reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Czesc kochanienkie!
cfcgirl- dziekuje za smska.
Twoj brzunio rosnie w oczach i jest sliczny. A z poloznymi to trzeba krotko bo Cie oleja.
My mamy sie dobrze tylko ciagle brakuje mi na wszystko czasu. Dzis przylatuje moja mama, zaraz po nia wyjezdzam. Zostanie do nastepnej niedzieli, wiec nie bede sie mogla z Wami spotkac kochane, bo chce jak najwiecej czasu spedzic z mama i siostra. Obiecuje, ze nastepnym razem nie nawale i przybede.
W ta niedziele chrzcimy Gabrysia w kosciele w Halifaxie. Ciekawe jak maly zareaguje?
Acha musze sie pochwalic, bo moj syn od dwoch tygodni CHODZI!!!
Jest niesamowity.
Musze juz konczyc. Pozdrawiam Was bardzo goraco.
Buziaki

reklama
Kobitko ja nie mialam problemow z zebem wiec ci nie pomoge , ale cfc.... ma recje zadzwon na NHS tam ci napewno pomoga.
Sliczny brzusio , taki duzy:-), az ci zazdroszcze chcialabym choc na pare dni spowrotem moj balonic, ale tylko na kilka dni:-):-D

Karolina - zyczymy milych chwil z mamusia i sostra:-)

Alez sie rozpisalysmy. co:-D:tak:

czesc dziewuszki
ale sie rozpisalyscie, ciezko bylo mi to czytac bo jestem teraz w domciu w polsce i nie wiem czy sila mnie wygnaja zebym wrocila do angli ja jestem z tych osob co nawet na jeden dzien nie potrafia zapomniec jak sa daleko od domu rodziny przyjaciol itd na poczatku tesknilam troche za anglia za spokojem we wlasnych czterech katach ale juz sie zaaklimatyzowalam i cholercia czuje ze zyje wiem ze tu jest moje miejsce ale nic na to nie poradze wiem ze siedze w anglii tylko dla dobra Michasia zeby mu nic nie zabraklo i zebym sie nie musiala martwic ze nie mam na pieluchy itd
Dobrze ze jest te nasze forum ma sie czlowiek gdzie wyzalic poradzic no i spotkac czasem i pogadac na kawce, szkoda ze mnie nie bedzie na tym kolejnym spotkaniu.
Tutaj jestesmy rozrywani tu do jednej cioci tu do drugiej do babi do pradziadka czasu mi nie starcza codziennie wizyta u jakiegos lekarza, niestety zeby mi sie troszke popsuly w ciazy i lecze je zeby miec spokoj, oczywiscie ginekologa obowiazkow musze odwiedzic porobic badania a czas ucieka i sie nawet nie obejrze a bede znowu w angli -zapewne bede plakac ze dwa tygodnie z tesknoty
Michalek rosnie jak na drozdzach interesuje go wszytsko tylko nie lezenie w lozeczku heh oglada sobie raczki i nowzki i chyba zaczyna czaic ze to jego konczyny :-) smieje sie co chwile a to do dziadka a to do babci najlepsze jest to ze jak go trzymam to zaczyna siadac schyla sie do przodu, poloze go na poduszczce to sam sie odchyla i turla po lozku mowie wam to bedzie urwis nad urwisami :-)
Mamy maly problemik z wozkiem poniewaz on sie w nim nie miesci, Niunka jak ty wsadzasz swojgo Szymka w ten wozek? ja juz myslalam zeby kupic tu gleboki ale nawet nie bede miala jak go wziasc do UK masakra troche jestem zla bo za miesiac to bede musiala mu nogi podwijac zeby sie zmiescil ehh
dobra lece spac pozdarwiam was i czytam was codziennie ale czasem nie mam czasu nic napisac\
Kasiu nie denerwuj sie ze kazdy juz tylko czeka na wiesci z porodowki wypoczywaj i spij :-) a jak juz bedzie po wszytskim dj znac ciotka z BB
przesylam wam duuuuuzoo pozytywnej polskiej energi

Załączniki

• DSCF4040.JPG
    DSCF4040.JPG
    79,3 KB · Wyświetleń: 32
  • DSCF4014.JPG
    DSCF4014.JPG
    87,1 KB · Wyświetleń: 33
  • DSCF4031.JPG
    DSCF4031.JPG
    73,7 KB · Wyświetleń: 31
  • DSCF4032.JPG
    DSCF4032.JPG
    62,7 KB · Wyświetleń: 33
  • DSCF4035.JPG
    DSCF4035.JPG
    71,8 KB · Wyświetleń: 29
Kasiek - Twoj Synio ma taka sliczna buzie ze nie wie jak cukiereczek , :tak: i te sliczne wloski naprawde uroczy z niego bobasek , pozdrawiam i gratuluje slicznej Dzidzi, ;-) cieesz sie Pl ile wejdzie ...ja tez juz sie nie moge doczekac swojego wyjazdu w lipcu :tak::tak::tak::cool2:na wakacje

Dziewczyny sliczne te Wasze Maleństwa. Ciekawa jestem jak Gabrys zniesie chrzest. No a Michaś istny łamacz serc. Buziaczku będziesz musiała uważać na swoją Słodycz, bo wokół tylu adoratorów,ze hoho.
Dziewczyny jak chcecie możemy spotkanie przełozyć jak wszystkie będziemy mogły się spotkać. Dajcie znać jeżeli wolicie po Świętach...ja jestem otwrta i moge i teraz i po świetach...
Pozdrawiam

Jak dla mnie to spotkanko moze byc i przed swietami, i po swietach, nie wzgardze herbatka i dobrym ciastkiem, a przede wszystkim fajnie bedzie sie spotkac, poogladac swoje maluszki i brzuszki oraz poplotkowac.

Jestem wykonczona, dzis mlody sie powinien pojawic na swiecie, ale nie zamierza sie dostosowac do jakis terminow. Ma swoj wlasny :) Bylismy dzis na zakupach w Yorku w outlecie, tesciowa sie obkupila w ramach prezentow swiatecznych i imieninowych, ja nie moge przezyc sukienki (rzadko cos mi sie tu podoba w sklepach, a ta mnie zauroczyla) no ale nie kupie teraz, bo nie wiem jaki rozmiar bede miala po ciazy:wściekła/y: a moj maz przezywa nagly odplyw gotowki :-)

Ide teraz do lozeczka sie wylozyc, do uslyszonka.

Hej
Kasiu , super ze wypoczynek w Polsce jest udany, Michas sie troszkie zmienil , a kochana co do wozka to nie wiem jak ty go sadzasz ? Bo mi by weszly jeszcze dwa Szymonki. Ja go klade na plasko , bez fotelika samochodowego, jak ci przeszkadza z przodu ta podstawka na kubeczki to mozesz ja wyciagnac. Jak bedziesz w Anglii to ci wszyustko pokarze.

Kobitki jestem troszkie przerazona ,bo Szymon od trzech dni nie robil kupki:-:)szok:, nie wiem czy to normalne, baczki puszcza ale sa mocno smierdzace , nawet bardzo, nie wiem niby nic o nie boli , ale czemu ta kupka nie idzie.:confused:

a co do spotkania to mi pasuje bardziej przed swietami, bo od 17 beda tescie , wiec nie wiem jak bedzie z czasem, a wyjezdzaja dopiero ok 10 stycznia.

Na temat kupek to pewnie bede ,miala cos do powiedzenia za jakies dwa miesiace,hihihi. Kasiu ja Cie podziwiam za ten spokoj przed porodem. Ja pewnie zatruje w domu wszystkim zycie i pewnie Wam tez . Ja jestem okropna panikara:-)
Chyba ze mnie zlapie z zaskoczenia:tak::tak:.
Jeszce tylko Kasia J.,mw80 i moja kolej!!!!
ale sie ciesze!!!!

KAMA
J tam mysle ze przy drugiej ciazy kazda bedzie juz spokojniejsza, a z pierwsza ciaza to chyba kazda panikuje, wiec spoko, pomozemy ci przetrwac te ostatki;-):-), zaznaczam bedzie ci ciezko jak kazdej z nas , ale wartooooo:-), jak zobaczysz swoje dziecko , beda juz tylko lzy szczescia i wielka radosc a o bolu zapomnisz szybciutko:-);-)
KASIU.J - ale masz leniuszka w brzusiu, oby nie byl taki jak Szymek , bo poczekasz jeszcze dwa tyg:-D

Dobranoc wszystkim

reklama
Edytko pomasuj Małemu brzuszek zgodnie z ruchem wskazowek zegara. Moze ma zaparcia i dlatego mu stoi. Ostatecznym rozwiązaniem może byc metoda na termometr- tą cieniutką koncówkę smaruje sie wazelinką, potem w kłada do pupci i leciutko kręci. Powinno ruszyć, ale tak jak mówię jest to ostateczność. Robiłyśmy tak z moją przyjaciółka mojemu chrześniakowi.

Co do spotkania jestem za i przed i po. To co w czwartek czy piatek?? i o której godzinie??

A mam do was jeszcze jedno palące pytanie. Ktoś kogo znam usłyszał z agencji podobnych do Home Hunter, przydzielających mieszkania socjalne,że nie dostanie takowego bo ma mieszkanie własnościowe w Polsce. Szwagier kolezanki się dowiadywał i ktoś mu powiedział,że mają sprawdzac Polaków i nie tylko czy nie mają własnościowego mieszkania w Polsce, bo jeżeli tak, tzn,że tu wyłudzili mieszkanie od państwa i zostaną mu one odebrane. Brzmi to dla mnie jak jakiś absurd, ale czy wy słyszałyście coś na ten temat...
Ja uciekam, jade z męzem i bratem do kościoła, no a potem do kieratu do 22.no ale już niedługo. Odliczam dni do wyjazdu do kraju...Im blizej tych świat tym bardziej leniwa jestem...;-);-)
Cześć babeczki- miłej niedzieli. i czekam z utęsknieniem na spotkanie z Wami i Waszymi i brzuszkami i Maleństwami....

Do góry