reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Biedna frania...:-( pisz kathinka co tam z nimi jak bedziesz wiedziec cos wiecej. Wszystko bedzie na pewno dobrze -trzymam kciuki!! Jak bedziesz miec okazje to przeslij jej pozdrowienia i zycz szybkiego powrotu do zdrowia.
Tobie kathinka oczywiscie gratuluje znalezienia praktyk, i w sumie 20 min dojazd to prawie nic, ale wiadomo ze jak znajdziesz blizej to bedzie jeszcze lepiej :-)
Asiunia rybki sa fajniusie - moja chrzesnica tez ma wielkie akwarium i skalara obowiazkowo :) Ty tez sprobuj, moze akurat wasze akwarium mu spasuje :)

A u nas leci dniem za dniem, Kubus rosnie w oczach :) Jakos wszystko ogarniamy i jest ok. Niestety mnie dopadl katar ;( i modle sie zeby tylko malego nie zarazic, moze sie uda...

Ponawiam pytanie: znacie moze fryzjerke ktora moglaby dojechac do klientki??

Pozdrawiam i milego dzionka zycze.

reklama
Z malutkim lepiej goraczki nie ma i dostaje juz tylko jeden antybiotyk , tylko nie wiedza jak dlugo jeszcze beda w szpitalu

Ja jutro ide do przedszkola na rozmowe , znalazlam na "marysce" wiec lepszy dojazd i krotszy , zobaczymy jak wrazenia :)

Ty to sie Kathinka nabiegasz! Pozdrow Franie od nas! Dobrze ze juz lepiej bo chyba najgorzej jak takie malenstwo chore. A Tobie udanej rozmowy zycze!

Mama juz w domku u siebie, odpoczywa. Wakacje miala dosc intensywne, bo przed wizyta u nas byla jeszcze na Mazurach, u swojej mamy. Takze najezdzi sie kobieta na emeryturze.

A u mnie nic ciekawego, dzien za dniem ...

Naila, jak jestes na NK, to na profilu Wiedenskim (nie pamietam dokladnie jak sie nazywa, sprawdze) to jest duzo ogloszen fryzjerskich. Ja nikogo nie moge polecic bo zazwyczaj w PL sie obcinam albo u siostrzenicy, ale jej jeszcze polecic nie moge bo Lehrling i doswiadczenia nie ma.

Slow beak na pania ;) szkoda komentowc hihi mam w poniedzialek ta jedna zaklepana praktyke i niech juz tak zostanie
Dziewczyny od wczoraj moja mala goraczkuje . Zasnela mi wczoraj o 12 spala 3 godziny i wstala z goraczka do 38,6. Zbilam a potem w nocy ppowtorka. DZis do 13 bylo spokojnie i znow do 38.7 zbilam , teraz mala ma 37,3 i poszla spac. Nic jej nie jest . Nie ida zeby nie wymiotuje , jje i pije ale mimo to mam obawy ze cos sie wykluwa. Jutro mam isc z moczem do lekarki i chyba poprosze o badania krwi jak nic nie znajdzie choc jak pomysle ze maja mi mala kluc to slabo mi sie robi
Tyle u mnie , jak to juz w zyciu bywa oby mi mala nie chorowala bo jak praktyk nie zrobie to i o kursie zapomniec moge

Asiunia duzo sie oglasza ale wiekszosc pojecia nie ma. MIalam fajna Madzie ale teraz juz pracuje w innym zawodzie i nie scina , wiec jakas polecona tez bym chciala

czesc laseczki.

frania chyba jutro wychodzi z malm ze szpitala, juz z nim wszystko ok.
Tak wiec nie ma juz obaw.

Kathinka, co z tymi dziecmi, moja Maja miala tez goraczke 2 dni, 38,5 i zbijalam, wiec nie wiem jaka bylaby maksymalna temperatura. Tez nic jej nie bylo, bez kaszlu, kataru. Podejzewalam zeby albo ten upal, bo gdy sie ochlodzilo to jej juz przeszlo. Do tej pory nie wiem co to bylo.
Frania tez mowila, ze Inga miala goraczke i frania sama tez dostala, gdy byla z malym w szpitalu.
Cos dziwnego panuje chyba w takim razie...........

gratuluje praktyk!!!

my dzis bylysmy znow na chwile u Tagesmutti, poznac dziewczynke, ktora bedzie z Maja tam chodzic. Dokladnie w tym samym wieku sa, kilka dni roznicy. Maja sie ladnie bawila i podobalo jej sie. Z tym, ze one bawia sie jeszcze raczek obok siebie niz ze soba. Chyba to jeszcze nie ten wiek.
A ja latam na Heilgymnastik i wlasnie od gina wrocilam, kontrola.
Takze zalatana jestem...........

spadam obiadek jesc....

nie znam niestety fryzjerki zadnej.....

poziomeczka no wlasnie ja mysle o upalach ale na wszelki wypadek chce siuski sprawdzic czy wszystko oki ;)
Maz mi sie naprawil hihihi Powiedzialam ze ide do lekarza po jakies zakazy bo go to kreci i chlopak wzial do serca ;)
Mnie dzis glowa caly dzien boli ta pogoda mnie dobija .

Hej dziewczyny,
melduje sie z Polski. Wreszcie mloda ma tu dobry humor. Zostala juz bez problemow bez nas u babci, bawi sie z dziecmi mojego brata. Uwielbia trampoline:-)Gdy tylko wyjdziemy z nia na ogrod, to jest krzyk, pisk, pokazywanie paluszkiem i podskoki:tak: W piatek robimy jej urodzinki, a w sobote wracamy do domku. Ojjj zleci zdecydowanie za szybko.
Zdrowka dla Waszych dzieciaczkow!!! Mykam dalej grillowac:tak:

witam kobietki mysmy w nocy wrocili z Polski. Te pare dni tez nam szybciutko zlecialo. Ja musze sie brac za robote, bo prania pelno i balagan straszny po wniesieniu rzeczy do mieszkania. Kurcze po podrozy nogi mi napuchly jak banie mam doslownie. Mam nadzieje, ze mi to zejdzie, bo chodzic nie moge :( Ale mam juz mlodego w domu to jestem szczesliwa. Pozdrawiam i biore sie za robote

Hej hej
Moja mala na antybiotyku a przy okazji przeswietlenie pluc jej robilismy bo lekarka chiala byc pewna ze to nie pluca tylko wirus . No i wirus. 7 dni antybotyk i do kontroli

reklama
Czesc dziewczynyy ja w domku i wieczorkiem jade do Polski troche odetchne po tym szpitalu!!!
Kathinko To jednak antybiotyk!!! Niestety.

Już sie nie moge doczekac na przewoznika. Nie widzialam Ini od soboty!!!

Do góry