reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

reklama
u mnie też strasznie pada śnieg z deszczem a ja zaraz musze iść po Damina, oj nieprzyjemny spacer:-(

no i tym sposobem mam juz obiad na 4 dni :-D:-D:-D
-dzisiaj spagetti
-jutro barszczyk z ziemniaczkami
-potem grochówka
-a bigos mam ze świąt w zamrażalce:-D:-D:-D

dziewczyny dawać , dawać, jeszcze mi 3 dni z tygodnia zostały:-D:-D

hej dziewczynki
jeśli chodzi o kwestje pogodowe to u mnie raz pada deszcz, a zachwile świeci słońce:wściekła/y: na 3.30 musze lecieć do przychodni na zastrzyk:wściekła/y: musiałam zadzwonić po kolege, żeby ze mną pojechał bo niechciałabym wyjść z domu z młodym jak akurat może zacząć padać:szok: dobrze, że akurat Valdi ma wolne dzisiaj;-):tak:
a na obiadek dzisiaj będą ziemniaczki, schabik i gtowany kalafior, brokuły i marchewka:-);-)

ampar3 ja rownież dziękuje za spotkanko. fajnie, że wpadliście do nas:-) Pogroziłam Dominikowi, że jak w domu nic nie będzie mi pomagał przy sprzątaniu to zrobie tak jak Ty... wyjde rano z domu na zakupy i wroce poźnym popołudniem:-D:szok::-D zobaczymy czy pomoże:-D:-):-D w sumie jak w sobote powiedziałam, żeby zabawił Alexa, a ja umyje podłogi to automatycznie sie zapytał: "gdzie jest mop?":-D:szok::-D

roksanna1 do nas ostatnio przyszło pismo, że mamy do zapłacenia około Ł1000 za podatek od domu zaległy:szok::wściekła/y::szok: i mamy na to 14 dni bo nas do paki wsadzą:szok::-D:szok: normalnie masakra... Dominik był w pracy więc musiałam sama zawinąć kiece i do nich lecieć żeby wyjaśnić. okazało sie, że dominik kiedyś (w 2005) wynajmował pokoik, nie miał żadnej umowy bo mieszkał tam tylko przez 4 tygodnie. Landlord zapisał na niego podatek za dom bez jego zgody ani wiedzy... dane najprawdopodobniej miał z jakiegoś listu który tam przyszedł:szok: dzisiaj przyszło pismo w którym napisali, że ladlord przysłał im kopie umowy:szok: tylko teraz pytanie skad ta umowa? falszerstwo i tyle. Dominik musi brać teraz dzień wolny żeby iść do nich aby przedstawić dokumenty potwierdzające, że w czasie trwania tej umowy mieszkał gdzie indziej:wściekła/y: to wszystko przez to, że wszystko tu sie załatwia za pomocą telefonu albo poczty!!! z ludzi sie robi debili, a jak ktoś jest już polakiem to można z niego zrobić wała np w taki sposob. Rownie dobrze ja moge zapisać na kogoś rachunki... wystarczy znać imię, nazwisko i date urodzenia reszte można zmyślić bo i tak tego nie sprawdzą:sorry2:

nefretet współczuje, bo wiem ile to nerw kosztuje. A ja z nimi to się tak bawie w kotka i myszkę już od pół roku albo więcej. Dzwonie wyjaśniam, przyznają mi rację a za 2 tygodnie robią to samo. Też mi się wydaje że tak sobie ze mną pogrywają bo jestem cudzoziemką, ale jak ja się wkur.... .
Dlatego zamierzam sprawę załatwić w inny sposób bo samo dzwonienie widzę że nic nie wystarczy.
Wiem że są instytucje, które się tym zajmują.

Witam Dziewczyny

Nie odzywałam się ostanio bo nie byłam ostnatnio w najlepszym chumorze. Niestety pogoda też nie nastraja optymistycznie.:no:

kasia.j dzięki za propozycję ale niestety przewodnik narazie mi się nieprzyda. Musieliśmy narazie odwołać wylot na Gran Canarię. I to jest też jeden z powodów mojego doła. Wzamian polecimy chyba do Polski. Radość że ho ho:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ja dzisiaj na obiad miałam udka z kurczaka, ziemniaki z marchewką. Barszczyk fajna myśl.

Monika1213 - jak bd chchiala to ja mam nr do Landlorda ktory dostałąm od koleznaki ma domek an BD4 na Bieley do wynajecia 3 pokoiki salon kuchnia łazienka i ogródek z tyłu i z przodu. Jak jestes zainteresowana to daj zna c napisze ci!

Dziewczyny czy może mi któraś podac linka dzięki któremu znajdę szkołe dla Krystiana.Wiem że już kilka razy był podawany, ale jakoś nie mogę tego odnalesc.A ty sylwia.m gdzie się szlajałaś cały dzień?

reklama
Do góry