reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

Rosi u nas ma byc Filipek, ale zobaczymy ;-) jestem strasznie niespokojna i mam dziwne przeczucia. Kurcze a tu dopiero w srode zaczne 38 tydzien. Pasuje zeby maluch posiedzial jeszcze troszku w brzuchu

reklama
witajcie:)

no Rosi faktycznie sami chlopcy w ostatnim czasie tzn u mamusi, frani,u mnie byc moze u kathinki :p Takze Twoja Sophie to rodzyneczek w tych maluszkach:-)
Moja ciaza np byla bez wymiotow, raz mi sie zadrzylo, ale to sie czyms zatrulam i dlatego. Wszyscy sie smiali, ze ja to sobie chyba pilke tam wlozylam bo tak mi brzuszek rosl i praktycznie bez objawowo ja przeszlam :) Koniec byl meczacy juz, takze mamusia rozumiem co przechodzisz, ale poki co wypoczywaj:) w sumie 38tydz. to juz ciaza donoszona takze nie ma sie czym martwic:-)
kathinka a jednak Maxi ma glowe do imion :-):-) To chyba dzieki Niemu bedzie jak cos Dawidek?

Asiunia duzo zdrowka dla Nicole, dobrze ze juz lepiej.:tak:

Witam serdecznie wszystkie mamusie z Austrii .
I ja teraz moge sie poszczycic pieknym brzucholem ( 23 tydzien ) wiec polowa juz za mna ,
wybralam na porod Semmelweiss Klinik , jakies doswiadczenia przyjemne macie ? :)

Witam kochane
Na poczatke Rosi gratki ogromne mala jest przeslodka.Nie pozwalaj na twarde piersi,masuj jak nie chcesz odciagac.O zapalenie w poczatkowej fazie bardzo latwo a to boli niemilosiernie.Lepiej miec za duzo niz za malo...wiem to sama po sobie.Wiem,ze roznie kazdy radzi ale jak masz nabrzmiale piersi od pokarmu to i malej bedzie zle soe ciagnelo na poczatku a potem jak z kranu bedzie leciec czym moze sie ksztusic.Na pewno wszytsko sie unormuje ale jesli masz za duzo to nawet mrozic mozna...
Ja nie mam polotu bo plany nam sie porypaly.Chlopaki teraz w Pl bo mezus dostal tydzien wonego...

Vici dzieki:)teraz to ciagle leje sie ze mnie jak z kranu,mam nadzieje ,ze to szybko sie unormuje,najgorzej jest podczas snu ,uzywam wkladek,stanika do karmienia i na wierzch jeszcze pielucha ,a potrafie 6 bluzek w ciagu nocy przebrac bo cale ulane...bede jutro dzwonila do szpitala ,jak potrzebuja to bede odciagala dla innych niemowlaczkow,chociaz jakies kruszynce sie przyda:)
Naila to faktycznie,ja zawsze marzylam o dziewczynce i jest:))))
Mamusia28 ladnie Filipek:)u mnie kazdy mowil ,ze sie spozni bo pierwsze i dziewczynka,a ja jakos tak wiedzialam ,ze akurat w ten dzien urodze,ale z ciaza tez wiedzialam ,testy jeszcze nie pokazywaly ,ze w ciazy jestem u ginekologa tez nie bylo widac fasolki,kazdy sie smial ,a ja wiedzialam juz pare dni po okresie ,ze dzidzia sie kluje:)

Witajcie Kobitki!
Tak sie nie odzywam bo w domu siedze i weny nie mam. Nicole dalej srake ma, na szczescie juz nie rzyga w nocy, ale wczoraj i przedwczoraj przerabane bylo w nocy. Bo tylko w nocy rzygala, prawie na spiaco. W dzien jest ok, nudzi jej sie i do przedszkola chce, no ale doktorak powiedziala, ze dopuki jej sie kaka nie unormuje to do przedszkola nie moze isc. I dzisiaj rano znowu jej woda prawie leciala, ehh. A ja jutro szefowej obiecalam ze przyjede, i to na 7 bo maja wymieniac cos tam w termie gazowej. Najwyzej maz zostanie, odbierze se nadgodziny.

Pogoda nam sie zrobial, ale zaraz mnie tu skrzyczycie bo ja musze napisac ze tego slonca mam juz dosc. Takie ostre, za goraco mi i mojej corci zreszta tez. Wcale na dwor nie chce chodzic. Ja lubie slonce, ale jak jest lato, weekend i mozna nad wode chodzic.

Milego dnia zycze!

Hej
u mnie tez nic nowego,procz tego ze mam ostatnio mega-marudnego synka,wogole go nie poznaje....Stawiam ze to przez zeby jak wam wspomialam ida mu hurtem gorne i dolne 3 i 4.Marudzi,placze,nie chce sie chwile sam zabawic,nic nie chce jesc procz mleka ,a i tak pije go na raty.Jakies histerie odstawia z tupaniem nogami i wytracaniem mi z rak rzeczy ktore mu probuje dac do jedzenia lub zabawy.Noce przerywane placzem-nigdy wczesniej tego nie mielismy.
Sa momenty ze mam serdecznie dosc i bym go gratis oddala:crazy:
Rosi dobry pomysl z tym nadmiarem mleczka.Sama kiedys korzystalam dla swoich maluchow z takich zapasow w szpitalu od innych mam jak na poczatku nie mialam swojego.
Asiunia a ja wlasnie sie bardzo ciesze na to slonko a jak super jak sie gdzies w parku jest na spacerku i wdycha sie taki zapach spadlych lisci,sloneczko-uwielbiam.A WIEC dla mnie niech swieci jak najdluzej:-):tak:

Asiunia wspolczuje przypadlosci malej , robilas malej krew?? Zeby to rotavirusy nie byly..
mrousse witaj ja jestem koniec 17 TC :) niestety szpitala nie znam , kolezanki sie pozytywnie wypowiadaly ktore tam rodzily
Naila tak nie da sie zaprzeczyc ze to MAx wymyslil imie , jeszcze jakby dla dziewczynki znalazl to bylby problem z glowy
Ja zabiegana , kurs , dzieci , projekt pisze i toty do tego wiec 24 h to za malo dla mnie

Ja tez jestem za tym aby cieplo bylo jak najdluzej. Nie lubie okresu grzewczego i tego jak trzeba na siebie ubierac tony ubran. Kurcze dowiedzialam sie, ze moja mama chce zaraz jak urodze przyjechac. Powiem wam, ze sie ciesze, choc wolalabym zeby dopiero po tygodniu tak przyjechala. Wiecie jak to babcie wszystko wiedza lepiej ;-) A nie chce spiec miedzy nami, bo ja i tak po swojemu zawsze robie. Pozdrawiam serdecznie

reklama
mamusia28 dla mnie taka pogoda idealna,korzystam z mala na codziennych spacerkach:)Moja tesciowa strasznie chciala mi pomoc chociaz gotujac i sprzatajac (zebym miala czas tylko dla bobaska)bylo jej przykro ,ale sie nie zgodzilam bo wydaje mi sie ,ze polog to jednak wymaga prywatnosci,moj maz wzial od dnia narodzin 2 tygodnie urlopu wiec jestesmy razem i polecam kazdemu:)bez niego nie wyobrazem sobie okresu po porodzie:)

Do góry