Dobrywieczor,
Ja swoj stres wlasnie niweluje lampka martini
U mnie dzis tez maly szpital. Kubus ma temperature i nie poslalam go do szkoly. Maciek tez ma stan podgoraczkowy, ale moze to od zebow
Dzis wypatrzylam u niego pierwsza 5. Jak w takim tempie beda rosly to za dwa tygodnie powinien miec juz komplet zebow
:-) Sylwia, czy Twoj Marcel cos mowi, bo moj w zasadzie (poza mama, tata, da) tylko "e-e-e-e" i pokazuje paluchem wszytko.
U nas dzis byli z BT, postawili nam slup przed domem i dociagneli kabel. Takze telefon juz mam, jeszcze tylko czekamy na podlaczenie do internetu, co ma potrwac do kilku dni i wszystko bedzie dzialac jak nalezy.
Oleska - moj Macius mial zapchane kanaliki bardzo dlugo, prawie do roczku, ale sie odetkaly same. Przemywalam mu ciepla przegotowana woda, na zmiane z rumiankiem. Nie polecam samym rumiankiem, bo bardzo wysusza skore i jest podrazniona. Ale jakby sie cos takiego stalo to idz do lekarza po masc, ona tez ulatwia masowanie oczka. Masuje sie wzdluz kanalika, od dolu wzdluz nosa do kacika oka i na koncu delikatnie uciska. Kilka razy dziennie, na tylke ile dzidzia pozwoli. Nic na sile. Nie polecam przebijania, o co moze meczyc rodzinka z PL, bo to bolesne i sraszny widok, a wiem z wlasnego doswiadczenia, ze przechodzi. I trzeba pilnowac, czy nie robi sie jakas infekcja, wtedy po kropelki do lekarza.
Monika - jesli Twoj Kuba idzie do reception to moge polecic moja szkole, bedzie chodzil z moim Kubusiem, a z drugiej srony, wiem, ze sie obawiasz jak on sobie poradzi, ze bedzie sie denerwowal, ale wiesz, ze po paru dniach zaaklimatyzuje sie bedzie zaczynal gadac. Przeszlam to na sobie. Wychodzilam ze szkoly i ryczec mi sie chcialo, jak moje malenswto tam sobie poradzi, jak on ni w zab angielskiego. A jak beda polskie dzieci to bedzie to wykorzystywal i moze trudniej bedzie mu sie uczyc angielskiego.
Doris - szkoda, ze nie bedziesz chodzic :-( Troche na lekcjach odchodzimy od callana, duzo robimy jakis dodatkowych cwiczen, teraz bedziemy pisac list o prace np. Cos tam probuja zmienic.