reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Hej
My od poniedzialku juz w domku,kurcze skonczyla sie laba,wracam do codziennosci,echh............................
Dzieci mi sie zakatarzyly na koniec pobytu w Pl i obcieram glutki na okraglo to jednemu to drugiemu.
I juz troche w domu ogarnelam rozpakowywanie ,pranie i prasowanie.
W dodatku przez tydzien mam na glowie jeszcze mieszkanie naszyh sasiadow ktorzy wybyli na Istrie i zostawili nam pod opieka ich 2 koty i rybki,kwiatki i poczte:laugh2:Sytuacja sie odwrocila bo przez te 3 tyg. to oni zajmowali sie naszymi swinkami:tak:Taka sasiedzka pomoc:-D
Naila-GRATULEJSZYN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! doczekalas sie wreszcie:tak:No i ciekawosc mnie zzera jak to wszystko bylo:wściekła/y:Pisz,jak wrocisz.Byla rycyna czy samo poszlo...

Kaja -witamy w naszym gronie!!!!!!!!
Ja na Karenz.Oj to Asiunia sie ucieszy ze ty z 22 bez.;-)
Mb1 fajny masz okres taki kreatywny widze z tym mieszkaniem:tak:Serio,ja bardzo lubie tworzyc ,aranzowac,ustawiac ,przestawiac w mieszkaniu.Chodzic po sklepach i okiem wyobrazni widziec co gdzie zrobic.Oj tylko jakbym kase miala to ho,ho...Kto wie czy bym teraz zaczynajac nie wybrala zawodu dekoratora wnetrz badz zieleni.
Poziomeczka tosmy sie rolami zamienily-teraz ty u mamy :-p
A bawialnie to takie pomieszczenia z przeroznymi zabawkami,torami przeszkod,zjezdzalniami do basenow z pilkami itp itd,cos na ksztalt Bugy parku tutaj tylko na mniejsza skale.Na godziny sie placi za dziecko i mozna z nim szalec.Sa tez salki z zabawkami ,domkami dla maluszkow do 3 lat.Moje pociechy zachwycone i o rodzicach pomyslane bo mozna i kawke i ciacho w miedzyczasie zjesc.
Centrum Zabaw Dziecięcych Gibon - Park Wodny Kraków

my bylismy miedzy innymi w takim.
Z pewnoscia i w W-wie znajdziesz mnostwo ofert klikajac w neta.

Kathinka mam nadzieje ze u ciebie juz lepiej:tak:
Asiunia no i ty sie wreszcie doczekasz wyjazdu;-)W takim razie oby byl udany,takze pogodowo.

reklama
Beabea to z checia zapraszam cie do mnie abys udekorowala mi mieszkanko, bo ja nie mam wogole gustu:-(...
Myslalam o tzw besuchdienst na 1-4 etatu, badz w jakims biurze sie przyjadz do sprzatania, cokoliwek aby sie na chwile wyrwac z domu, siedze juz od ok 5 lat, najpierw 4letania zuzka a pozniej 18mies natascha i na tym koniec tych slodziakow:-)przed ciaza przyjechalam do meza, 5miesiecy popracowalam, a pozniej to wiadomo zuzinka
mam problemy z przedzaskolem dla zuzki, chodzi juz rok i nie chca ja dac chociarz na teilzeit, jest tylko do poludnia, i to dla mnie troszku nie na reke, a mala jest zameldowana dopiero od 2012r.z ta praca to narazie dalam sobie spokuj, bylam dzis zameldowac sie na mama lernt deutsch B1 , tak wiec troszke inwestycji w jezyk a poniej pomyslimy

poziomeczka do mnie tez jedzie 26, hmm a jak sie nazywa przystanek??w strone kagranu nastepny za merkurem, z checia sie spotkam, a jestem tu juz chyba no ok 5 lat.
ide starszka klasc slodkich snow dla wszystkiech mamusiek*a macie tzw spotkania mamusiek??bo ja na paru juz takich bylam, z checia mozna sie kiedys poumawiac
pa

Pojawiam sie i znikam zaraz, praca mnie goni. Padam juz!

Kaja, do mnie tez 26 jedzie, tylko w strone Aspern, przystanek Hardeggasse. Fajnie ze w koncu ktos niedaleko mnie mieszka, moze sie w koncu z kims spotkam.

Gratulacje dla Najli!!!

Witajcie kochane!! Ja we wtorek wrocilam do domku. Jak juz wiecie urodzilam 5.08. O 14.13 moj synek postanowil wypchac sie koncu na ten swiat ;-):-) Porod w sumie trwal 4,5 godz. takze nie dlugo. Rodzilam z moim A. i naprawde nie wiem jakbym bez niego dala rade. Mialam w nim wieeelkie wsparcie.
Ogolnie porod szybki, ale mimo wszystko bol ogromny. Problem mialam z wycisnieciem glowki malego - troche to trwalo, ale w koncu sie udalo ::)
Teraz przyzwyczajamy sie do wspolnego 'funkcjonowania' :) Kubus jest kochany, choc spac woli dzien jak w nocy, co jest troche meczace... Najwazniejsze, ze mam pokarm i moge go karmic piersia. Choc nawalu pokarmu nie mialam i nie wiem czy to dobrze...??
Oczywiscie dziekuje za Gratulacje od Was :*:*
Przepraszam, ze tak tylko o sobie, ale nie mam czasu na czytanie,mykam teraz do malego bo sie obudzil.

aaa no i Witam nowa Mamusie :)

Buziaki dla Was!!

Też sie pisze na spotkanie:-)
Najla GRATULUJE!!!
Poziomeczko Dzieki za linka:-).
Robie właśnie sałatke z marchewek i jabłuszka no i kotleciki z ziemniaczkami na obiad.
Uciekam bo maleństwa...... postaram sie zajrzec pozniej!!!
Serdecznie witam nową ja też na karenz:-)

Naila Nie martw sie brakiem nawału, malutki sobie naciągnie ile potrzebuje a po co ci bolące piersi!!!
Musimy sie koniecznie spotkac z bobaskami.

Naila jeszcze raz gratuluje i przepraszam za zapominalstwo ale to moje drugie imie w ciazy
Widze ze maluchy rodza sie nocne marki :)

Beabea dziekuje powoli jakos sie uklada w sumie ja ukladam , jeszcze rewelacji nie ma ale nadzieje tak
Ja za spotkankiem tez jestem mala odbieram na razie o 11 wiec cale popoludnie wolne od poniedzialku od 12 ale to tez prawie caly dzien na bieganie

JA intensywnie szukam praktyki a ze urwal mi sie jeden dzien to nie kazdy chce mnie tylko na piatki ( na razie nikt) do tego musze juz od poczatku wrzesnia na praktyke isc zeby 100 h wyrobic ale gdzies w Wiedniu czeka na mnie miejsce

reklama
Naila nie masz co sie martwic. U mnie nawal nastapil po 9 albo 10 dniach i w efekcie mialam poczatek stanu zapalnego, ale odpowiednio wczesnie zareagowalismy i nie przeszlo w nic powaznego.
Kathinka powodzenia w szukaniu praktyki.
Ja dzis biegam. Nogi wchodza mi juz do t.... Wrocilysmy na obiad i zaraz znow wychodzimy. Ufff
Bylam z Laura u dermatologa, bo ma taka brzydka wysypke wokol ust. Myslalam, ze cos mi doradzi wiecej niz pediatra. Lekarz bardzo mily. Wydalam 50 euro (prywatny, polecany dla dzieci lekarz) :wściekła/y: Poniewaz Laura nie uzywa smoczka, ani sie specjalnie nie slini przy zabkowaniu, to mysli, ze to moze byc po prostu bardzo wrazliwa skora, badz alergia. Wskazuje na to tez jej sucha skora, gdy byla mlodsza. Powinno przejsc jak mloda ladnie zacznie trafiac jedzeniem do buzi i przestanie pocierac to miejsce:-( Dostalam masc sterydowa, zeby poprawic troche wyglad tej skory. Jednak ja jestem przeciwna sterydom u tak malych dzieci :-(

Do góry