reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Witam ma troche nadrabiania bo od strony 257 musze poczytac.
Zyje i wracam do normalnosci.Po urlopie mialam kupe zalatwiania i nie dalam rady zagladac na neta ale juz wszytsko wporzadku wiec sie melduje :-D
Dzis pogoda cudna wiec ide z mlodym na basen odezwe sie pozniej jak nadrobie was.

reklama
mamusia 28 daj namiar na ta organizacje mam tez jedna dziewczyne co potrzebuje pomocy
vici witaj spowrotem
Asiunia a moze i ciaza ja przy synku 2 miesiace krwawilam a moze upal ......
Naila jaki specyfik???? Najlepiej dziecko przystawiac co 2 godziny i nie odciagac pokarmu
Odciagasz, pobudzasz laktacje!!! Powinno sie samo unormowac , Jak bola piersi to oklady z kapusty albo pod ciapla wode i masaz ale nie sciagac mleko to nie dobry sposob na unormowanie laktacji
My nauki przeszlismy przed chrztem tylko raz , Z drugich sie wymigalismy ;) bo niby juz wszystko wiedzielismy

Vici, witaj! Gdzie na tym urlopie sie podziewalas? Udal sie?

Kathinka, fakt, nigdy nie wiadomo. Ale dzis juz mi lepiej, wszystko ok. W pracy szefowa dopiero ok 12 przyjdzie, takze spokoj jest. Ogolnie ostatnio znowu sie milsza zrobila. Ale i tak jej nie lubie:-)

Co do nauk prze chrztem to my nic takiego nie mielismy. Moze dlatego, ze u nas to szybko strasznie bylo, w PL, maz pracowal w Wiedniu a ja sama zalatwialam, problemy nam ksiadz tylko robil o to, ze moja siostra chrzestna byla a jest rozwodka. I to mu sie nie podobalo ale w koncu sie zgodzil. W ogole na temat kosciola i zasad koscielnych to ja mam swoj poglad ale nie bede sie tu rozpisywac. Katoliczka jestem ale niezbyt praktykujaca. A u Was jak, chodzicie tu do kosciola? Polskiego czy austriackiego?

Upal sie daje we znaki. Ja mieszkam na ostatnim pietrze i tak mam goraco w domu, ze bez wiatraka nie idzie wytrzymac. Mam tylko nadzieje ze na weekend sie nie popsuje bo strasznie bym chciala na Hirschtetten pojechac. Moze ktoras tez sie wybiera?

Kathinka to jest moj gadu gadu 5852605 moge sprobowac jej pomoc tylko musimy sie skontaktowac. Do tych organizacji potrzeba troszku makulatury a 1 rzeczy braknie i kicha. Juz chodzilam z paroma osobami za takims czyms. Sobie tez troche zalatwialam. Akurat ta co bylam wczoraj wspiera rodziny glownie materialnie. Moga tez np. za wozek 100 euro oddac albo luzeczko. Pozyczyc ciuszki dla dziecka i dac nowa wyprawke.

Asiunia_D no ja tez jestem osoba wierzaca ale co do praktyki to nie bardzo. Jakos zrazilam sie do ksiezy, gdy syna chrzcilam i od tamtej pory moje poglady sie drastycznie zmienily. Mialam problemy ze chrztem, bo bylam samotna matka. Tak jakby dziecko bylo temu winne. Ale wszystko pozalatwialam i moj synek byl w tym roku juz do 1 komunii.

Hej dziewczyny! Ja tylko na chwilke bo z Torunia pisze :-). Siedze raz u rodzicow raz u siostry. Pogoda super, tylko wszedzie budowy wiec prawie swojego miasta nie rozpoznaje :-D. W przyszlym tygodniu nadrobie wasze posty to wiecej popisze.

czesc dziewczyny,

ja was czytam w biegu, bo jakos nie mam w gogole czasu na nic. Przyjechali tez mojego meza dziadkowie (ponad 80 lat, od 61 lat sa malzenstwem:szok:) i musimy sie tez z nimi spotykac.
Poza tym lekarz z Maja i takie tam ciagle.

Dzisiaj miska sobie nabila takiego guza na glowie, ze az strach bylo patrzec. O utryne sie trzasnela!!!
Guziol ogromny a kolory wszystkie jakie sa!:wściekła/y::no: To nasz pierwszy taki od momentu samodzielnego chodzenia i nie da sie jej zatrzymac. Idzie sobie sama gdzies i nas nie potrzebuje....:laugh2:

happy, fajnie masz, a ja Warszawy tez nie poznaje, hihihi

Kathinka, super, ze mozesz sjuz wszystko! Tylko nie przesadzaj, hihihi:-D

mamusia28, ze takie cos jescze istnieje, ze ci ktos cos za darmo da....? Ale ladnie, jak ktos potrzebujacy to popieram!!!!
Naila, dolaczam sie do rad dziewczyn w sprawie nawalu mleka!

Beabea, mocy przybywaj!!!!!:-D

vici, nareszcie jestes! czekamy na wiesci co u ciebie!

ide sobie usiasc, bo dzis chyba jeszcze tego nie zrobilam.......:rofl2:

Ja tylko na chwilke, Kubus spi to ja tez musze skorzystac i klade sie zaraz.
Co do nawalu to zrobilam tak jak pisalyscie, nie odciagalam pokarmu juz dwa dni :) przykladam tez zmrozone liscie kapusty i powiem wam ze jest w ok :):) mam nadzieje, ze sie to juz jakos pomalu stabilizuje :)

Co do kosciola to tez jestem osoba wierzaca, ale z praktyka gorzej... do kosciola jak juz ide to na polska msze zawsze.

Hej dziewczyny,
Poziomeczka alez ta Twoja Maja fajniutka i tak slodko wyglada jak sie skupia (fotki na fb i nk;-)) Niestety guziorow nie da sie uniknac. U mnie w rodzinie przyklada sie na to zimna lyche, a kolezanka smarowala smietana:tak: Jej coreczka, gdy tylko sie uderzyla od razu wolala smietany:-D
Vici witaj!!!
Asiunia no i pogoda na weekend nam sie skopala.
Happyudanego wypoczynku
Wczoraj musialam isc do dermatologa i wiecie co uslyszalam?? Ze rok karmienia piersia to zdecydowanie za dlugo, ze max 4 m-ce. W ogole tak mi podzialal na nerwy, ze szok.
No i musze sie pochwalic moja niunka. Super bawi sie u niani i jak po nia przyjezdzam, to w ogole nie ma ochoty wracac do domu:szok: Przychodzi do mnie, przytula sie i smiga dalej na czterech po ogrodzie, po domu i sie smieje. Teraz tylko jeszcze ja musze sie przyzwyczaic:-D

mb rok karmienia za dlugo??!! no pierwsze slysze... zawsze bylo mowione, ze im dluzej tym lepiej... hmm no coz moze sie cos w tym temacie zmienilo...
I gratulacje dla corci, super ze niania jej odpowiada, przynajmniej wiesz, ze jest zadowolona i chetnie tam zostaje :)

Jeszcze takie pytanko do was - znacie moze jakas dobra fryzjerke, ktora przyjezdza do domu?? ja mam jedna, ale mieszka za daleko, a do domu mi nie przyjedzie, a mi sie nie usmiecha na tak dlugo Kubusia zostawiac...

reklama
mb to trzeba bylo ktowe zapytac ile ja wlasna matka karmila ??? Jak ja nie cierpie takich glupio madrych !! Nie maja dzieci lub chca cycki miec cale zycie ladne wiec nie karmia jeszcze i innych beda szkolic . Co dermatolog moze wiedziec o karmieniu ??AAAAAAAAAAAAAA
Chyba sie wkurzylam hihihih

NAila
fajnie ze z mleczkiem juz sie ustabilizowalo

poziomeczka kup masc HIRUDOID to masc polecona mi przez hirurga i swietnie pomaga na stluczki wystarczy miejsce masowac mascia kilka razy dziennie a nie robia sie wybroczyny. Moje dzieci czasem nawet siniaka nie zaliczy jak dadza sie od razu wymasowac POLECAM

Szalec nie szaleje bo kurcze malzonek zimna ryba ;) a ja ciagle spiaca
Zimna ryba i spiaca krolewna;)
Szukam praktyk nadal , ciezko bo wiekszosc grup jest zamknietych ( wakacje ) ale ciagle mam nadzieje ze gdzies sie znajdzie otwarta co chce mnie ;)
Dzis moja Gabi spi pierwszy raz w przedszkolu , ech jakie przezycie

Do góry