reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

reklama
Mojadzidzia ja miałam dla siebie dwie koszule nocne (rozpinane od góry żeby łatwo było podac pierś maluszkowi), kosmetyki (tyle tylko żeby pod prysznic pójsc), ręcznik, kapcie, szlafrok, ładowarka do tel. Dla dziecka pieluchy, koszulki, śpiochy, sudocrem (najczęściej zaraz po urodzeniu dają próbki ale nigdy nie wiadomo), chusteczki nawilżane, ręcznik, czapeczka (chociaż położne mogą ją sciągac bo niby za ciepło;-)), rękawiczki (takie bawełniane żeby nie zadrapała się), rzeczy na wyjście:-)
Tyle co sobie teraz przypominam. Raczej standardowy zestaw. Może jeszcze dziewczyny cos od siebie dorzucą:tak: Ja jak coś mi się jeszcze przypomni to tez dopiszę:-)

kasia8118 chyba masz racje,ja jak powiedzialam swojemu 4letniemu siostrzencowi ze mam dzidziusia w brzuszku to stal dobrych kilka minut i patrzyl sie na mnie tak jak ja bym tego dzidziusia conajmniej zjadla i dlatego sie tam znalazl :-D:-D:-D

witam nowe forumowiczki.juz drugi raz sie zabieram do pisania,ale za pierwszym nie wypalilo bo nikolka marudna:-(ale juz wykapana,pachnaca,najedzona i spi:-).kasia8118-dziekuje rowniez za mily spacer.nikola po tym swierzy powietrzu padla jak mucha:-D.super spedzilam czas.
mojadzidzia-jezeli ja moge wtracic swoje 5groszy to ci powiem,ze ja jak tu rodzilam nabralam cala torbe ze soba do szpitala:-D:-D:-D,a mieszkam 5minut od szpitala:-D.najpotrzebniejsze dla dzidzi to przedewszystkim spioszki,pampersy,gabeczka do mycia(probki kosmerykow dostaniesz w szpitalu wiec ciebie i dzieko tym umyja),no i oczywiscie cos do ubrania jak bedziesz juz wychodzic do domu,jakis kocyk i nosidelko.dla ciebie majtki,najlepiej dobrze przylegajace do ciala,ae nie za bardzo obcisle,ani za luzle(zeby w razie naciecia dobrze potpaska ci sie trzymala,bo jest mega gruba)eszta bielizny,dezodorant,szczoteczka i pasta do zebow,kapcie,szlafrok,biustonosz.chyba wszystko jak sobie przypomne to ci napisze,a jutro poszukam w swoich dokumentach co trzeba wziac do szpitala(mam gdzies liste od poloznej)

Ja jak pytam się Marcela "gdzie mama ma dzidzię?" to pokazuje na mój brzuch ale jak mówię "zrób dzidzi cacy cacy" to głaszcze sam siebie:sorry2:

reklama
kasia8118-wyslalam ci moje dane na priv.bo ja ci echyba znalazlam,ale nie jestem pewna czy to ty:-D
mojadzidzia-nie ma problemu jak bede cos wiedziec to zawsze podpowiem bo niecale 10miesiecy temu rodzilam tu w bradford.milo to wspominam:-)

Do góry