reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Naila, dzieki! Ta data wlasciwie wyszla nam przypadkowo, bo chcielismy brac slub we wrzesniu 2007 ale nie bylo miejsc w sali, w ktorej chcielismy robic wesele. Caly wrzesien byl full i nagle odkrylismy, ze 7.07 jest akurat wolny, wiec czemu nie!? I tak to bylo. :-)

happy, ale macie fajowo, a gdzie wybywacie popracowac??

Kathinka, no zapytaj Maxa co by chcial robic i bedzie najlepiej.

Naila, koktajl, o ktorym mowi Kathinka to mikstura z oleju rycynowego i mleka, ktora powoduje bardzo duze rozwolnienie. Poprzez ruchy jelit przy rozwolnieniu pobudzana jest tez macica i zachecana do rozpoczecia boli. Moge tylko na swoim przykladzie potwierdzic skutecznosc tej metody. U mnie pomoglo i Maja na drugi dzien byla juz na swiecie. Z tym, ze ja to pilam 10 dni po planowanym terminie.
Mysle, ze u Ciebie nie jest to jeszcze wskazane i powinnas poprostu uzbroic sie w cierpliwosc. Tak jak pisalysmy, termin jest tylko orientacyjny i jesli bedzie 2,3, 5 dni po nim to tez jest w terminie. :tak: Zaufaj swojemu dzidziusiowi.

A my dzis spedzamy sobie dzionek tylko we dwoje, Maja u dziadkow a my nie robimy nic. Lezymy sobie na kanapie, wcinamy chipsy, ogladamy ponagrywane programy, gadamy, .... ;-), a potem idziemy na obiadek a ok 18.00 po corcie! Fajowo jest!

Tak wiec spadam do mazusia!

reklama
Witam, witam!
Tak na chwilke, bo juz w pracy jestem i zawalona robota. Jak to dzisiaj jakos ogarne to jutro cosik wiecej skrobne.

Pozdrowionka z szarej rzeczywistosci!

Wooow ale naskrobalyscie przez weekend. Chyba nikomu sie nosa z domu nie chcialo wychylac;-)
My w sobote mielismy gosci w drodze na wczasy. Zawsze jezdzimy z nimi, takze mialam wielka ochote sie spakowac:-D
Kathinka moze i lepiej, ominie Cie caly balagan. A Maxowi zaproponuj w zamian caly dzien atrakcji :tak:
Happy fajnie jak mozna sie spakowac i pracowac z daleka. A gdzie sie przeniesliscie na te zimne dni?
Poziomeczka ja tez z tych w goracej wodzie kapanych i chce miec juz wszystko. Udalo sie przekonac ekipe, ze kuchnie potrzebujemy jeszcze w sierpniu i bedzie w ostatnim tygodniu:rofl2: Teraz wyszedl problem z gosciem od plytek. Normalnie jak nie urok to s...:wściekła/y::wściekła/y:
A z niania spoko. Laura musi niestety poraz kolejny sie do niej przyzwyczajac, bo 3 tygodnie jej nie bylo. Teraz jednak robimy to szybciutko. Bylysmy w piatek, jedziemy dzisiaj i w czwartek po 1-2 godzinki. A od przyszlego tygodnia zostanie juz na 3-4 godzinki, bo my zaczynamy walczyc z mieszkaniem. Laura chetnie tam juz zostaje, tylko potem jak ja odbiore, to dopoki nie pojdzie spac wieczorem, to mnie nie odstepuje na krok:baffled:
Asiunia szybkiego uplywu tygodnia;-)

poziomeczka dzieki za przepis na koktajl, ale faktycznie chyba jeszcze nie skorzystam, poki co jestem 2 dni po terminie, wiec narazie sie wstrzymam. JEsli jednak maly bedzie nadal taki uparty a ja strace juz calkowita cierpliwosc to wyprobuje miksture :-p
asiunia to zycze ogarniecia tego wszystkiego w pracy :)

mb to mowisz, ze sie udalo :-);-) kuchnia bedzie szybciej wiec pewnie jestes przeszczesliwa. A z panem od plytek - na pewno tez jakos sie dogadacie. Trzymam kciuki &&&

Naila moj przepis inny od poloznej ale tez skuteczny rycyna ,koniak i sok pomaranczowy ale koktajle to tylko pod opieka poloznej polecam :) Herbatka z lisci malin jeszcze cos moze zdzialac

Bylismy w przedszkolu z Gabi po godzinie puscili nas juz do domu bo zeby stresowo nie bylo i mieli racje bo mala mi padla juz o 10 i spi , odreagowuje
Bylo spokojnie pobawila sie malutka pobiegala ,az przypomniala sobie o mami , potem bylo ciaganie mamy po przedszkolu a potem do domku
Maxi wlasnie dostal zaproszenie na urodziny do kolegi z przedszkola i do drugiego ktory czesto z nim sie spotyka
Maz mi zaproponowal zeby w sobote zrobic i miec z glowy to mi pomoze ale musze jeszcze do jutra to przemyslec

Naila taa udalo sie. Tylko ze jeszcze kluczy nie mamy. Znow nam zmienili w spoldzielni date odbioru. Normalnie mi rece opadaja.
Kathinka synkowi pewnie obojetne w jaki dzien, najwazniejsze zeby bylo i zeby prezenty dostac;-)

m-b a najlebiej zeby jak najszybciej hihii , Takze zrobie w sobote choc checi to ja mam i zapal taki ze ktos mnie musi w dupsko kopnac a do tego tort ma by na zyczenie mojego synka : szachownica z szachami , moj maz az sie oplul ze smiechu jak syn mamie ulatwia zycie hihihi

Kathinka, widze ze synus super pomysly ma! Widzi ze mama takie cuda potrafi stworzyc to dba, zeby jej sie nie nudzilo:-) Napisz dzis tez jak tam Gabi drugi dzien w przedszkolu. Moja tez pierwszego dnia byla zachwycona, gorzej bylo pozniej. Ale na szczescie te problemy juz za mna, teraz za rok stres ze szkola mnie czeka.

Mb - zycze szybkiej przeprowadzki. Czasami warto poczekac i miec wszystko tak jak sie chce. Tylko takie przekladanie terminow denerwuje.

Naila, jak tam dzidzius? Wyrywa sie na swiat? Wczoraj pisalas ze jeszcze nie, ale to z dnia na dzien moze sie zmienic.

A ja juz w pracy, szara codziennosc, ogarnelam jakos tylko ze roboty mam duzo, do 15go trzeba sie wyrobic. Ale chociaz czas szybciej leci, no i pogoda ma sie poprawic, juz dzis ladniej troche. Nicole w przedszkolu, tez zadowolona. Maz od wczoraj pracuje na budowie, z ochrony zrezygnowal bo co to za robota, siedziec i czekac na telefon, zadnych planow sie nie dalo zrobic. I jeszcze szef zazwyczaj niedostepny. Zobaczymy jak w tej nowej. Ciezej na pewno, ale chociaz weekendy wolne i unormowany czas pracy.

My w niedziele na grzyby sie wybralismy:-) Ani jednego jadalnego!!! Nie wiem, za zimno jest czy co? Ale za to prawdziwe krzaczki jagod znalazlam (owocow tylko pare bylo), jezyn pelno i widzielismy trzy jaszczorki, podobno salamandry plamiste, takie czarne z zoltymi plamami. W ten weekend znowu sie wybieramy, moze cos urosnie. A moze znacie jakies grzybowe miejsca tu w Austrii? My bylismy kolo Pressbaum.

OK, zabieram sie do roboty.

A, jeszcze, mi tez maszyna do szycia sie popsula! Nie to, zebym ja jej czesto uzywala, tak tylko, do firanek czy malych dziurek (ogolnie szyc nie cierpie). Nie pamietam ktora to pisala o zepsutej maszynie, ale jak czyta to moze napisze co z taka robic? Naprawiaja to gdzies? To pewnie kwestia ustawien czy co, bo mam ja dopiero rok.

Kathinka poplulam monitor:-D:-D:-D To Cie synus zalatwil. Ty zdolna bestia jestes, to i tak sobie poradzisz.
Asiunia takie zdolniachy to Beabea i Kathinka. Ja niestety nie wiedzialabym chyba jak nawet mala dziurke zeszyc. Jedynie co to recznie jakos dam rade;-) Ale zeby nie bylo, ze jestem taka ciamajda, to raz wyhaftowalam serwetke:tak:;-)
Ten tydzien zapowiada sie troszke stresujacy. Wczoraj troche spraw do zalatwienia mialam, dzisiaj czeka mnie rozmowa z szefem. Dzwonil wczoraj, czy moglabym przyjsc kolo 11. Zaraz pakuje mloda i jedziemy do Tagesoma. Tylko najgorsze, ze to czas jej drzemki, pewnie zasnie mi w samochodzie. Tylko boje sie co bedzie jak sie obudzi, a mamy i taty nie bedzie

reklama
Kochane moje dzis znow godzinka w przedszkolu z tym ze caly czas siedzialam w szatni i tylko raz musialam uspokajac mala .Oczywiscie jak wyszla siku i mnie zobaczyla nie bylo mocnych idziemy do domu i koniec. Mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej tyle ze to co mnie martwi na razie smoczek musi byc caly czas w buzi i musze ja nauczyc ze ma "Tante " mowic ze chce siku bo ona wola w powietrze ( mama zawsze slyszy)

Z tortem spoko tylko i sklep z produktami na caly sierpien zamkneli hih musze na drugi koniec Wiednia po barwniki jechac ecchhhhhh czeko sie nie robi dla syna

Asiunia my tez bylismy i podobnie kilka kurek znalezlismy i nic poza tym

Ostatnia edycja:
Do góry