reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Bradford

Cześć

U nas szkoła nareszcie otwarta, Adaś też bardzo się rozleniwił i nie chciał wyjść z łóżka. No i się spoóźniliśmy. Nie byliśmy jedyni więc w tłumie nie wyglądało tak źle.:-):-):-):-)

reklama
Witam
Dorotko ona nie była przeziębiona. Dostała nagle taki zatorek w nosie, jkaby jej smarki sały i nei mogły wylecieć. No to uzywałam wodę morską, potem otrivin, poem jeszcze inne kropelki i oilbas do inhalacji ale nic. Byłam u gp powiedział, ,,this is normal'' Przysięgam,że pójdę do gabinetu do niego i dam mu w morde i powiem ,,this is normal''. A ponieważ w nocy Marynia nie za dobrze spała pojechaliśmy na A&E do Airdale , tak gdzie się Marynia rodziła.NIestety oni nie mają tam oddziały ENT więc mamy wizytę w czwartekw Bradford, w BRI.
A do Polski lecimy za tydzień i tak i tak do lekarza udam się na pewno. Chłopak mojej kuzynki jest lekarzem w pogotowiu więc będziemy w dobrych rękach. On nam wszystko pozałatwia

Hej dziewczyny:-)
doris to się ciesz, że coś wogóle odśnieżyli, bo w naszej szkole............posypali drogę do wejścia szkolnego tylko piachem, bez odsnieżania, :szok:czy oni wogóle myślą??????:crazy:
Madzia współczuję Ci tych nerwów ale mocno wierzę, że to nie jest nic poważnego.
Wyobraziłam sobie jak dajesz facetowi w mordę i mówisz ,,this is normal'':-D:-D:-D:-D:-D

hej dziewczyny;-)
ja jestem ciekawa kiedy to wszystko zacznie się topić?:baffled:
to będzie dopiero chlupa:-D
roksana ma laptopa na serwisie dlatego nie pisze,a ja mam problemy :-(więc rzadko się odzywam ale czytam Was codziennie:sorry2:
23 lutego mam apelacje w city hall odnośnie szkoły st wiliams..:szok:mam nadzieję,że z tego coś wyjdzie,bo moja Ala już od 1 grudnia siedzi w domu..
składałam papiery do innej jesczcze katolickiej szkoły st cuthbert &first martyrs(pewnie zle napisałam) ale mi odrzucili bo zadzwonili do tej szkoly i te pindy powiedzialy,że nie ma takiej aplikacji:crazy::crazy::crazy:normalnie mnie to rozwaliło..
jeszcze na dodatek mamy problemy finansowe i płakać mi się chce bo nie wiem gdzie się zwrócić nawet do jakiej instutucji w razie jakby już naprawdę zle było:no2::no2::no2:. moze wy wiecie gdzie tu jest jakas instytucja,która mogła by pomóc?:-(
sorki,że tak zanudzam ale nie mam nawet kogo zapytać....
pozdrówka dla wszystkich

ANITECZKA-jezeli macie male dochody,mozecie sie starac o Housing benefit,council tax benefit i takie rozne.Formularze distanieszw Britania House w bradford kolo homehuntera:-)
Nie matrw sie wszytko bedzie dobrze,takie sa zawsze poczatki.A juz dostaliscie tax credit ??
No i nie zanudzasz,po to tu jestesmy zeby sobie pomagac i sie wspierac:-D:-Dale zem napisala ,nie:-D:-D:-D

MARZENA-OJ dziwnie tutaj mysla,u nas dopiero pod blokiem zaczeli odsnierzac jak juz snieg powoli topnieje:-D:-D

CFCGRIL-wiesz jak czytalam,ze jak za duzyo sie tych wszystkich lekarstw do nosa daje,to wlasnie ma wtedy skutek odwrotny,wydzielina sie w nosku zasusza i zalega potem:-:)-:)-(

doris dzięki za dopowiedz ale nie wiem czy nam cokolwiek sie nalezy:-(bo moj mezulek nawet nie ma HO jeszcze:wściekła/y:..zlozylismy formy na benefity chb,chcredittaxi workingtax ale nie wiem czy wogole nam to rozpatrzą przez brak tego HO..
a jakie trzeba spelnic warunki zeby dostac dofinansowanie do mieszkania?:confused:
i gdzie jest ten homehunter?

A co to jest ten HO??:baffled::baffled::baffled:bo ja chyba niekumata dzisiaj jestem:-D:-D
A zeby dostac te benefity,trzeba wykazac swoje zarobki,najczesciej chca 3 ostatnie payslipy,rachunki za dom,rachunek za rent,wyciagi z banku ,jak dostajecie tax credit to wtedy tez to tzreba pokazac,ale wyj jeszcze nie dotajecie to napewno byscie cos tam dostali.A ten britania house jest kolo homehuntera,a homehunter jest -jak jest w bradford w centrum ten skwerek i ten duzy zegar jest,to naprzeciwko jest Subway-taki sklepik z kanapkami i prawie na przeciwko jest britania House,mam nadzije,ze zrozumialas :-)

reklama
Do góry