reklama
karolask87
Moderatorka
Anitaka duszno i gorąco ale nadciągają chmury to trochę cienia będzie [emoji14]
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
aniag78
Fanka BB :)
Długonoga laleczka
Dziewczyny, szukam sobie koszuli do szpitala z możliwością karmienia. W H&M mają tylko jeden model, który nie do końca do mnie przemawia. Przy Eryku w szpitalu miałam króciutkie spodenki i bluzkę na ramiączka i było mi za gorąco (głównie w tyłek) i niewygodnie przy karmieniu. Gdzie jeszcze mogę poszukać?
Wczoraj odwiedzili nas teściowie. Teściowa uświadomiła Eryka, że jak się brat urodzi, to nie będę miała dla niego tyle czasu, a także inne dołujące pierdoły. Ja akurat pranie rozwieszałam, więc nie słyszałam i nie zdążyłam jej opieprzyć. Efekt - dziecko, które normalnie śpi jak zabite, obudziło się 12(!) razy i płakało, bo przeżywało co mu babcia mówiła. Do przedszkola dziś nie poszedł, bo o 9 dopiero wstał, nawet to, że u sąsiadów zrywają dach mu nie przeszkadzało. Ja ledwie żywa jestem, wszystko mnie boli od wstawania i chodzenia w nocy. A teściowej to kudły powyrywam jak jeszcze raz zacznie mi dziecko uświadamiać
Tak się wściekłam, że ciasto na bułki 30 minut gniotłam.
Dziewczyny, szukam sobie koszuli do szpitala z możliwością karmienia. W H&M mają tylko jeden model, który nie do końca do mnie przemawia. Przy Eryku w szpitalu miałam króciutkie spodenki i bluzkę na ramiączka i było mi za gorąco (głównie w tyłek) i niewygodnie przy karmieniu. Gdzie jeszcze mogę poszukać?
Wczoraj odwiedzili nas teściowie. Teściowa uświadomiła Eryka, że jak się brat urodzi, to nie będę miała dla niego tyle czasu, a także inne dołujące pierdoły. Ja akurat pranie rozwieszałam, więc nie słyszałam i nie zdążyłam jej opieprzyć. Efekt - dziecko, które normalnie śpi jak zabite, obudziło się 12(!) razy i płakało, bo przeżywało co mu babcia mówiła. Do przedszkola dziś nie poszedł, bo o 9 dopiero wstał, nawet to, że u sąsiadów zrywają dach mu nie przeszkadzało. Ja ledwie żywa jestem, wszystko mnie boli od wstawania i chodzenia w nocy. A teściowej to kudły powyrywam jak jeszcze raz zacznie mi dziecko uświadamiać
Tak się wściekłam, że ciasto na bułki 30 minut gniotłam.
karolask87
Moderatorka
Ojjj takie "złote rady" najgorsze są. Teraz biedny pewnie myśli, że pójdzie w odstawkę...
Aniag co to za bułki? Podrzuć przepis
Aniag co to za bułki? Podrzuć przepis
aniag78
Dokładnie, dzisiaj płakał, że mama będzie Oliego bardziej kochać, bo on mały i potrzebuje więcej opieki
A ja mu od miesiąca tłumaczyłam, że Olie będzie potrzebował troszkę więcej czasu, bo trzeba go nakarmić, pieluszki mu zmieniać itp, ale Eryk może pomagać i wciąż będę mieć dla niego dużo czasu. I cieszył się na brata jak wariat, nawet swoje zabawki, którymi się już nie bawi pakuje do kartonu i mówi, że to dla brata. A dziś od rana chodzi, marudzi i żali się, że on już brata nie chce. Już widzę, jak jutro chętnie zostanie w przedszkolu Jutro dodatkowo o 16:30 w przedszkolu jest grill, pewnie zamiast się bawić, będzie się do mnie kleił cały czas.
Bułeczki robię różne, tak jak chlebki. Dzisiaj są te:
Link do: Moje Wypieki | Bułeczki śniadaniowe
Zamiast samej mąki chlebowej, daję też pełnoziarnistą pszenną. Mały bardzo je lubi. Piekę więcej i zamrażam.
A ja mu od miesiąca tłumaczyłam, że Olie będzie potrzebował troszkę więcej czasu, bo trzeba go nakarmić, pieluszki mu zmieniać itp, ale Eryk może pomagać i wciąż będę mieć dla niego dużo czasu. I cieszył się na brata jak wariat, nawet swoje zabawki, którymi się już nie bawi pakuje do kartonu i mówi, że to dla brata. A dziś od rana chodzi, marudzi i żali się, że on już brata nie chce. Już widzę, jak jutro chętnie zostanie w przedszkolu Jutro dodatkowo o 16:30 w przedszkolu jest grill, pewnie zamiast się bawić, będzie się do mnie kleił cały czas.
Bułeczki robię różne, tak jak chlebki. Dzisiaj są te:
Link do: Moje Wypieki | Bułeczki śniadaniowe
Zamiast samej mąki chlebowej, daję też pełnoziarnistą pszenną. Mały bardzo je lubi. Piekę więcej i zamrażam.
karolask87
Moderatorka
Ooo super a ta maka chlebowa to jakas specjalna jest? I mrozisz ciasto czy juz upieczone bułki?
A masz jakis przepis na chleb, ale taki wiesz domowy babciny z dziurami, nie bialy jak ze sklepu.
Aż mi ślinka pociekla...
A masz jakis przepis na chleb, ale taki wiesz domowy babciny z dziurami, nie bialy jak ze sklepu.
Aż mi ślinka pociekla...
aniag78
Mąka pszenna chlebowa to typ 750 i 850. 750 można kupić w wielu sklepach. Typy najczęściej piszą zaraz pod rodzajem mąki, albo na boku opakowania.
Ten chlebek piekę najczęściej:
Link do: Moje Wypieki | Chleb powszedni
Wiadomo - są gusta i guściki i najlepiej znaleźć przepis idealny dla siebie, jedni wolą chleby na drożdżach, inni na zakwasach. Lubię piec pieczywo, przynajmniej wiem co tam wsypałam, a i mleko roślinne daję (lub bezlaktozowe ze sklepu jak mam lenia), to nawet jak Eryk się napcha takim chlebkiem to go nie zsypie zaraz na buzi.
Ten chlebek piekę najczęściej:
Link do: Moje Wypieki | Chleb powszedni
Wiadomo - są gusta i guściki i najlepiej znaleźć przepis idealny dla siebie, jedni wolą chleby na drożdżach, inni na zakwasach. Lubię piec pieczywo, przynajmniej wiem co tam wsypałam, a i mleko roślinne daję (lub bezlaktozowe ze sklepu jak mam lenia), to nawet jak Eryk się napcha takim chlebkiem to go nie zsypie zaraz na buzi.
Witam dawno mnie tu nie było gratulacje nowym mama mam pytanie o poród ambulatoryjny jak to wygląda? czy są jakieś koszty? itp. Bo u mnie już 25 tydzień nawet się nie zdążyłam pochwalić ze w ciąży jestem druga dziewczynka[emoji14]
Napisane na HTC Desire 626G dual sim w aplikacji Forum BabyBoom
karolask87
Moderatorka
Gabi moje gratulacje ojjj dawno Cię nie było. Co do ambularotyjnego to w samym szpitalu chyba nie ma kosztów, chociaż kto wie, ale napewno musisz się liczyć z kosztami po np. wizyty położnej itp. Sam poród to jak poród tylko wcześniej do domu...
reklama
Karolaska byłam właśnie dzisiaj w szpitalu się zapisać w wilhelmin i położna w ambulansie mo doradzila taki poród. Ja chciałam pokój rodzinny ale mają tyle przyjęć ze mogę się nie do czekać już raz tam rodzilam więc wiem jak tam jest i jak bym trafiła na 6 to bym chyba umarła :/ a po za tym mam strasznego cycka w domu co musi wszystko z mamą i jak bym ją zostawiła samą na tyle nocy to by chyba traume przeżyła w szpitalu wiem że spoko tylko jak to wygląda w domu i czy każda położna może być czy tylko te na kasę chorych?