reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Witajcie! U mnie dalej cisza, tzn brzuch mi sie dzis dosyc czesto stawia i pachwiny pobolewaja, ale na porod sie chyba nadal nie zapowiada...
Koktajlu nie probowalam, moze w sobote jak bede w szpitalu to zapytam faktycznie jakas polozna, dobrze mowicie.

mb to ciekawie ma ta twoja kolezanka... naprawde sie biedna musi umeczyc z tym karmieniem :/ az ciekawa jestem jak to u mnie bedzie...

frania po takiej pomylce to chyba juz zapamietamy ze Mariola:-):rofl2: Jeszcze raz Ci gratuluje i nie powiem, ze nie zazdroszcze. Tez tak bardzo chcialabym miec juz swojego synka w ramionach. A schody to na mnie nie dzialaja, ostatnio zrobilam sobie dzien maratonu po schodach i nie korzystalam wogole w z windy, ale jak widac na NIC sie to zdalo :p A jak malego urodze to oczywiscie na spacerek zawsze mozna z maluszkami wyskoczyc :):) bylo by milo:)

reklama
Frania, witamy z powrotem! I rowniez jeszcze raz gratuluje! Jak tam maluszek, grzeczny?

U mnie wrocila rutyny, pracy duzo, domowe obowiazki itd. Nic sie ciekawego nie dzieje. Dietke ladnie do wczoraj trzymalam, tak ok 1,5kg spadlo. I co z tego, jak wczoraj mnie dopadl wilczy glod, wieczorem niestety. Maz sie tylko ze mnie smial. Ale w koncu dzisiaj tez jest dzien:-)

Kurcze kobietki ja chyba chopla lapie od tego siedzenia w domku. Taka cisza, ze w uszach dzwoni. Wyszlabym gdzies, ale niestety moje kumpele w kraju siedza, albo sie urlopuja gdzies. Ale macie super! Maluchy juz urodzone:-) A ja jeszcze 10 tygodni musze czekac. Dobrze, ze maluszek o sobie zapomniec nie da i sie wierci zapamietale :-D Buziole

Naila ja mysle, ze tu tez sie liczy twoje podejscie do calego karmienia. Ta kolezanka juz chyba sie pogodzila z tym, ze ma takiego cycusia i jakos to znosi. Oczywiscie ma lepsze i gorsze dni, ale chyba dzieki tym spotkaniom z innymi mamami daje jeszcze rade. No i najwazniejsze ma wsparcie meza.
mamusia28 rokoszuj sie ta cisza i wypoczywaj ile wlezie. Potem nie bedzie na to czasu;-)
Ale rozumiem Cie doskonale, tez nie lubie siedziec sama. Dobrze, ze mam Laure, to jest do kogo sie odezwac.
Franiajak corcia reaguje na braciszka?
Poziomeczka dzieki za info. Udanego pobytu u mamci. Pewnie masz teraz troszke czasu dla siebie, a babcia szaleje z wnusia;-)
Asiunia ja sobie obiecuje, ze nie bede jesc slodkiego i co? Od rana wciagnelam juz loda i slodka bulke:wściekła/y: Ja musze juz wrocic do pracy, bo wtedy przynajmniej nie mam czasu jesc i myslec o jedzeniu:-)
A wracam do pracy troszke pozniej. Nie bede jednak przechodzila na dluzszy Karenz, tylko wezme zalegly urlop i odbiore nadgodziny.
Ide wycinac moje szablony do nowego mieszkanka, poki mloda spi:-D

Ostatnia edycja:
no tak powinnam odpoczywac, ale niestety nie naleze do osob, ktore uwielbiaja sie obijac. Mam kupe energii tylko kregoslup mi posluszenstwa odmawia ;-)

Czesc dziewczyny malutki oki Inia tez ładnie.
Całujego. przytula, robi cacy no i wczoraj dała rączke do łóżeczka i mówi do niego(budik) co znaczy żółwik ale sie usmiałam.
Wogóle ostatnio bardzo dużo powtarza i komicznie jej niektóre wyrazy wychodzą.
Przepraszam że nie odpisuje wam z osobna ale malutko czasu mam zwłaszcza w niedziele.
Załatwiłam dziś z chrztem i bedzie 21:).
Malutki wstaje........
Szukam uniwersalnej dostawki do wózka orientujecie sie może???

Witam poniedzialkowo!

Ja tez tak szybciutko bo nawal pracy mam. Byle do 15go, potem bedzie juz lzej.

Wczoraj znowu na grzybkach bylismy, i nie powiem, troche znalezlismy: kozaczki czerwone, prawdziwki, maslaki. Fajnie ogolnie tak po lesie pochodzic, tylko goraco strasznie bylo. No i troche pozno bylismy, bo o 11tej a na grzybki to najlepiej rano.

Milego dnia zycze wszystkim!

Frania super, ze Inga tak ladnie reaguje na brata. Oby tak dalej:tak:
Niestety z dostawka nie pomoge.
Asiunia przynajmniej pogoda sprzyja pracy;-) Mysle, ze tutaj w Austrii, to nie problem, czy pojdzie sie rano czy wieczorem na grzyby. Malo kto je zbiera:tak:
My wczoraj odpoczywalismy. Najpierw maz poszedl z Laura na spacer, a ja gotowalam obiad i odpoczywalam, a potem zrobilismy zmiane- on zmywal i odpoczywal, a ja z Laura na placu zabaw. A wieczorem juz wspolnie pojechalismy do znajomych.
Dzis wreszcie odbieramy klucze i mozemy zaczac remontowac mieszkanie:tak: Takze jakbym sie nie odzywala, to jestem w wirze pracy:-D

a ja siedze u mamusi i wcinam kanapke z ogorkiem kiszonym wlasnej roboty - pyyyycha! Maja juz od 20.00 spi a my sobie siedzimy. dzis dojechal do nas maz, wiec rodzinka w komplecie
Maja nareszcie ruszyla i zapitacza bez trzymania za raczki na noziach! juz sie nie boi sama isc. Swietnie to wyglada, czasem zatacza sie, jakby wiatr ja zawial. no cudowna jest, i te grubcie nozie! no ale teraz w domu tez to cwiczy i trzeba uwazac non stop, zeby nie walnela sie o jakis kant lub nie wywalila jakos niefortunnie!
ech....
franiu, nie bardzo wiem co to z ta dostawka....

mb, gratuluje odbioru kluczy! to teraz zaszalejcie nareszcie

asiunia, podziwiam za te grzyby

beabea, a jak dzialaja wlasciwie te bawialnie?
u nas w warszawie tego nie ma jakos....

buzka

reklama
Do góry