reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

frania moge codziennie kolo 9 rano jak dzieci do przedszkola zaprowadze ale czy nie za wczesnie dla was?? Powiedz tylko dzien :)

beabea
mojej tez nie da sie smoka zabrac zreszta w przedszkolu to nawet nie zamierzam na razie niech sie oswoi z nowa sytuacja, ja dzis doatalam jakiejs energiihihi lodowe sobie wysprzatalam i kuchnie , teraz moja mala spac idzie ( chyba ) wiec moze jakis obiadek i prasowanko

Naila jest mi obojetne ale z naciskiem na dziewczynke ;) choc czuje ze bedzie chlopak, ale moze sie myle bo sugeruje sie objawami takimi jak w ciazy z synkiem

reklama
Kathinka Może wtorek??? Nie pora super:-)
Na dziewczynke mówisz, ja to zawsze mówiłam odwrotnie niż było ale mąż zawsze trafiał:p.

Ja też teraz mam z Inia utrapienie z tym smokiem ale chce ją oduczac jak najwcześnij no wiadomo im później tym cieżej.
Też podkrada smoka od małego jak u Ciebie beabea.

ja nadal u mamy, jeszcze do poniedzialku siedze! Przytylam juz tu chyba z 5 kilo!!!!

W ciazy przytylam 20 kilo, ktoras sie tam pytala....:-) Duzo ale jakos sie tym w ogole nie przejmowalam. W drugiej ciazy jednak mam zamiar sie juz ograniczyc i chcialabym nie przytyc zbyt duzo.....

happy, wspaniale wiesci, trzymamy kciukasy za dalsze powodzenie sprawy!

Beabea, niestety fazy naszych dzieci musimy jakos znosic.... Moja Maja skrzypi jak stare drzwi......:-D

ciesze sie, ze nasze nowo upieczone mamuski takie zadowolone! Tak trzymac!!!

Ja franiu sie tez do ciebie wybiore moze w przyszlym lub jeszcze nastepnym tygodniu, zobaczyc malego i Ingusie! I pokaze ci wiazania chusta!

a co do smonia, to moja musi miec do spania. W dzien moze smok nie istniec.

Kathinka, trzymam kciuki za dziewczynke!:tak:

frania nie ma sprawy daj tylko adres zebym wiedziala gdzie jechac :) Na PW

Ze smokiem to ja mam nadzieje ze przyjdzie taki czas jak u Maxia mial z 2,5 roku i cos mnie przykurzyl hihihi wiec mu smoka zabralam i niby rzucilam . Powiedzialam ze myszka zabrala i zalapal . Trocha poplakal ale niewiele i nie tesknil , wszystkim tylko opowiadal ze myszka mu smoka zabrala :)
Ostanio moj syn wpakowal sie w siedzonko do jedzenia Gabi wsadzil sobie jej smoczka i tak siedzial
Myslalam ze padne jak weszlam do pokoju

Padam juz dzisiaj na pyszczek. Laura jest na etapie chodzenia za raczki, wszelkie proby posadzenia koncza sie zdecydowanym niezadowoleniem, czyli piskiem, krzykiem lub placzem:szok:.
Wlasnie smiga mi po mieszkaniu z odkurzaczem, wiec ja mam chwile na zlapanie oddechu:-D
Naila ja karmie tylko w nocy (2 karmienia), w ciagu dnia Laura juz nie pamieta o cycu.
Ojjj powiem Wam, ze sie ciesze, ze nas ominie odstawianie smoczka:tak: Laura sama odstawila jak miala 5 albo 6 miesiecy. Wymienilam jej na nowy i jej nie podpasowal. Gryzla zamiast ssac, wiec juz wiecej nie podawalam. Moja szwagierka robila coraz wieksza dziurke w smoczku i jej synek tez zrezygnowal majac 1,5 roku. Powiedzial, ze cycus jest juz beee.
mamusia ja przytylam 13 kg. Po porodzie stracilam od razu 7, a nastepne 6 w przeciagu nastepnych 2 miesiecy.
Ojj Luske cos wkurzylo. Milego dlugiego weekendu.

witajcie kobitki :)

u mnie pomalutku leci. Kubus jest przekochany, z tymi nockami to roznie bywa. bo jak narazie to zauwazylam, ze co druga noc pieknie przesypia. wybral sobie chyba taki system, co by to mamusi za dobrze nie bylo, hehe;-) Jednak narzekac nie moge, bo syneczek naprawde poki co idealny-mam nadzieje, ze tak zostanie jak najdluzej :):)

mb az sie boje tego etapu chodzenia... Wam oczywiscie zycze powodzenia w nauce chodzenia, oby szlo jak najlepiej i najszybciej :):)

Czesc dziewczyny:-)!!!
Byłam dziś z meżem w Podersdorfie na NeusiedlerSee
ale "szału ni ma" wam powiem zwłaszcza jak sie siedzi na kocu i patrzy jak wszyscy pływają!!!:wściekła/y::cool:
Malutki oki czasem marudzi no ale kto z nas czasem nie marudzi ;-)
Kathinko Przesłałam Ci i czekam ;-).
Poziomeczko Tobie to dobrze ja na weekend mam chrzciny to też sie zobacze z rodzinką bo już sie steskniłam.

Do Polski wybieramy sie na pierwszego wrzesnia bo maż ma egzamin na C no i później 24 mam chrzciny(jestem chrzestną zastanawiam sie nad prezentem czekam na porady).
A pierwszego października jedziemy na wesele do przyjeciela meża ale sie ciesze sobie potańcze jeszcze musze znaleźc kreacje. Chetne do chodzenia po sklepach sie zglaszac to sie ugadamy bo w dwojke zawsze razniej niż z meżem !!!:cool2:

Uciekam sie kapac udanego wieczorku...

Hejka,
Naila nie masz sie czego bac:tak: Ja to czasem lubie sobie ponarzekac, jak padam na pyszczek, ale nie jest az tak zle;-) Szczegolnie na spacerach. Nie musze juz Laury nosic. Pieknie lapie mnie za rece i tak sobie maszerujemy. Jak zacznie biegac bez pomocy, to dopiero bedzie czad:tak:
My dalej walczymy z mieszkaniem, tzn maz z tesciem, bo my z Laura poki co nadzorujemy:-D Ale jak patrze ile mnie sprzatania tam czeka, to az slabo mi sie robi. Dobrze, ze mamcia wziela sobie urlop, zeby nam pomoc;-)

mb_1, super, ze twoja Laura tak szybko chodzic zaczela!
Moja Maja dopiero co przed tygodniem zlapala tak naprawde sama pion i zapitacza sama (wczesniej dlugi czas byl chodzenia za raczke) Troche ja czasem zawieje i pada na pupe lub na raczki do przodu. Ale juz nie chce bardzo za raczki chodzic, tylko "siama".
Boje sie tylko w domu o kanty a na spacerach o brode i kolana itd. :szok:

Ja juz w domku, misia spi a ja pichce. Skonczyla sie laba u mamy.... :-(

Franiu, moze wpadne w przyszlym tygodniu. bedziesz?

Kathinka, a i my sie tez spotkac musimy, kope lat!!!:tak:

Moze dzis wybierzemy sie na rowery, kupilismy siedzonko z tylu roweru dla Mai, to sobie moze wreszcie pojezdzimy troche!

papa

reklama
Hej kobietki jak samopoczucie? Wreszcie troche pogoda dopisuje :) mam do Was takie pytanie mianowicie co tutaj trzeba wziasc ze soba do szpitala. Bo w Polsce jest inaczej podobno. Ja niestety nie zapytalam co zabrac dla siebie i dziecka. Pozdrawiam

Do góry