A powiedzcie mi, KBG pobieralyscie, badz pobieracie do miesiaca zycia dziecka wg schematu , czyli 12, 15, 20 30 ?? Czy moglyscie przesunac date ? Chodzi mi o to, ze kumpela ma przesunieta, jak jej sie konczy mutterschutz to dostanie te 20 miesiecy , a mi powiedzieli ze to niemozliwe , ze w przypadku cesarki odpadna mi 3 miesiace , - bo przez tyle otrzymywac bede wochengeld , i najlepsze ze ja i ona dzwonila , i mnie utwierdzili w przekonaniu ze to niemozliwe, a ja , ze tak moze byc .
I badz tu madrym .
AAA , Judith bylas juz w Waff ? bo moja szwagierka wczoraj mi mowila ze maja nowy program dla matek na Karenz do 3700 daja dofinansowanie , tez z Nova , ale cos tam jeszcze jest w nazwie, a ja zapomnialam , i to mozesz sama sobie wyszukac kurs, zaplacic, a oni ci pod koniec miesiaca przelewaja . Pod warunkiem ze Twoja beraterin sie zgodzi . Bo te inne to chyba sa do 2700€
I badz tu madrym .
AAA , Judith bylas juz w Waff ? bo moja szwagierka wczoraj mi mowila ze maja nowy program dla matek na Karenz do 3700 daja dofinansowanie , tez z Nova , ale cos tam jeszcze jest w nazwie, a ja zapomnialam , i to mozesz sama sobie wyszukac kurs, zaplacic, a oni ci pod koniec miesiaca przelewaja . Pod warunkiem ze Twoja beraterin sie zgodzi . Bo te inne to chyba sa do 2700€