reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Bradford

Nie martw sie niunka...moj Szymon tez od niedawna robi zielone kupki..wczesniej byly równiez zolte.Nie zmienialam mu mleczka..podaje herbatke koperkowa..moze od tego..ale niekoniecznie.Dopoki nie ma rozwolnienia, a w kupce nie widac krwi ani sluzu...wszystko jest ok.Bardziej mnie martwi , ze od trzech nocy moj maluch juz nie chce jesc w nocy..karmie go ogolnie co 4 godziny wypija 150ml..ostatnie karmienie ma o 23:30 a poniej mial o 3:30..jednak od tych trzech nocy przesypia ..budzi sie dopiero o 7:30 lub 8:30 ..nie wiem czy to nie za wczesnie na odstawienie karmienia nocnego..hmm...ale najwidoczniej nie potrzebuje jesc w nocy skoro sie nie przebudza..jak myslicie?

reklama
Dzieki dziewczyny

Kasiu.j herbatek nie podaje , karmie caly czas piersia i to mu wystarcza, no czasami raz na dwa tyg , podam herbatke , wiec mysle ze to nie ma wplywu na te zielone kupi.

Wiecie poczekam jeszcze troszkie i jak caly czas takie beda to pojde do GP. Nie wiem co on pomoze , ale moze jednak.

Acha czy moze wiecie czy GP moze mi dac skierowanie do Pediatry? Chcialabym pojsc z SZymkiem na sprawdzenie czy wsio ok.

niunka - jesli malemu nic sie nie dzieje, to nie ma co liczyc tu na wizyte u specjalisty

yowka - tylko pozazdroscic, ze mozesz sie juz wysypiac w nocy, obserwuj jego wage, jesli nie bedzie tracil to znaczy ze juz nie potrzebuje tego jedzenia w nocy

hej
No wiecie co , zeby nie dali skierowania, coz jak pojade do Polski to porobimy wszystkie mozliwe badania prywatnie.

Muszie sie wam pochwalic , otoz zakupilismy za e-bay tekie siedzonko z Mamas & Papas za 3.20 :-), no i dzis doszlo wiec bedziemy od dzis kapac Szymka w wannie na tym lezaczku,:tak::tak::tak:. Bo wanienka juz od miesiaca za mala:-D
Wiecie synek wazy 7kg, i ponoc kazy mowi o jaki duzy , a mojej znajomej maly w tym wieku to mial podobna wage .Wiem ze nie powinno sie dzieci porownywac bo kazde rozwija sie inaczej , ale zawsze sie jednak patrzy i mowi na ten temat.
Wiec sie ciesze ze wkoncu waga mojego synka sie powoli normuje , bo zawsze od samego porodu byl podziwiany jaki to on duzy:-D
Koncze bo wlasnie sie budzi to jego pora wstawania:-D:-)

cześć dziewczyny. Własnie dostalam list,że 17 grudnia mam skan, także jadąc na święta do Polski będe widziała, czy jedzie z nami Jasiu czy Marysia...:-)
Niunia czekamy na zdjęcia z pierwszej kąpieli w siedzisku.
U nas ok, po malutku, praca, praca, praca i odpoczynek po.Dzidiza się rozpycha ale nie czuje jeszcze jego/jej ruchów...
Kasia a u Ciebie cisza nadal??

Nie martw sie niunka...moj Szymon tez od niedawna robi zielone kupki..wczesniej byly równiez zolte.Nie zmienialam mu mleczka..podaje herbatke koperkowa..moze od tego..ale niekoniecznie.Dopoki nie ma rozwolnienia, a w kupce nie widac krwi ani sluzu...wszystko jest ok.Bardziej mnie martwi , ze od trzech nocy moj maluch juz nie chce jesc w nocy..karmie go ogolnie co 4 godziny wypija 150ml..ostatnie karmienie ma o 23:30 a poniej mial o 3:30..jednak od tych trzech nocy przesypia ..budzi sie dopiero o 7:30 lub 8:30 ..nie wiem czy to nie za wczesnie na odstawienie karmienia nocnego..hmm...ale najwidoczniej nie potrzebuje jesc w nocy skoro sie nie przebudza..jak myslicie?
U nas tez czasem sa zielone kupku nie ma sie czemu martwic .
Tylko sie cieszyc jesli maly tyle spi i nie chce jesc , u Mnie bylo tak samo Moja Niunka nie jje w nocy czasem sie przebudzi na herbatke ale nie na mleczko , chce jej sie tylko pic i to gdzies juz nad ranem , albo czasem o 1 w nocy to potem spi do 7. Ogolnei blania to spich jak jej rodzice jak jest u Nas w lozku to potrafi spac przy cysiu do 11:-) Jesli Maly sie nie budxzi to sama go nie wybudzaj jesli dobrze przybiera na wadze:-) wes tez pod uwage ze ma kolki i w dzien ma duzo stresu placzu i wogule to go tez tak moze wymeczac ...:-(i potem dobrze spi . Nie martw sie , zapytaj gp jak bedziesz co Ona o tym mysli ???:tak:;-)
hej
No wiecie co , zeby nie dali skierowania, coz jak pojade do Polski to porobimy wszystkie mozliwe badania prywatnie.

Muszie sie wam pochwalic , otoz zakupilismy za e-bay tekie siedzonko z Mamas & Papas za 3.20 :-), no i dzis doszlo wiec bedziemy od dzis kapac Szymka w wannie na tym lezaczku,:tak::tak::tak:. Bo wanienka juz od miesiaca za mala:-D
Wiecie synek wazy 7kg, i ponoc kazy mowi o jaki duzy , a mojej znajomej maly w tym wieku to mial podobna wage .Wiem ze nie powinno sie dzieci porownywac bo kazde rozwija sie inaczej , ale zawsze sie jednak patrzy i mowi na ten temat.
Wiec sie ciesze ze wkoncu waga mojego synka sie powoli normuje , bo zawsze od samego porodu byl podziwiany jaki to on duzy:-D
Koncze bo wlasnie sie budzi to jego pora wstawania:-D:-)
Tez jade do Polski w lipcu i zrobie malej wszystkie badania i chce ja zaszczepic na rotawirusy. Czekamy na zdjecia z kapieli .
A ja dzis kapie sie z mala w waniee wczesniej sama sie wykapie umyje wanne napuszcze wody i w stroju kapielowym zrobie jej basenik :-);-):-pNiech sie nacieszy woda ;-):tak:
cześć dziewczyny. Własnie dostalam list,że 17 grudnia mam skan, także jadąc na święta do Polski będe widziała, czy jedzie z nami Jasiu czy Marysia...:-)
Niunia czekamy na zdjęcia z pierwszej kąpieli w siedzisku.
U nas ok, po malutku, praca, praca, praca i odpoczynek po.Dzidiza się rozpycha ale nie czuje jeszcze jego/jej ruchów...
Kasia a u Ciebie cisza nadal??
A jak czujesz??? Mi sie wydaje ze bedzie chlopiec :-) a jak macie juz imionka ?
Juz umieram z ciekowosci ....wklejjaj zdjecia ze skanu :tak:

Ok pozdrawiam lce na inne watki

czesc,

u mnie nadal cisza, wybralam sie dzis na zakupy do miasta i mnie to tak zmeczylo, ze jak wrocilam to spalam przez ponad 3 godziny

Kuba byl dzis na wycieczce z babcia w Eurece (czesciowo sponsorowanej z SureStart); fajna sprawa, jechali autobusem pelnym dzieci i spiewali, wrocil strasznie tym podniecony i podobno sie tam bil z jakims chlopcem o zabawki, wszystko mi tak slodko poopowiadal. A jutro idzie na takie zajecia Playgroup, tatus go zawozi, zeby mamusia nie wymiekla, bo tam zostanie sam przez 2 godziny. Jestem bardzo ciekawa jak to sie uda.

ide dac mojemu mezusiowi obiadek, bo wrocil z pracy :)

czesc,

u mnie nadal cisza, wybralam sie dzis na zakupy do miasta i mnie to tak zmeczylo, ze jak wrocilam to spalam przez ponad 3 godziny

Kuba byl dzis na wycieczce z babcia w Eurece (czesciowo sponsorowanej z SureStart); fajna sprawa, jechali autobusem pelnym dzieci i spiewali, wrocil strasznie tym podniecony i podobno sie tam bil z jakims chlopcem o zabawki, wszystko mi tak slodko poopowiadal. A jutro idzie na takie zajecia Playgroup, tatus go zawozi, zeby mamusia nie wymiekla, bo tam zostanie sam przez 2 godziny. Jestem bardzo ciekawa jak to sie uda.

ide dac mojemu mezusiowi obiadek, bo wrocil z pracy :)
Fajnie ze maluszek ma zajecie , i stycznosc z dzieciaczkami.
Moze akurat sie cos ruszy po takim spacerku po miescie a jak sie czujesz kasienko???

reklama
Czesc dziewczyny!
Troche sie nie odzywalam ale mialam gosci z Polski. Bylo milo ale krotko.
Kasiu J. czekam z niecierpliwoscia na wiadomosci od Ciebie,ze juz po. Oby szybko i bez bolu!!!:tak::tak::tak:
Niunka ale Szymus ma juz super wage,duzy z niego chlopczyk,a jak sie cudownie do zdjec usmiecha:-)
Cfcgirl ja tez mialam przeczucie ze bedzie chlopczyk i sie sprawdzilo,moze u Ciebie bedzie tak samo.
Yowka Twoj Szymus tez juz fajniutki i chyba podobny do taty.
Moj maly caly czas rozrabia w brzuszku,nie ma reguly czy to noc,czy dzien.Polozna powiedziala ze nalezy do bardzo akywnych dzieciatek,o czym sie przekonam za dwa miesiace.:-)
Prawdopodobnie swieta spedze sama,bo moj Krzysiek musi leciec do Polski,a dla mnie to juz za pozno na takie podroze. Moja tesciowa ma bardzo postepujacego raka i chcialby z nia spedzic swieta.. Ja to rozumiem ale co bedzie jak zaczne akurat rodzic i w ogole nie wyobrazam sobie swiat z obcymi ludzmi. Moze jestem troche egoistka ale nie chce zostac sama. Zalamuje mnie ta cala sytuacja,ciagle pod gorke i ogolnie chce mi sie wyc:-(
Nawet nie potrafie z nim o tym porozmawiac,powiedzialam tylko jak musisz to jedz i tak juz chyba zostanie.
Pozdrawiam Was dziewczyny cieplutko!!!!

Do góry