reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Vici jak narazie jest na stronie 280 ijak dolece tutaj to napewno napisze odpowiedni post . Fakt moze jest to reklama , ale tez dobry pomysl do podyskutowania bo sadze ze tez powinnysmy dbac o siebie. A jesli zastanawiasz sie jaki to ma zwiazek z mamami w Austrii to napisze w nastepnym poscie o naszych spotkaniach gdzie mozna przyjsc z dziecmi. Bo niestety sadze ze mamy Polki niestety czesto zamykaja sie w domu i niechca poznawac innych mam w realu . Jesli oczywiscie nie uznasz ze to reklama znowu , ja porostu chce wyjsc z inicjatywa nie wciskac ludzia kosmetyki za wszelka cene to nie jest filozofia naszej firmy :)

Mozna wprowadzic fajna idee dla mam :)

Ostatnia edycja:
reklama
Agnis9 widze,ze przywitalas sie na forum ogolnym.Teraz czekamy tu na wiecej info.Widze ,ze nalezysz do staraczek u nas tez jest jedna staraczka choc ostatnio sie nie odzywala.A co do zamykania sie to jak poczytasz wczesniejsze posty(troche czasu moze to zajac heheh) to zobaczysz ,ze dziewczyny z Wiednia spotykaja sie a to na kawc a to na placach zabaw...w domu to my nie siedzimy chyba ,ze choroby zmoga nas lub dzieciaki :-)

happy co tam u ciebie daj znac:nerd:

A wiec tak :) MAm dwie idee mam nadzieje ze sie spodobaja.

Pierwsza w ramach mojej dzialanosci kosmetycznej wieczor dla mam :) czyli spotykamy sie na spotkaniu poznajemy kosmetyki przychodzimy z dziecmi dla nich wtedy buduje kacik zabaw i wymyslam zadanie tak by mamy prze okolo 1h do 2 odetchnely troche ze mna. Nie chce zeby to bylo wciskanie pania kosmetykow rozumiem ze moze byc za droga lub nie spodobac sie itp. Poprostu chodzi mi o przedstawienie marki do ktorej przekonalo sie wile kobiet austryjackich :) Jesli Panie nie kupuja dlaej sa zapraszane i dbam o nie tak jak o klientki , ktore kupuja to jest tak w skrocie moja filozofia:)

I drugo pomysl klub przedszkolaka lub zuchy poniewaz 10 lat bylam w grubie harcerskiej i mialam swoja grupke dzieci chcialabym takie cos utworzyc bo bardzo za tym tesknie . Sadze ze dla dzieci to genialny pomysl bo dzieci sie bardzo dobrze rozwijaja w takich grupach , staja sie bardziej samodzielne:) Narazie plany sa na 2012 rok musze tylko jaks sale zdobyc :) Zastanawiam sie czy nie bylo by mozliwosci np przy polskim kosciele tam jest jakas sala chyba :) juz widze dzieciaczki w mundurkach na mszy :)

ok rozumiem a napisz jeszcze cos o sobie.Rowzumiem,ze mieszkasz w Wiedniu i glownie o ten teren Tobie chodzi.Co do tej grupki to procz harcerstwa czy masz jakies inne doswiadczenie z dziecmi typu wyksztalcenie,praca z nimi czy tam pilnowanie na zasadzie niani?Na pewno dziewczyny by chcialy tez cos wiedziec o samej tobie jako osobie imie wiek i taki tam maly skrot zyciorysu ;-)

No tak, pewnie dołączę za jakiś czas do Waszego grona. Obaw mam mnóstwo, ale mam nadzieję, że ileś z nich rozwieje się a pozostałe będą stanowiły pewnego rodzaju wyzwanie.
Vici mąż nie mieszka w Wiedniu. Niestety nie ma on stałego zamieszkania. Pracuje przez firmę pośredniczącą i to ona wynajmuje mu hotel, bądź pokój u jakiś rodzin. Na dokładkę pracuje w różnych miejscowościach. Wiesz, jest przerzucany z firmy do firmy, jedzie tam, gdzie akurat potrzebna jest osoba do pracy. To też jest jakieś utrudnienie. Do tej pory obracał się w okolicach Linz, obecnie jest w Gloggnitz, ale chyba tylko do końca grudnia. Gdzie będzie później, to wielka niewiadoma. Rodzinnego niestety nie dostajemy, bo tutaj w Polsce ciężko mi załatwić cokolwiek. Mieszkam w małej mieścince i po ileś rzeczy muszę jeździć do Poznania. Teraz jestem bez auta, więc porażka. Mąż też nic nie załatwił, bo jak tylko ma parę dni wolnych, to przyjeżdża do domu. Właśnie dzisiaj w nocy powinnam go mieć. Pewnie czeka nas poważna rozmowa. Podejrzewam, że na początek będziemy musieli wynająć jakieś mieszkanko, a później... hmmm... wszystko jest możliwe. Może ja też odnajdę się w tym kraju.
Uwielbiam nowe wyzwania, uwielbiam zmiany, uwielbiam kiedy coś się dzieje (takie małe zamieszanie). Zacznę psychiczne przygotowywać się do letniej przeprowadzki.

Agnis z tym harcerstwem to nawet fajny pomysl, ale chodzi ci tylko o jakas katolicka grupe?bo piszesz ze widzisz dzieci w mundurkach na mszy! Czy chodzi ci wogole o stworzenie jakiejs grupy dla dzieci?? I jak by to mialo wygladac? Rodzice tez braliby w tym udzial czy dzieciaki zostawaly by same? Wydaje mi sie ze to chyba jest koncepcja dla wiekszych dzieci? Bo raczej takiego malucha 1,5 rocznego to harcerstwo nie bedzie interesowac:-D

NataNk na poczatek jestescie skazani na wynjowane bo musicie byc 2 lata ciagiem zameldowani zeby o spoldzielcze sie starac a potem czekac na propozycje a to tez ok 2 lata trwa minimum
Obowiazkowe sa 5 latki wiec maly musi do 5ciolatkow isc ale ja polecam wczesniej
Dziewczynki nie beda pierwszy rok oceniane z niemieckiego tak stworzono system tutaj

Agnis POlki tutaj malo siedza w domach .Ja ci to gwarantuje ;) a co do opieki nad dziecmi jesli chcesz cos wynajmowac i robic to legalnie to nie taka prosta sprawa . Ja wlasnie ucze sie w tym kierunku i poznalam proces ( jak zalozyc swoja grupe przedszkolna) podobnie jest z tzw ogniskami czy kolkami dla dzieci musisz miec przynajmniej jakis certyfikat ze masz szkole w tym kierunku

Nawet jesli chialabys grupe dla zuchow stworzyc to musisz pomyslec bo : dzieci polskie ucza sie tez w szkole polskiej a to dodatkowe zajecia popoludniami lub w sobote , przywozenie dzieci na godzine i wloczenie sie pod kosciolem nie kazdemu sie spodoba i wiele innych aspektow masz do przemyslenia ale pomysl jest i warto nad nim pracowac

Pytanie odnosnie kosmetykow
W czym lepszy jest krem na tej stronie do rak za 12 euro od oferowanych w sklepach tych do 5 euro ??
I tak ogolnie w czym lepsze i co oferuja kosmetyki tej firmy bo ni emoge sie doczytac a tylko 2 produkty sie wyswietlaja

Ostatnia edycja:
judith dzieki za odpowiedz, na WS jestesmy zapisani na dwoch mieszkaniach, jeszcze jedno miejsce mamy zeby cos dodac. moze akurat sie gdzies uda zejsc na pierwsze miejsce...

ja uciekam bo moj Kubus jest tak absorbujacy od trzech dni, ze az czasem mam dosc:crazy: najlepiej na raczkach... mam nadzieje, ze to przejsciowe, bo zwariowac mozna...

Vici kolczyki te ze Swarovskiego to tylko te co mam na zdjeciach bo krusztalkow juz nie mam, a inne moge zrobic bo koraliki mam, zawieszki i inne to jak zamawialam pisalo ze posrebrzane ale ręki sobie nie dam za to uciąć, ceny to zalezy które byś chciala, a Aniołki to od 4 do 5 euro zalezy z jakiego kamienia, dodam nowe zdjęcia dziś lub jutro, pisz ktore bys chciala napisze ceny

mb_1 Aniołki to od 4 do 5 euro

reklama
Kathinka jesli chodzi o utworzenie harcerzy to nie sadze zeby ktos robil problem bo jest to organizacja niezalezna na calym swiecie wiec nie podlega zadnej instytucji co do grupy przedszkolnej no to oczywiscie ze musi byc , ale raczej stawiam na zuchy i moze potem starsza grupa harcerska. No tak i pomysl narazie jest w tworzeniu bo moze i szkola polska by nam cos udostepnila.

A co do kosmetykow to trzeba przyjsc na party lub umowic sie ze mna na spotkanie ;) i zobaczyc nasze kosmetyki i ocenic czy warto wydac te 12 euro . Jak mnie panie pytaja czym sie rozni krem ze sklepu od naszego to jej podaje przyklad odzywek do wlosow. Jesli kupujesz odzywke w bipie to ona tylko robi uczucie ze masz fajne wlosy przez kilka dni bo jest w niej silikon a jesli kupisz w sklepie fryzjerskim to poprawa jest gwarantowana. I to jest prawda sama o tym wiem. T

Judith wiek to od 6 lat do 10 i pozniej druga grupa to od 11 do ... A co do kosciola to napewno ksiadz chcialby zeby dzieci byly na mszy :) jak to zwykle wiem z doswiadczenia tylko nie wiem jak ze mna bo regularnie nie jestem w kosciele i czy by takiej nie wiernej cos udostepnil

Do góry