reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

witam dziewczynki!
ALe dzisiaj spałam jak "zabita" naszczscie i Marcelek dał pospać do 8.30:)a teraz neistety biore sie za sprzatanie
KasiaJ- tak wiem, jestem tutaj rok ale juz si nauczyłam z enie am co liczyć na kogoś!a zwłaszcza przykro mi to pisać na rodaków:/:no:

reklama
Hej hej:-):-)
OLESKA-JA ci nie powiem nic,bo ja nie mam zadnych znakow w nazwisku wiec nie mialam takiego problemu:no:
SYLWIA-JA poza naszymi zakupami nic chyba nie robie w next week wiec sie dostosuje do reszty:tak:
monika-mi Dawid tez sie nie przekrecil i mialam cesarke,a Kuba hmm nie pamietam ,to tyle lat temu bylo:-D:-D
Ale wiesz co,jak czytam o tej cukrzyce to jest to w sumie ciezka choroba:-:)-(sadzilam ze jest lzejsza,ale nawet jak zjesz pozniej jedzenie i to ma wplyw:szok::szok::szok:oj bidulak meczysz sie pewnie ale niedlugo koniec:tak:
ANITECZKA-OJ roznie sie dzieci boja:-D:-D:-Dmoj Dawid mial taki okres ze na video jak sie patrzyl to zaraz plakal:-D:-D:-D
BOZENA-tak to juz jest z Polakami,sa strasznie zazdrosni i zawistni i w kazdym widza rywala co mu parce cche zabrac:-(oczewiacie nie mowie o wszystkich,bo sa i dobre duszyczki :-)

Dzień dobry z rana. Tzn usiadłam z rana o 9 a zaległości u was miałam właśnie na 3 godziny. Z przerwami na śniadanie, kawkę itp.

Monika1213 moja Matylda też mi się nie przekręciła. skończyło się cesarką. Kilka tygodni przed porodem pytałam lekarza, kiedy ona się powinna przekręcić (wydawało mi się że jest dalej z pupą w dole)..... po dotykał stwierdził że już jest przekręcona.... naprawdę byłam zdziwiona. A na sam koniec i tak się okazało że pupa do dołu. Jeszcze dosłownie przed samym porodem robili usg żeby się upewnić.
A najgorsze w tym wszystkim było to że klepałam się po brzuchu i mówiłam "bijemy pupę" a to była głowa:-):-):-).
:-(Współczuje diety.
Aniteczka nie martw się dzieci tak mają. Moich znajomych córka bała się stopy. No cóż zrobić. Z kolei moja Mati darła się prawie cały czas a uspokajała się na widok żyrandola właśnie.
Bożena M współczuję Ci takich znajomości. O ile do pracy i tych kilometrów idzie się przyzwyczaić to nie wiem czy uda Ci się przyzwyczaic do takich wrednych ludzi. Nie myśl za dużo o nich bo dostaniesz fioła:confused::confused::confused:.
4muchy dziękuje bardzo, zdjęcie już jest, co to wogóle za nazwa avatar:szok:
....też muszę się zaopatrzyć w takie majteczki, ale jeszcze nei teraz :-D:-D:-D, nie chce mi się, a najbardziej obawiam się tego że jak się zacznie to trzeba być już konsekwentnym.
Marzena M tutaj do pewnych spraw podchodzą śmiertelnie poważnie. Mam na myśli szkołę i twojego synka. Ja tam chodzę na play grupę i zauważyłam że obserwowana jest Mati pod względem rozwoju i umiejętności zgodnie z wiekiem. Tylko zmartwiłam sie ostatnio bo wysłali mnie do pokoju wyciszającego:-D:-D:-D:-D, ciekawe dlaczego. Swoja drogą super pokoik, nastrojowo, przyciemnine światło, kolorowe bąbelki i muzyka poważna w tle. W domu by mi się taki pokój przydał;-);-).
Ampar3 mnie koleżanka podpowiedziała żeby gorącej wody nalewać do nocnika żeby się nagrzał. Może to też jest dobry pomysł. Tylko jedno nie daje mi spokoju. Taki zużyty lekko nocnik chyba delikatnie smierdzi i jak się naleje ciepłej wody to może buchac po domu taki lekko nieprzyjemny aromat. Może do przeżycia;-);-);-);-)
Nefretete Ja też podobnie jak kolezanki proponuję wózek ze skrętnymi kółkami, komfort nie do porównania, tylko ja bym dodała że chyba lepiej jak są to duże kółka. Ja miałam wcześniejszy wózek gracco kupiony od kogoś jeszcze w Polsce, już była takim lumpem, jak mi koło odpadło, to się ucieszyłam , że muszę kupić nowy. Ale nowy już nie prowadzi sie jak tamten i właśnie ma mniejsze kółka. A tamten to leciutko jedną ręką. To naprawdę duży komfort.
Doris żyję po aerobiku , ale sama byłam Aniteczka nie mogła. Tym razem była jakaś inna kobitka. Albo ja już jestem tak wysportowana;-);-), albo ona dała kiepski wycisk, bo wcale si enie czuję wyczerpana, ani się nie spociłam wczoraj nawet. Ale raczej to drugie, bo ja nei z tych wysportowanych, mam nadzieję że następnym razem będę czuła że gdziekolwiek byłam
Kasia8118 ja też nie mogę się przytulać z tatusiem, ale nie myślałam że to normalne, uffff

Zerknęłam na mapę, gdzie wy macie te kulki :szok::szok::szok::szok:, chyba bym szła 1,5 godziny.
Za to bardzo chętnie się z wami spotkam w Lister Parku to już tylk 35 minut drogi;-);-);-);-)
Dziewczyny piszecie że wam dzieci spadają z łóżek. U mnei ostatnio rano tatuś spadł. Ale miałam ubaw.
Chociaż dziecko też spadło. Jak??? Nie wiem. Śpi między nami na dużym łożku. Spadła dwa razy.

Dzieki za wsparce:)
Tak wiem, że napewno sa i Dobrzy ludzie ale ich znacznie mniej:/:-)
Roksanna- ja nie zamierzam sie nimi przejmowac:/bo faktycznie bym zwariowlaa:-):-)bd robila swoje i tyle.Trudno jak komus nie pasuje moja sooba to jego sprawa:):-):-)

Bożena tak jak piszesz
"rób swoje i się nie przejmuj":-)
a tak na marginesie nie wiedziałaś, że są ludzie i taborety:-D:-D:-D
tylko szkoda, że tych ludzi jest mniej od taboretów:-(

Ja stosuje zasadę "jeśli nie pasuje Ci moja osoba, to ty masz prolem, jeśli mi nie pasuje jakaś osoba, trzymam dystans, robie swoje"

MarzenaM - dokładnie i niczym sie nie rzejmuje odnosnie targetu tez nie, nie zamierzam jak inni zabijac sie miedzy regąłami zeby tylko komus dogodzic placa mi za godziny a anie za target!Tam jest normalnie "walka" kto jest lepszy, i jedni przed drugimi staraja sie udowodnic. Ja mówie ze kogo amja zwolnic to i tak zwonia czy robia normy czy nie wiem bo w kazdej irmie jest tak smao.Praca jest to sie pracuje nie am to zwlaniaja nawet najlepszych:).

Witam wieczorowa pora

Calkiem ladny dzien dzis byl. Spedzalismy go sami z Maciusiem, a tatus z Kubusiem wybrali sie do mechanika z autkiem. I tak naprawil, ze wyjechali z warsztatu na autostrade i autko sie rozkraczylo :-( Nocuja dzis u znajomych w Doncasterze, a my tu z Maciulkiem na wlosciach sami. Nie lubie byc sama w domu. Udalo sie nam byc na spacerku w parku, po ktorym mlody zasnal na 3 godziny :szok:

rokasana - widze, ze odwalilas lekture ;-) a na te kulki mozna podjechac autobusem do Shipley, albo pociagiem do Saltaire

4 muchy - no wlasnie, jak przygotowania do wyjazdu, ale Wam fajnie :-) jak chcesz to moge Ci pozyczyc przewodnik

oleska - ja tez Ci nie pomoge, bo w obecnym nazwisku nie mam polskich liter, ale w panienskim mialam i sie nie czepiali w konsulacie jak wyrabialam dla Kubusia paszport

MarzenaM - a jak tam Damian w szkole? juz lepiej? pewnie sie cieszy, ze jest weekend

BozenaM - no jest to smutne, bo chyba jestesmy jedna z niewielu nacji, jesli nie jedyna, gdzie na obczyznie nie potrafimy sobie nawzajem pomagac :-(

Doris - udalo Ci sie oderwac Kube od grania?

kasiaJ- co do naszego kraju to masz racje:/:wściekła/y:niestety ale masz?
Widze ze dzisiaj wiekszosc z nas była na spacerku. Osobiscie to ja nie ale moja matula zabrała Marcleka zeby sie wyszłaal i zasnał dzisiaj jak Aniłoek bez krzyku!
Ale nie wiemjak Wam ale mi brakuje starsznie śniegu. Własnie etsciwoa dzownila maja zimno śnieg a mi sie żalzrobiło:no:

reklama
witam wszystkie nowe Panie na moim starym forum :) Pisze do tych dziewczyn, któe nie czytają innego forum- czy któras pisałaby się na małą wódeczkę na 7 lutego- same pogaduchy i babskie spotkanie ??

Do góry