reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Hej
Witajcie nowe mamuski!!!!!!!!Rozgosccie sie i napiszcie cos wiecej o sobie:-)

Kathinka -az sobie musialam wygooglowac co to jest Arielka i Polly pocket bom w temacie nie kumata:zawstydzona/y:
Dzieki za propozycje,jutro musze juz cos kupic bo czas nagli,a ja nie mialam kiedy sie nawet porozgladac w sklepach.
Naila no tak dzieciakom czesto cos wyskakuje:tak:przyzwyczajaj sie:-p,a tak serio to mam nadzieje ze szybko przejdzie:tak:Moj tez jak te upaly byly zaliczyl prawdopodobnie potowki,a duzo wczesniej meczylismy sie z plamkami a to na policzku,a to na nodze....,az w koncu dpuscilo i poki co gladziutki i jednokolorowy:laugh2:Tak ze nie przejmuj sie.

Ja dzis akwarium obrobilam,z grubsza posprzatalam,obleklam bo jutro na 5 g. na fuche ide a potem zakupy.
Asiunia jak tam maszyna -naprawiona?Moja juz szyje super i gosciu mi pokazal rozne fajne rzeczy jak mozna obszywac,bo nawet nie wiedzialam ze ten mechanizm ma takie mozliwosci:-D.Tylko czy ja tak potrafilabym,mmhhh....

reklama
mamamarysi witaj
rosi ja mieszkam w 12 wiec sasiadujacym
Beabea i na co sie zdecydowalas??

Ja dzis synka oddalam do mamy i czekam az Gabi mi zasnie bo mam zaleglosci z tygonia w sprzataniu i prasowaniu
Powiem wam obawialam sie ze praca z dziecmi nie dla mnie ze za nerwowa jestem itd , ale teraz wiem ze to jest wlasnie to .Zwlaszcza ze przedszkolanki mnie chwala i mowia ze maja wrazenie ze zawsze z nimi bylam ;) milo . WIem ze dostane dobra opinie a to wazne :)
DZieci sa kochane :) niektore wolaja na mnie mama te malusie , inne juz madralinskie trzylatki tez slodkie
Ja sama czuje sie swietnie 27 mam ginekologa i nadzieje ze cos wypatrzy dzidzi miedzy nogami ;) a jak nie to w pazdzierniku mam 3 D

MOj syn zna juz plec dzieckaha haha
Moja mama dzwoni z pretensjami ze jej nic nie powiedzielismy ja galy wywalam a ona ze Maxi mowil ze bedzie mial braciszka i bedzie on sie nazywal Dawid a jak bedzie malutki to moj syn bedzie na niego mowil Dawidek
Padam na twarz z pomyslami mojego malego haha

Ostatnia edycja:
Beabea, maszyna mi dalej nie dziala, zreszta, nie wiem, bo jej dawno nie wyciagalam ale przypuszczam ze sama sie nie naprawila. Tak mysle, ze jak bedziemy do pl na dluzej jechac to ja wezme i oddam do jakiegos specjalisty. Bo ja juz pogrzebalam i nic nie wymyslilam. Mam nadzije ze bardziej nie popsulam:-)

Kathinka, super trafilas. I chyba po to kaza ta praktyke najpierw znalezc, zebys mogla sie przekonac czy sie nadajesz. Ja chyba nie dalabym rady, jakos z dziecmi ciezko by mi bylo, trzeba miec podejscie.
Jak tam weekend dziewczynki? Ostatni taki goracy podobno. My sie wybralismy nad Dunaj, ale nie tu w Wiedniu tylko do Orth an der Donau, w strone Slowacji to jest, ok 20km od nas. Ale bylo naprawde super. Taki inny ten Dunaj niz tu, dziki i piekny bym powiedziala. Tak do 20m od brzegu to spokojnie mozna plywac, moja corcia oczywiscie sie cala zamoczyla, ja po uda weszlam, woda zimna brrrr. Ale moge powiedziec ze naprawde sie zrelaksowalam, taka cisza i spokoj, tylko motorowki glosno plywaly.

Juz pisze tego posta 3 raz, caly czas mi go 'zjada' wrrrrr!!!
Tak wiec witajcie poniedzialkowo :)

Ja popijam kawusie. Kubus sobie lezy w lozeczku, pewnie mala drzemke sobie zrobi :) Z wysypka sobie dalismy rady, znika - takze jestem bardzo zadowlona :) Kubus rosnie jak na drozdzach takze nic tylko sie cieszyc, nie wiem czy pisalam ale mlody juz wazy 4900 i w miesiac urosl 6 cm takze co sie dziwic ze ubranka juz w wiekszosci za male... :p

beabea
i na jaki prezent sie w koncu zdecydowalas? bo ja taka zamotana, a sama musze cos kupic mojej 8-letniej chrzesnicy na urodziny. Poki co zdecydowalam sie na te laleczki o ktorych kathi pisala - polly pocket, bo w Pl. tez szal akurat na nie jest z tego co sie dowiedzialam...
Jak sie w ogole impreza udala?:-)dzieciaki zadowlone??
kathinka super, ze te praktyki sie udaly :) oby tak dalej:-) i nie zdziw sie jak faktycznie malego Dawidka bedziecie miec, hehe. Mlody moze wie co mowi ;-):-)

czesc dziewczyny,
az wyrzuty sumienia mam, ze wam nie odpisuje. Ale choleara jasna, zawsze cos.
Maja ostatnie dwa dni miala katar i kaszel a od wczoraj ja z chustkami latam, a dzis to juz mnie w ogole zwalilo z nog! Leze w lozku i kwicze. Maz z corka do babci sie wybrali, zebym sie wylezec mogla w spokoju. Leb mnie nawala i w ogole do d.... z tym wszystkim.

Nasza Tagesmutter sie rozchorowala w tamtym tygodniu, chyba od niej to Maja zlapala a teraz ja....
Podobno od jutra mamy znowu isc do Tagesmutter ale nie wiem jak ja w takim stanie mam isc. Chyba maz bedzie musial......:no::wściekła/y::crazy::baffled:

Tak wie chorobsko u nas!

Naila, ty to masz chyba zlote dziecko, nie slysze nic od ciebie o kolkach, problemach, placzach............ Oby tak dalej!!!!

Asiunia, wy to podroznicy jestescie! super!!! Lubie aktywne spedzanie czasu, lecz nie wszystko jeszcze z Maja mozliwe....

Kathinka, heheheh, super twoj synus!!!!

Przepraszam, ze innym nie odpisuje ale podczas pisania tego postu juz 10 razy sie obsmarkalam, wiec ide do lozka!:eek:

Witam kobietki!! Dlugo mnie tu nie bylo, ale niestety poczatek roku szkolnego, bieganie itd. Dzis moj mlody pojechal na wycieczke 5- dniowa wiec bede miec troche wolnego. Pozdrawiam serdecznie :)

Poziomeczka, dla chcacego nic trudnego, jak to sie mowi! My, jak jeszcze Nicole nie chodzila to juz jezdzilismy na wycieczki. Samochodu nie mielismy to pociagami. I zawsze fajnie bylo, z przygodami czesto:-) Raz nawet w zime, jak Nicole miala juz 2,5 roku, pojechalismy pociagiem na Semmering zeby sobie na sankach zjechac (tam jest taki dlugi tor saneczkowy) Dziecko to jeszcze jako tako na zime ubrane bylo, a my w dzinsach. Ludzie sie na nas jak na idiotow patrzyli jak koleka na gore jechalismy.:-)

Teraz wygoda, samochodem mozna wszedzie podjechac, chociaz czasami to i pociagiem bym sie gdzies dalej przejechala.

Co tam u Was? Ja musze w koncu terminy do lekarzy porobic, wiecie, do gina, dentysty Nicole, pediatry, okulista by sie przydal, no i nie wiem czy do logopedy nie isc, bo moja corcia nadal nie mowi r, cz, rz itd. Ale najpierw do pediatry pojde na kontrole to sie spytam. W sumie z tymi gloskami jak cz, rz to chyba do polskiego trzeba by sie wybrac. Sama nie wiem.

Jutro mam Elternabend w przedszkolu. Nie chce mi sie isc, ale trzeba bo to juz ostatni rok przed szkola!

Ciagle zapominam sie pochwalic. 5kg mi spadlo!!! I to w sumie bez zadnej diety, mniej slodkosci no i na wieczor sie nie obzeram. Byle tak dalej. Jeszcze tylko fajki trzeba rzucic.

oj tak poziomeczka, chyba smialo moge powiedziec ze mam zlote dziecko. Kolek brak, bogu dzieki chorob tez, plakac placze czasem. Oczywiscie ze niekiedy ma gorsze chwile, to i marudny jest zlosci sie,ale ale to chyba u dzieci normalne hehe. W koncu musi mama wiedziec ze ma dziecko :) Mam nadzieje, ze bedzie taki kochany dalej - nawet zapeszac nie chce.
I oczywiscie wracaj szybko do zdrowia, nie choruj nam tu :):)
Asiunia to gratulejszyn - 5 kg to sporo, tym bardziej ze zadnej konkretnej diety nie mialas. Naprawde gratulacje!! Ty tu myslisz o rzuceniu fajek, a ja marze o tym zeby moc sobie popalic:-p No ale cycus do karmienia zobowiazuje, takze trzeba jakos dac rade :))
Wiecie co mnie jedynie martwi, ze ja juz tyle po porodzie a nadal zmagam sie z krwawieniem... Juz ostatnio myslalam, ze to koniec a tu nagle bach i normalnie jakbym miesiaczke dostala... na dzien dziesijszy znnowu tak jakby ustepowalo, ale czy na pewno to sama nie wiem... Za tydzien ide do ginka wiec mam nadzieje, ze on mi to wszystko wyjasni... Po prostu zglupiec mozna..
No nic pozdrawiam i zmykam bo mlody sie obudzil. buzki

Czesc

Naila-6 tygodni trwa polog a wiec masz prawo krwawic,plamic i sie goic ,a wiec jeszcze masz czas.Ale oczywiscie jak sie martwisz to wspomnij ginowi to cie uspokoi.
yes2.gif
Fajnie ze synek nie daje ci popalic.

Co do prezentu to w koncu kupilam w Toysie taki zestawik z Hello Kitty,2 laleczki na pikniku pod drzewem,hustawka mini nakrycie do stolu i takie tam nie wiem jak to wytlumaczyc.Jest wybor straszny dla takich dziewczynek,mialam pare typow i ostatecznie na ten padlo.
Dzieciaki sie wyszalaly w Monki parku a my staruszkowie razem z nimi:shocked2:Byl torcik sachera ,soczki i nugetsy z frytkami a dla nas rodzicow kawa i resztki torta.
Interes z pewnoscia nie tani no ale ....
Asiunia-GRATKI za kilogramy!Ja jakos sie nie moge zebrac,wiecznie cos mi przeszkadza,echhh....
A ja mam dzis Elternabend o 18 w przedszkolu,ja meza wypycham a on mnie.Zobaczymy na czym stanie,ha,ha...
A wczoraj znow sie szczepilismy tzn.synek bral na klate uklucie,cora sie za mnie chowala,ale mamy pauze juz.Musze sie tylko zastanowic czy oboje jeszcze nie zaszczepic na menignokoki typ C,bo arztin sugerowala ze byloby dobrze.Ponoc po nowym roku ta szczepionka ma byc gratisowa i mowila ze jak chce to zeby sie ewentualnie wstrzymac choc glowy nie daje ze tak bedzie.Dostalam ulotke nt. tego szczepienia .Nie wiem juz w koncu na co szczepic a na co nie,brrr...
Poziomeczka-zdrowka!

reklama
Naila super, ze masz takie zlote dziecko. Oby tak dalej.
Asiunia gratki
Kathinka no niezlego agenta masz w domu.
Poziomeczka zdrowka!

Do góry