reklama
karolask87
Moderatorka
Happy <3 przekochany
karolask87
Moderatorka
Moja się tak drze, że wstyd z nią na spacer iść. Ludzie patrzą na mnie jakbym ją ze skóry obdzierała a ona to swoje aaaaaaaaa i im dłużej i głośniej jej się uda tym się bardziej cieszy
Cześć dziewczyny. Jak to jest tutaj z Karenz? Od kiedy obowiazuje i co trzeba spelnic zeby to dostac ? hmm i jaka to jest kwota miesiecznie ?
karolask87
Moderatorka
Konstantyna Karenz to tak jakby "urlop" od pracy. Jeśli pracujesz to po porodzie zgłaszasz pracodawcy jak długo chcesz zostać w domu (możesz 2 lata). Jeśli chodzi o świadczenia to pewnie chodziło KBG. Tutaj wszystko opisane
Link do: Wenedi - Poradzimy - Co to jest Kinderbetreuungsgeld i komu przysługuje?
Link do: Wenedi - Poradzimy - Co to jest Kinderbetreuungsgeld i komu przysługuje?
KulkaP
Fanka BB :)
Happy fajnie ze juz do domku was wypuscili Slodki okruszek z Johnatana Dziewczyny urocze te wasze córeczki ja już nie mogę doczekać się na swoją...:-) Coraz bardziej w brzuchu się wierci, spać po nocach nie mogę. Dzisiaj najadlam się słodyczy to fikolki ładne wywijala Wizytę mam dopiero za 2 tyg ciekawe ile jej przybyło na wadze. Zaczynam powoli swirowac to już prawie 8 msc... Przydałoby się coś do szpitala powoli przygotowywać. Podpowiedzcie co mam kupić bo narazie mam tylko pidzame
ola13650
Fanka BB :)
Happy maly uroczy
Kulka do szpitala przedewszystkim wygodna pizama biustonosz do karmienia i tyle[emoji14]wkladki laktacyj e podklady podpaski reczniki ubranka dla dzidziusia pampersy itd wszydtko jest. Takze kosmetyczna i pizamka to podstawa w sumie tam sa koszule jak bys chciala na mnie byly za wielkie i zle mi sie w nich chodzilo.
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Kulka do szpitala przedewszystkim wygodna pizama biustonosz do karmienia i tyle[emoji14]wkladki laktacyj e podklady podpaski reczniki ubranka dla dzidziusia pampersy itd wszydtko jest. Takze kosmetyczna i pizamka to podstawa w sumie tam sa koszule jak bys chciala na mnie byly za wielkie i zle mi sie w nich chodzilo.
Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Karolask u nas tak samo jak sie rozplacze na spacerze to musza byc rece bo inaczej jej bie uspokoje. Jakies takie humory maja te nasze dziewczyny. Kulka do szpitala ja mialam koszule swoja. Przebralam sie nastepnego dnia po porodzie. Kapcie... Recznik... Kosmetyczke zel pod prysznic itd.... Poza tym chyba tyle. Dla dziecka wzielam czapeczke i kocyk i pieluszke zeby miala swoja. A do wybrania rzeczy dla malej i dla siebie spakowalam do torby i dalam do fotelika i tatus przywiozl w dniu wyjscia
reklama
karolask87
Moderatorka
Kulka ja miałam z sobą tylko rzeczy osobiste (piżamka, swój ręcznik jakoś nie lubie tych szpitalnych i kosmetyki) i na wyjście dla małej ze szpitala ubranko. Będziesz w upałach rodzić to i nago możesz dziecko wynieść [emoji14] taki żarcik.
Anitaka no moja nie płacze, tylko tak sobie gada aaaa głośno, że aż piszczy Ale zdarzyło się, że trzeba było pchać wózek z nią na rękach. Teraz bez chusty nie wychodzę z domu
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Anitaka no moja nie płacze, tylko tak sobie gada aaaa głośno, że aż piszczy Ale zdarzyło się, że trzeba było pchać wózek z nią na rękach. Teraz bez chusty nie wychodzę z domu
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka