kobieto :-ppoczytaj na forum ...jak wstawic suwaczki ;-) sa u gory w ogolnych watkach np. ciazowych lub niemowalakach ...wszelkie informacje :tak:
Cfcgirl- Jak sie czujesz....ale zlecialo ...pamietam jakmowilas ze zaszlas w ciaze a teraz juz prawie w wiekszej polowie prosze prosze , jak znosisz ciaze? sluzy CI ? Jak Marysienka ? Kopie czy grzeczna ?? noi jak tam przeprowadzka ...mam nadzieje ze udana nas tez czeka ale dopiero w marcu ;-)

Kasiek 83- Twoj Synek ma taka sliczna buziunie nie moge sie napatrzec taki slodziusiuni Misiaczek chyba bym go zjadla ...hehehe i zacalowala na smierc ...mam taka slabosc do takich slodziakow jak nie wiem Moja Blania czasem robi Minki jak Myszka MIki a ja poprostu wyemikam ...ehhmmmm:-D duzy juz Twoj Synio tez rosnie w oczach ...piekny:tak:

Ok uciekam ...przepraszam jak kogos ominelam ...nastepnym razem napisze ;-)
a nasze zdjecia mozecie zobaczyc na Bobasy - Gwiazdeczka2007 - Zdjęcia dzieci - Załóż galerię swojemu bobasowi - bobasy, dzieci, dzieciaki, galerie, bobaski, zdjęcia dzieci, pociechy, noworodki, rodzina, rodzinne Blania raczkuje, siedzi, i dzis juz probowala wstawac udalo jej sie z pomoca lezaczka :-D ale za minute bylo bach na pupe :-D zapraszam do Nas !! Pozdrawiam papap

reklama
hej kobitki
Kasiu i Syliwio my jeszcze nie bylismy z Szymkiem na basenie , sami chodzimy, al e jak wrocimy z Polski to mamy zamiar isc razem z nim. Przyznam szczerze ze tez sie jeszcze boje. Chociaz maja osobny basenik dla maluszkow i bardzo budzo maluszkow jest z Szymka wieku i mlodsze.
My sie jeszcze wstrzymamy , jak wrocimy z Polski to akuat bedzie juz mial 8 miesiecy i wtedy pojdziemy.
A chodzimy do Eccleshil swimming pool , bo mamy dwie minutki:-).

Papa pozdrawiamy.

co z ta kawka zdaze sie jeszcze z wami zobaczyc przed wyjazdem???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

hej
Niunka jesli chodzi o mleko to Hipp jest takie same w PL i UK ale ja kupilam tu je po raz pierwszy i jakies takie skomplikowane w robieniu jest :))
ale powiem ci ze ja starsznie panikowalam jesli chodzi o mleka i pytalam sie lekarzy i tu i w Uk co robic i kazdy mi mowil ze te mleka sa teraz na tak wysokim pozieomie ze wszystkie sa dobre i ja zmieniam michalowi tu pije nestle nan a w anglii aptamil zmieniam mu stopniowo czyli biore jedna puszke mleka ze soba i zaczynam od jednej butelki nowego mleczka i zwiekszam z dnia na dzien.ale z tego co pamietam to cow&gate i bebilon maja taki sam sklad ale dopytaj karoliny.
a Misio juz ma dwa :) zabki na dole :tak:skrobie sobie sam jablko tymi zabkami he
a dziewczyny na basen w bradford wpuszczaja dzieci juz od 6 miesiecy tak mowil kolega ktory sie dowiadywal, moj mezus mi obiecal ze bedzie chodzil z malym ale jak to bedzie to sie okaze w praniu :-)
dzis mialam zaszczyt zobaczyc slonce hehe ale nie mamy wozka wiec michas patrzal tylko przez okno -kupilam wozek na allegro i moze jutro juz bedzie :)
kurcze jak te dzieciaczki rosna czasem sama w to nie wierze, ale na szczescie co jakis czas dolacza do nas nowy, swiezo narodzony czlonek BB :-D
dobranoc pchly na noc :)

Buziaczku ja jestem juz 10 dni po terminie,w piatek ide do szpitala,wiec w koncu najpozniej w sobote chyba juz przytule mojego uparciuszka!!!! Mialam ciezka niedziele z okropnie bolacymi skurczybykami,ale dzis przeszlo,wiec mam nadzieje ze Maksik poczeka na tatusia!!!!
Dziewczyny Wasze dzidziole naprawde sa takie slodziutkie,bez wyjatku!!!!!
A co u Yowki,czyzby jeszcze w Polsce byla????

kama - do soboty juz nie daleko :-D i bedzie nowy kolezka

Ja wlasnie kupilam sobie bileciki do PL:-D, lecimy 15 z Maciulkiem, a Bartek z Kuba jada autkiem juz w ten piatek. Ja musze poczekac na paszport do wtorku, a w poniedzialek jeszcze mamy szczepienie. Fajnie mi sie udalo kupic bilet za 25f z bradford do krakowa. Ciesze sie ze tak taniutko. A wracamy 7 marca.

Kubus tez zaczal chodzic na basen jak mial jakies pol roczku. Chodzilismy na plywalnie do Shipley na nauke plywania dla takich dzieciaczkow, ale to nie mialo za bardzo sensu, poza tym po paru lekcjach mlody zaczal sie bac wody. Byly straszne placze jak mial wejsc do basenu wiec odpuscilismy. A teraz w te wakacje byla u nas kuzynka meza z dziecmi, poszlismy na basen i od tego czasu Kubus poprostu uwielbia wode. Na dzis dzien prawie juz sam plywa. Powietrze w poduszkach ma prawie cale spuszczone. Jutro sie wybieram zobaczyc jak plywa, bo wiem to tylko z opowiadan meza. My chodzimy do Richard Dunns Leisure Centre - sa tam zjezdzalnie jak ktos lubi takie atrakcje. A z Maciusiem to nie wiem kiedy pojdziemy, on to najlepiej do sauny by sie nadawal. Musi miec bardzo ciepla wode, w zasadzie to goraca i wtedy jest szczesliwy :-)

To moze spotkanie we czwartek? Albo poczatek przyszlego tygodnia?

Ja wlasnie wrocilam od poloznej. Dzis znowu chciala mi zrobic masaz ale nie pozwolilam,bo nie chcialabym dzis rodzic. Mam lekko podwyzszone cisnienie,ale to chyba z tych nerwow i żalu jaki dzis we mnie. Zapalilam w domu swieczke ,bo wlasnie teraz chowaja moja kochana tesciowa. Jaki to byl dobry czlowiek,za szybko to wszystko sie potoczylo. Jeszcze tydzien temu z nia rozmawialam i mowila ze nie moze sie doczekac az zobaczy Maksika chociaz w kamerce na skypie. Nie dala rady...:-(
Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko!!!!!

Hej
Kama tak mi smutno z powodu tej calej sytuacji:-(, ale juz zaraz bedziesz miala synka przy sobie.

Kasiu.j no rzeczywiscie taniocha z tymi biletami:tak::-).

Buziaczku - sliczna twoj blania, a jak juz sobie raczkje:-), superrrrrrrrrrr

Czesc dziewczyny!!

Powiedzcie mi w jaki sposob mierzycie temperature swoim pociechom?
Ja uzywam takiego elektronicznego termometru do pupy. Przeczytalam gdzies ze mierzac w ten sposob trzeba odjac 0.5 stopnia, no i tym sposobem wychodzi mi ze Marcel ma za niska temperature bo 36.7 (minus 0.5 jest 36.2). Poszlam dzisiaj do baby clinic zeby sie poradzic w zwiazku z tym a one powiedzialy mi ze take termometry sa niewiarygodne i ze mam mierzyc mu reka!!!! Dodam jeszcze, ze maly ma wiecznie lodowate raczki:((

Kama wspolczuje straty tesciowej:(( Twoja Tesciowa nie doczekala zeby zobaczyc wnuka, a moja choc mieszka bardzo blisko nas jeszcze nawet nie przyszla zobaczyc swojego pierwszego wnuka:((

witam wszystkie
Ja dzisiaj i jutro mam wielkie pakowanie:tak:, troche mam stracha przed podroza.

Kama - bardzo wspolczuje, to bardzo smutne. Trzymaj sie mocno

Sylwia - ja mam termometr do ucha, bardzo fajna sprawa 3 sekundy i masz wynik. Nie trzeba nic dodawac ani odejmowac.

reklama
U mnie juz emocje powoli opadaja,jutro juz Krzys bedzie w domku wiec moge isc rodzic. W czwartek przylatuje mamusia i bedzie juz tylko lepiej. Dziewczyny uwierzcie mi ze zaczynam sie bac. Ja nigdy nie lezalam w szpitalu:szok: Mam nadzieje ze pojdzie w miare szybko i ze szybciutko zdrowi wrocimy do domu. Zaraz wam wkleje zdjatko mojego meza jak prosil synka zeby poczekal na niego zanim wroci z Polski. Jest takie slodkie ze az sie wzruszam jak na nie patrze:-) A synus dzielnie czeka,tylko ze mnie daje popalic!!!! Gdzie on tam ma jeszcze miejsce zeby tak fikac:-D

Do góry