reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Kathinka, nie trafilysmy na siebie bo nas nie bylo:-) Wybralismy sie na rowerach na Lobau, Panozaalacke czy jak tam sie to pisze. Ale tam woda byla strasznie zimna. Takze mielismy 18kilometrowa wycieczke - az sie dziwie ze Nicole dala rade.

reklama
Hej
witam sie po przerwie......
wczoraj wrocilismy z Pl z pogrzebu tesciowej,echhhh....
musze ochlonac i powrocic do rzeczywistosci....
pozdrowienia dla wszystkich!

Beabea trzym sie cieplutko
Asiunia 18 km no szacun kobieto

Ja po pierwszym dniu praktyk i chaba lepiej trafic nie moglam ( tfutfu) zeby nie zapeszyc. Grupka dzieci mala , panie mile i nie traktuja mnie jak jakiegos odszczepienca , tylko na rowni z saba.Niewiadomo kiedy minelo mi 8h . Jutro musze z szefowo porozmawiac zeby jednak byc do 14 bo jak Gabi odbieram o 15:30 to potem mam masakre , troszke jej za dlugo ale mysel ze jesli szefowa taka fajna jak reszta jej brygady to ne bedzie problemu zadnego

dziewczynki, czytam was ale siedze do poludnia z Maja u Tagesmutter! A popoludniami inne rzeczy do roboty i tak jakos czasu nie mam!

Maja radzi sobie swietnie, dzis wyszlam juz na godzine a ona jeszcze ani razu nie plakala!:-) I to w dodatku przeciez nie rozumie nic po niemiecku...
ale jakos widocznie kapuje, skoro dobrze sie tam czuje

Beabea, moje kondolencje..........:-(
Kathinka, gratuluje praktyki!!!
Asiunia, gratuluje sportowej corci!

napisze wiecej, jak bede mogla wrocic do domu przed poludniem od Mai.

Buziaki

Asiunia no niezla wycieczka i mloda dala rade mormalnie super
Kathinka super ,ze zadowolona jestes i oby tak zostalo
Beabea wspolczuje ale mam nadzieje,ze szybko dojdziecie do siebie,szczegolnie maz w koncu to mama...
poziomeczka mam nadzieje,ze szybko Maja wbije sie na tory u tagesmutter wiem po swoim ze to trudne ale chyba bardziej dla nas jak dla dzieci.

witajcie!
Troszke mnie tu nie bylo, ale tak jakos minelo - na kompa wchodzilam ale zaraz wylaczalam. U nas po staremu, Kubus moj rosnie w oczach. Jutro idziemy na wizyte kontrolna do pani doktor - takze umieram z ciekawosci ile moje malenstwo juz wazy :p:p Czesc ubranek juz odlozylam na bok bo za male - niektorych nawet nie zdazylam ubrac!!
shocked.gif

kathinka to swietnie, ze tak sie udalo z tymi praktykami - i oczywiscie oby tak zostalo. zawsze to szybciej czas zleci w milej atmosferze :)
pozimeczka to gratulacje dla Majusi, ze tak dzielnie sobie radzi :) zuch-dziewczyna
biggrin.gif

beabea ja rowniez dalaczam do kondolencji. Trzymacje sie mocno ;*

a co tam wogole u frani?? jak tam malenstwo??

Dzieki dziewczyny
No wiecie jedno z nas juz stracilo rodzica,refleksje czas zaczac:wściekła/y:,az strach pomyslec co bedzie jak juz kiedys zabraknie wsrod nas reszty najblizszych.....

Poczytalam co u was:happy2:sporo naskrobalyscie.
Mnie sie odezwaly dolegliwosci stawowe,ktore skutecznie potrafia odebrac radosc zycia,choc mam nadzieje ze leki w koncu pomoga.
Dzieciaki rosna,no i tak: z jednej strony wielkie zmeczenie,a z drugiej z kolei wielka radosc i duma z ich osiagniec i ciekawosc czym znow zaskocza nastepnego dnia.Taka hustawka nastojow:tak:
Nikolka juz na fix zacznie chodzic od listopada do przedszkola na pol dnia,tak ze zaczynam sie nastrajac ze rosnie mi pannica.Kevin zas jest obecnie w trakcie wyzynania sie gornych trojek i czworek i to da sie odczuc....
W Pl zaliczyl wizyte -te pierwsza u fryzjera i przeslodko wygladal z takim a la irokezkiem na glowie:-)Wczesniej sama go 2 razy obcinalam po 2 dni-tak za nim z nozycami biegalam:szok:bo nie usiedzial minuty...

Postaram sie znow wbic w tematy w miare mozliwosci....

Beabea, przykro mi bardzo, na pewno ciezko Wam teraz jest, szczegolnie mezowi. Trzymajcie sie!

Mnie dopadla jakas deprecha. Cholera wie z czego. Nic mi sie nie chce, energi zero. A dziecko absorbujace sie robi, bajki jej sie nudza i wymysla cokolwiek zeby tylko ze mna robic. A mi sie marzy takie leniwe popoludnie! Wyrodna matka chyba jestem ale czasami tak sobie mysle ze potrzebuje urlopu od dziecka. A narzekac nie moge, bo moja corcia naprawde grzeczna jest, tylko chyba za bardzo ode mnie uzalezniona.

Kathinka, fajnie ze Ci sie tak trafilo! Najwazniejsze to mila atmosfera w pracy. Oby tak dalej!

Poziomeczka, Twoja corcia w najlepszym wieku zlobek zaczyna. Jeszcze az tak duzo nie mowi, i dla niej moze obojetne w jakim jezyku sie mowi. Zalapie szybko obydwa. Najfajniej jest jak dzieci mieszaja:-) Moja Nicole poszla jak miala 2,5 roku i tez zalapala, ale wydaje mi sie ze im starsze dziecko to gorzej. Ale, w koncu moje siostrzenice przyjechaly tu jak mialy 11 i 13 lat i teraz tez gadaja prawie jak austriaczki.

reklama
mb_1 wszytskiego naj naj na roczek :-)
Ja jestem podczytuje...ale mam troche latania wiec tak jakos malo pisze.
Nailia rozumiem z tymi ubrankami,te dzieciaki rosna tak szybko.Tez tak mialam na poczatku(trwalo to troche eheh) ze zanim zalozylam juz bylo male.
Beabea fajnie z tym przedszkolem:yes:

Do góry