reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

agani

Początkująca w BB
Miasto
Wiedeń/Gdańsk
Mieszkam od dwoch lat w Wiedniu, a w pazdzierniku urodziła Nam się coreczka:-)
Jeśli na forum są mamy z Austrii to odezwijcie się:) Razem zawsze razniej :-D

ameli.jpg

reklama
Witam Amelkę i jej Mamusię, mam nadzieje, że z czasem nas przybędzie i wątek się rozrośnie. Póki co ja jako grudniowa Mama 2008 się dołączam:).Pozdrawiam

witam wszystkie austriackie mamy!
dolacze chetnie do tego watku. Mama jestem dopiero planujaca ale zamierzamy juz w 2009 zaczac sie starac.
Mam nadzieje, ze milo bedzie nam sie gawedzic!
:-)

pozdrawiam

No w koncu cos sie ruszylo na naszym watku;-) witam serdecznie i mam nadzieje, ze pozostaniemy aktywne:)
andzia 79 super ze dolaczylas!:)
poziomeczka trzymam kciuki za owocne starania;)

Skrobnijcie cos, jak tam po Swietach? Bylyscie w Polsce czy zostalyscie w Austrii? Jak Wam sie tu zyje? Jak dlugo juz tu mieszkacie?

a dziekuje za mile przyjecie :-)

ja mieszkam w Wiedniu juz 3,5 roku - Boze, jak ten czas leci...

zyje mi sie w Wiedniu dobrze, aczkolwiek nie ukrywam, ze poczatki nie byly najlatwiejsze... ale w miedzyczasie sie jako tako zaaklimatyzowalam :tak:

na Swieta nie wyjechalismy do Polski, bylismy tu w domu z tesciami a w Sylwestra bylismy u znajomych w Eisenstadt. Bylo fajnie.
Miedzy swietami bylam tez grzecznie w pracy :-)

a wy, dziewczynki?
opowiadajcie

pozdrawiam,
pozio

Witam,przeszukiwalam forum i tu trafilam.Ja mieszkam w Austrii juz ponad 4 latka.Do Wiednia mam jakies 170 km wiec kawalek do stolicy jest.Mieszkamy w niewielkiej miejscowosci.Teraz maly chodzi do przedszkola i ja ruszylam do pracy-pierwszej swojej na obczyznie.
Pozdrawiam wszystkie mamusie :-)

ciesze sie ze jest nas coraz wiecej.

A gdzie rodzilyscie? w ktorych szpitalach? Ja kompletnie niedoswiadczona w szpitalach.
Agani - i jak sie zyje jako swiezo upieczona mamusia? po tych kilku miesiacach mozesz zdac relacje :-)

ja juz sobie planuje jak to bedzie jak ja bede mamusia... ale bedzie fajnie! :tak:

reklama
Witajcie z przyjemnością się do was dołącze ,ja mieszkam w wiedniu od 5 lat poznałam tu męża też polaka i mamy już dwie córeczki 2.5 letnią Madlen i 8 miesięczną Lili , obie dziewczynki urodziłam w 13 bez w St .Jozef szpital :ST. JOSEF KRANKENHAUS morzecie zajrzeć na tę strone i wszystko o nim znajdziecie bardzo dobry szpitał prowadzą go siostry zakonne i jest bardzo miła i ciepła atmosfera ,polecam:)) Pochodze z małopolski ,ciesze się ,żwe stworzyłyście ten temat.Pozdrawiam wszystkie przyszłe i już obecne Mamusie .Powodzenia

Do góry