reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

sorki, miesiace mi sie pomylily - rzeczywiscie -paula pisala o czerwcu...
czyli dla -pauli jeszcze jakies 2 lata ciazy ;-)

zycze wytrwalosci

inessita - ciesz sie, ze ciaza jest i byla zdrowa, bezproblemowa i ze moglas sobie chodzic do pracy. Chcialabys lezec w domu cale dnie? ja nie.

ach... ciekawe kiedy mnie to czeka.... narazie jestem nastawiona pozytywnie i poczekamy zobaczmy...

reklama
Dzieki za te 2 lata :-D
Termin mam na 15 czerwca, czyli jeszcze 4 tyg. To i tak krocej o 3 tyg. niz planowo. Mi to wystarczy :-) Dobrze sie czuje ale mloda bardzo w brzuchu szaleje i jest mi coraz ciezej.
A tak wogole to marze juz o zimnym piwie:-p

hej
fajna pogoda ostatnio byla,wczoraj zaliczylismy pierwszy raz w tym roku basen.Tata juz nie mogl sie doczekac kiedy wezmie corcie do wody,troche ja pomoczyl ale cala ta wyprawa spontanicznie sie odbyla i nie zaopatrzyam sie jeszcze w schwimmwindeln tak ze nie do konca ziscilo sie marzenie tatusia,a pan ratownik nie pozwolil takim maluchom kapac sie na golasa ze wzg higienicznych:-D
paula jeszcze uplynie troche czasu kiedy bezkarnie napijesz sie tego piwa jesli oczywiscie bedziesz karmic piersia.Ja wlasciwie dopiero w tym tyg.zjadlam fasolke po bretonsku po bardzo dlugiej przerwie,bo mi nie sluzyla przez cala ciaze i okres karmienia a i potem nie bylo okazji
A tak z innej beczki -nie znacie dziewczyny przypadkiem jakiegos dobrego polskiego dentysty(ski)Pasowalo by zrobic przeglad po ciazy i ewent.przed nastepna:biggrin2:POZDRAWIAM

ja bylam ostatnio u polskiego dentysty ale moje zdanie jest neutralne - ani zle ani dobre.
Ogolnie nie jestem zadowolona z kompetencji austriackich lekarzy...
ten byl akurat polski ale tez mnie z nog nie zwalil...

dziewczyny... a wy w ktorym miesiacu/tygodniu dowiedzialyscie sie ze jestescie w ciazy?

Beabea niestety ale nie znam tu zadnego dentysty. Ja lecze zabki w Polsce.
Co do ciazy to ja wiedzialam praktycznie od poczatku. Takie przeczucie, mimo ze 2 pierwsze testy ciazowe nic nie wykazaly:tak:

wow... niezle....
no coz... zobaczymy jak to bedzie u mnie...

a co do zebow...
mowia, ze kazda ciaza kosztuje kobiete jednego zeba. Beabea, stracilas juz jednego? ;-)

Tez slyszalam to powiedzenie o zebach ale jakims cudem uchowaly mi sie wszystkie!!Ale czuje ze niektorym przydaloby sie plombowanko.Zrobilam sobie termin na 28 do polskiego dentysty w 10 bez -zobacze co to za jeden.Dotad tez leczylam zeby w Polsce prywatnie ale pomyslalam ze skoro ubezpieczona jestem to czemu tego na miejscu nie robic.
Jesli chodzi o moja ciaze to w przeciwienstwie do pauli,nic nie czulam,objawy wskazywaly ze znow nadchodzic bedzie okres-(bolesnosc piersi jakis syfek na twarzy:baffled:,takie pobolewanie w podbrzuszu)-ale okres spoznial sie dzien,dwa-mysle ok to sie juz zdarzalo,ale testy mialam oczywiscie gdzies w szafce przygotowane.I tak dla jaj zrobilam tescik wczesnowykrywajacy a tu dwie kreseczki,ta druga troche slabsza,i nadal nie wiedzialam,na drugi dzien drugi test i to samo ,ale juz bylam pewna!!I chodzilam jak oblakana przez pare dni bo nie moglam jakos tego sobie uswiadomic.Potem akurat w PL bylam i potwierdzilam u ginek. i juz radosc totalna:biggrin2:Fajnie sie to wspomina
icon7.gif
icon7.gif
icon7.gif

no wlasnie, ja tez jakis czas leczylam sie w PL. Ale, do jasnej anielki, nie bede tu placic ubezpieczenia i leczyc sie prywatnie w PL. To jakas paranoja. W ogole jestem przeciwniczka prywatnego leczenia podczas gdy place co miesiac niemale sumy na ubezpieczenie. System austriacki jest ogolnie bardzo dobry, tylko lekarze konowaly jakeis.... No mowie wam, nie ufam im za bardzo...

a jesli chodzi o ciaze to fajnie tak poczytac... Mam nadzieje, ze niedlugo opowiem wam tez moja historie :-)

reklama
dentysty nie znam, ale jesli ktos potrzebuje, to moge polecic dobrego chirurga szczekowego (to po przygodach z osemkami;-))

a z ciaza to bylo tak: mialam nadzieje, ze "zaskoczylo" i na dwa dni przed okresem zrobilam test - wyszedl negatywny, potem w dniu kiedy mialam dostac wyszly wprawdzie dwie kreski, ale ta druga taka slaba, ze myslalam ze to moze moje omamy wzrokowe;-)za to kolejnego dnia dwie krechy nie pozostawiajace zadnych watpliwosci:-) u lekarza sie potwierdzilo

poziomeczko - trzymamy kciuki

PS. no i mamy dziewczynke:-) choc pewna bede dopiero jak sie urodzi;-)

Do góry