reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Ale mnie dawno nie bylo...

ola gratulacje malenstwa :)

Aga i Tobie tez :) Mam nadzieje, ze juz wszystko dobrze i ze jestescie w domciu :) Jesli chodzi o pediatre to czekamy na info :)
Ja chodze z synkiem do dr. Theodoropholus- Klein, sympatyczna, mowi troche po polsku, ale do konca nie jestem zadowolona... Czasami jak tam jestem to mam wrazenie, ze tak tasmowo pacjentow traktuje... Takze nie wiem czy nie zmienimy lekarza jednak.

marynka a jesli chodzi o ginekologa to wiesz ;)

reklama
Dziewczyny urodzilam, bylo ciezko ale sie udalo, mam pytanie mamuski, teraz jak juz jestem w domu do jakich lekarzy musze sie udac i w przeciągu jakiego czasu muszą byc zrobione te badania ? prosze dajcie znac bo mam teraz troche mętlik i musze wszystko ogarnąć.Z gory dzieki:)

Witka,
No i zaczyna się u nas zarywanie może jeszcze nie całych nocek ale tak między 3 a 4 Malutka zaczyna marudzić i tak jej schodzi do 8 rano z małymi przerwami 10 min na spanko. Nie wiem co jej jest, bo ani chora ani pieluszka nie mokra, najedzona, chyba ma taki kaprys. Ale damy rade ;-)

aniag78 Kochana nie umiem Ci pomóc, ale współczuje i trzymam kciuki, że uda Wam się to rozwiązać.

NataNik Witaj fajnie że jesteś. Im więcej nas tym lepiej:-)

Madziulka83 Dzięki :-)

Elzbieta1986 GRATULACJE!! O Trudach szybko zapomnisz, bo Dzidzuś daje tyle radości co nie miara. Oczywiście życzę dużo zdrówka Maleństwu, niech rośnie a Tobie radości z bycia mamą.

Wszystkim Chorowitkom życzę Dużo Zdrówka !!:tak: Aby do WIOSNY !!!

Ostatnia edycja:
Elzbieta1986 gratulacje!!! Również życzę dużo zdrówka dla Mamusi i Dzieciątka :) Co do badań to na razie wiem tylko tyle co z Mutter-Kind-Pass i na pewno w pierwszym tygodniu życia maluszka idzie się do lekarza, zapewne pediatry. Powodzenia!

Elzbieta serdeczne gratulacje!!! Niech malenstwo zdrowo rosnie! Jezeli w szpitalu zrobili test na sluch i Usg bioderek, to do tygodnia od wypisu ze szpitala trzeba isc na kontrole do pediatry.

Aniag niestety nie pierwszy i ostatni raz trafilas na tak "zyczliwego" krajana! Przykre to bardzo! Nie bardzo wiem co Ci poradzic...

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny,

Gratuluje wszystkim nowym mamusiom i życzę dużo zdrowia i sił:) Moja Zuzia ma już miesiąc:) Jest cudowna, grzeczniutka i kochana. Czasami boli ją brzuszek, i jest niespokojna wtedy nie może zasnąć, chociaż jest zmęczona. Ma też problem z robieniem kupki, tak jakby się zablokowała. Jest gęściejsza niż kiedyś i wydaje mi się, że ją boli jak robi, dlatego ją blokuje. Jak widzimy z mężem że się pręży to już wiemy co na rzeczy i jej pomagamy, strasznie się wysila przy tym. Poza tym nie ma żadnych problemów. Ma jeszcze bardzo dużo potóweczek na bużce i główce, ale mam nadzieje że wkrótce jej zejdą. Dzisiaj byliśmy na kontrolnej wizycie u pediatry- dr Fuchs i u ortopedy na ultraschall. Wszystko jest w porządku, także się cieszymy. Pediatra bardzo miły, aczkolwiek wolałabym jakby był Polakiem, pewniej bym się czuła i mogłabym zadać wiele pytań, a tak czuje taki niedosyt. Mój mąż starał się wypytywać, ale lekarz ciągle mówił, że wszystko dobrze. Karmię malutką piersią, ale powoli mam mało pokarmu, ale moja spryciulka nie chce jeść sztucznego mleczka, więc mieszamy jej trochę sztucznego i trochę mojego. Dodatkowo nie chce jeść ode mnie z butelki tylko jak mąż ją karmi. Trochę mnie to martwi, ale mam nadzieje, że jak już będzie bardzo głodna to bez problemu będzie jadła to sztuczne mleczko.

Jutro z samego rana wyjeżdżamy do Polski, właśnie się pakuje, to nasza pierwsza tak długa podróż, mam nadzieję że będzie dobrze i szczęśliwie dojedziemy. Ciągle się zastanawiam czy wszystko spakowałam, ale okaże się na miejscu:/

Wszystkim chorym życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Pozdrawiam
Ola

Wcześniej pisałam na szybko przepełniona wściekłością, teraz mogę już na spokojnie.

Przede wszystkim gratuluję wszystkim nowym mamusiom, życzę dużo zdrówka oraz wytrwałości:-)
Wspieram wszystkie chorowitki, niestety wiem czym pachnie obecnie panująca grypa i przeziębienie:baffled:

ola8806 na potóweczki super jest krochmal, dodawany do kąpieli. Dobry jest też napar z rumianku, chociaż u nas próby dodawania do wanienki skończyły się alergią u Erika.

Mam pytanie do mamuś, które są tu już troszkę dłużej. W Bipie w każdy pierwszy poniedziałek, wtorek i środę miesiąca są Babydays i jest -25% na artykuły dziecięce, to wiem. Czy są może jeszcze jakieś inne sklepy, gdzie też mają podobne promocje? Niestety w Bipie mają dośćc okrojony asortyment słoiczkowy (i tylko jeden rodzaj Pampersów na które jest -25%), a skoro jeden sklep ma taką promocję, to może i są jakieś inne, w których można by się trochę ciekawiej obkupić?

Aniag ostatnio sie dowiedzialam, ze w dm zbiera sie na karte punkty. Jeszcze nie wiem, ile punktow za ile zakupow... I jak sie uzbiera 50 punktow, to mozesz sobie w terminalu wydrukowac gutschein na -25% na wszystkie artykuly dla dzieci. A podobno dm ma najwiekszy wybor sloiczkow!

reklama
Patili dziękuję za informacje:-) Co prawda mam w domu słoiczki własnej roboty z ogródkowych owoców i warzyw, jednak zawsze kupię jakiś "rarytasik smakowy", żeby mały miał jak najbardziej urozmaiconą dietę. Muszę się do dm wybrać:-D

Do góry