reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

jstysiak - ja sobie tylko zartowalam:D:-D:tak:

Widze ze piszecie o jodze, ja chchetnie tez bym posżła na os co ogranicza stresy!:wściekła/y:

Monika- mój mały chodzi do rpzedszkola Colubus....tez katolicka jestesmyz adowoleni, a znajomi daja dziecko do szkoły tam to tak samo.W recepcji jest kobieta pochodzenia polskiego i smiga po PL., u marcela w grupie jst nauczycielka w sumie stazystka polka.Teraz np jada na farme to jedzie opiekunka Polka zeby wrazie czego dzieci PL mogy z jje pomocy skorzystac!Ta szkola jest an B4 przy TONG STREET

reklama
Dziewczyny oglądam właśnie na tvn JOB-czyli ostatnia szara komórka i tak się śmieje. Super komedia, polecam. Troszkę głupkowata ale super. :tak::tak::-D:-D:-D:-D

Dobrywieczor,

Ja swoj stres wlasnie niweluje lampka martini :tak::-D

U mnie dzis tez maly szpital. Kubus ma temperature i nie poslalam go do szkoly. Maciek tez ma stan podgoraczkowy, ale moze to od zebow :confused: Dzis wypatrzylam u niego pierwsza 5. Jak w takim tempie beda rosly to za dwa tygodnie powinien miec juz komplet zebow :tak::-) Sylwia, czy Twoj Marcel cos mowi, bo moj w zasadzie (poza mama, tata, da) tylko "e-e-e-e" i pokazuje paluchem wszytko. :baffled:
U nas dzis byli z BT, postawili nam slup przed domem i dociagneli kabel. Takze telefon juz mam, jeszcze tylko czekamy na podlaczenie do internetu, co ma potrwac do kilku dni i wszystko bedzie dzialac jak nalezy.

Oleska - moj Macius mial zapchane kanaliki bardzo dlugo, prawie do roczku, ale sie odetkaly same. Przemywalam mu ciepla przegotowana woda, na zmiane z rumiankiem. Nie polecam samym rumiankiem, bo bardzo wysusza skore i jest podrazniona. Ale jakby sie cos takiego stalo to idz do lekarza po masc, ona tez ulatwia masowanie oczka. Masuje sie wzdluz kanalika, od dolu wzdluz nosa do kacika oka i na koncu delikatnie uciska. Kilka razy dziennie, na tylke ile dzidzia pozwoli. Nic na sile. Nie polecam przebijania, o co moze meczyc rodzinka z PL, bo to bolesne i sraszny widok, a wiem z wlasnego doswiadczenia, ze przechodzi. I trzeba pilnowac, czy nie robi sie jakas infekcja, wtedy po kropelki do lekarza.

Monika - jesli Twoj Kuba idzie do reception to moge polecic moja szkole, bedzie chodzil z moim Kubusiem, a z drugiej srony, wiem, ze sie obawiasz jak on sobie poradzi, ze bedzie sie denerwowal, ale wiesz, ze po paru dniach zaaklimatyzuje sie bedzie zaczynal gadac. Przeszlam to na sobie. Wychodzilam ze szkoly i ryczec mi sie chcialo, jak moje malenswto tam sobie poradzi, jak on ni w zab angielskiego. A jak beda polskie dzieci to bedzie to wykorzystywal i moze trudniej bedzie mu sie uczyc angielskiego.

Doris - szkoda, ze nie bedziesz chodzic :-( Troche na lekcjach odchodzimy od callana, duzo robimy jakis dodatkowych cwiczen, teraz bedziemy pisac list o prace np. Cos tam probuja zmienic.

A moja grupa na angielskim się rozsypała. Zostałyśmy we dwie. Ale skończymy książkę a zostały już tylko 2 lekcje i poczekamy aż się zgłoszą chętni.
KasiaJ powiem Ci że przeraziłam się jak pisałaś o tym przebijaniu, brrrr:baffled::baffled::baffled:. Tak się czasem robi?

roksanna - w PL sie to praktykuje, ja jako niemowle mialam przebijane (mialam 1 miesiac) i mama mowi, ze to bylo cos strasznego. We dwie mnie ledwo co z pielegniarka utrzymaly, a lekarka wbijala mi kilkucentymetrowa igle w kacik oka :szok: Podziwiam mame, bo ja bym trupem padla. A podobno bylam przesiusiana po tym zabiegu na wylot.
Jak Maciek mial ten problem, to oczywiscie wszyscy w Polsce mi mowili, idz, zabieg zrobia raz dwa i po problemie, a po co skoro i bez tego tez przechodzi tylko trzeba troche o oczko zadbac, by niedopuscic do infekcji, czy gromadzenia sie tej ropki pod okiem. Dlatego wazen jest to masowanie.

Czesc dziewczyny:-)Widze ja dzisiaj pierwsza:-p:-D
Oj chyba nici z spacerku w lister parku:-(nie dosc ze wieje,to jeszcze pada:-(
ROKSANA-ja wczoraj zaczelam ten film ogladac,ale juz mi sie tak spac chcialo ze wylaczylam:shocked2:
Ja ostatnio wogole mam problem z internetem,ucieka mi,szczegolnie wieczorem nie mam:wściekła/y:a Tobie dobrze chodzi??
KASIA J-no mi tez szkoda,ale bez sensu jest chodzic w kratke,ja tak nie lubie:no:ta babka mowila wlasnie ze wprowadzi jakies zmiant,bo duzo ludzi o to prosilo:tak:

Witam ,tak sobie przypomnialam.o bankach bezogniowych.Ja osobiscie nie miałam nigdy z tym kontaktu.Opowiadała mi tylko kiedys znajoma,ze odkad jest tu w uk,cala swoja rodzine leczy tylko wlasnie w ten sposob.Moze wiecie cos na ten temat;-)
Pogoda przywitala nas dzis okropna ,ale to fajnie nie bede sama dzis na forum:tak:
Zycze miłego dnia:-)

Hej to i ja się witam:-).Dzień zaczął mi się kiepsko bo Krystian ma jakieś fochy o wszystko i o nic :crazy:.I wiecznie wyje:-(.Jeżeli chodzi o lekarza to standardowo powiedział że to egzema i że nie mamy z małym więcej przychodzic do przychodni tylko zadzwonic to lekarz wypisze recepty i tyle:baffled::confused:.Świecie:wściekła/y:.Zapisał płyn Olilatum,dwa te same kremy i dwie maści:sorry2:.

reklama
Kasia8118 przynajmniej dostałas oilatum za free:-D Załatw sobie w Polsce masc advantan (na receptę jest) to powinno pomóc, przynajmniej Marcelowi super pomaga, bo jemu czasami tez jakaś plamka wyskoczy to jak mu posmaruję to już na drugi dzień schodzi:tak:

Kasia.j mój Marcel ma to samo z gadaniem. Po polsku to mówi tylke "e-eee-eee" albo "y-yyy-yyy-yyy" jak coś chce. A tak to gada jak najęty ale chyba po chińsku:sorry2: żadnego wyrazu z tego nie ułożysz, nawet mama nie mówi:-:)-:)-(

Do góry