reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Elzbieta1986 co prawda w biosklepie nie bylam, ale znalazlam kasze jaglana w Interspar pod nazwa Goldhirse a i w dm tez jest pod ta nazwa, Hirse jest ciut drobniejsza, no ale w koncu kasza jaglana jest z prosa.

a co do bioderek to u nas bylo jeszcze inaczej. nie mielismy badanych w szpitalu, bo w St. JKH tego nie robia i w pierwszym tygodniu zycia robila pomiar nasza pediatra, pozniej w 6 tygodniu i pieluszkowalismy sie przez 2 tygodnie i na nastepnej kontroli bylo juz oki.

my w przyszlym tygodniu wybieramy sie do kardiologa dzieciecego, bo babeczka slyszala jakies szmerki no i trzeba skontrolowac. oby to te normalne byly....

Ostatnia edycja:
reklama
Hej wszystkim.Najlepsze zyczenia noworoczne.Wrocilam wlasnie z urlopu z Polski, jednak zdecydowalismy sie jechac I czulam sie bardzo dobrze.Teraz juz odliczam czas do porodu.Zostal mi miesiac.

Hej wszystkiego dobego w Nowym Roku!!!
Licznik sie nam przekrecil i naszym maluszkom tez:tak::-D
Swieta spoko,Sylwester u nas w mieszkaniu ,dwie kumpelki przyszly,jedna z dzieckiem,tak ze wesolo bylo.
Dzieci pol godziny przed polnoca padly i potem wystrzaly ich nawet nie obudzily.

Myslalam ze beda jakies fochy z pojsciem do przedszkola po 2-tyg. pauzie,ale nie,wszystko gladko przebieglo.
Z nowa energia zabralam sie znow do szukania pracy,zobaczymy co przyniesie ten rok.

A tak z innej beczki zapytanie:Moze ktoras z was piekla sernik i moze mi polecic twarog z tutejszych sklepow?Mam zamiar upiec sernik z rosa w najblizszy weekend i potrzebuje dobry ser(1 kg)

Maryńka wszystko na pewno będzie w porządku, powodzenia na badaniach!

Beabea powodzenia w poszukiwaniu pracy :)

Ja kupuję ser biały Topfen, praktycznie w każdym sklepie jest. Robiłam z niego pierogi ruskie i leniwe, znajoma robiła oponki (ona mi uświadomiła, że to biały ser) i wyszły pyszne. Nie wiem jak z sernikiem, nigdy nie piekłam, bo nie lubię. Taki w kostce podobno w Spar można dostać. Ja biorę mager, to taki nasz chudy twaróg, ale są też tłuściejsze. 'Speisetopfen' podobno ma konsystencję bardziej jak homogenizowany, ale topfen jest według mnie ok. ImageUploadedByForum BabyBoom1389536580.837943.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1389536580.837943.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1389536580.837943.jpg
    11,6 KB · Wyświetleń: 166
hejo niedzielnie
Beabea ja kupuje wlasnie speisetopfen do sernika i na pierogi tez choc nieraz do pierogol daje gazi.Kupuje speisetopfen w bili duze opakowanie 500g.Wlasnie ostatnio robilam sernik z rosa :tak: Co do konsystencji to nie pzrypomina serka homogenizowanego ma "normalne" grudki i jest dosc sztywny.
marti to czekamy razem z toba :tak: ja tez krotko przed porodem bylam w Pl heheh bo maz mnie namowil,na szczescie wszystko bylo ok.

Ostatnio mialm wizyte z mlodym i rosnie ladnie,bioderka sa w porzadku,szczepienie na rota zaliczone nastepna wizyta pod koniec lutego :-)
pozdrawiam was wszystkie

Hej, hej :) Dawno mnie tu nie było..Życzę Wam wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku. My wczoraj wieczorem wrócilismy z Pl po 3 tyg urlopie. Strasznie cieżko się odjeżdzało. Przykro zostawiać rodzinę, ale trzeba wrócić do rzeczywistości...Urlop nie obył się bez przygód, Zuzia zachorowała i brała antybiotyk, była marudna, budziła sie co godzine i płakała wiec byliśmy zmeczeni. W Sumie zaczelo się już przed Wigilią, zlapała ją chrypka i pojechaliśmy do lekarza, a pózniej doszedł kaszel i katar, biegunka i raz tez gorączka. Naszczęscie juz jest dobrze, ale nastresowaliśmy się...
Jutro zaczynam kurs na uniwersytecie, trzymajcie za mnie kciuki, boję się niesamowicie::(

Hej dziewczyny witam w nowym roku:-) właśnie dzisiaj wróciłam z 4 tygodniowego pobytu w polsce. Mała na szczęście zdrowa tylko jakiś katar ja brał ale okazało się ze to bardziej takie alergiczne znajoma pielęgniarka poleciła mi zmienić mleko na to dla dzieci ze skaza białkowa i pomogło. :-)

Witam sie i ja w Nowym Roku!

Vici swietnie, ze maly dobrze sie rozwija!

Beabea &&&&& za prace! a w jakiej branzy szukasz?

Ola zapisalas sie na niemiecki? Trzymaj sie dzielnie, bedzie dobrze!

Ja sernika jeszcze wprawdzie nigdy nie pieklam (jestem bardziej za szarlotka), ale miedzy U-Bahn Johnstraße i Schweglerstraße jest polski sklep. Maja tez nabial, wiec czasem mozna sie skusic na prawdziwy twarog.

W nocy z piatku na sobote jakis pijany wariat zdemolowal 14 samochodow - w tym urwal lusterko w naszym samochodzie - a na koniec wjechal z impetem w zaparkowany samochod. NA szczescie policja szybko go zlapala i mam nadzieje, ze nie bedzie zadnych problemow z kosztami naprawy.
A tak korzystamy z tej pieknej slonecznej pogody; chodzimy z psiurkiem na spacerki do Prater. No i mam nadzieje, ze pogoda sie utrzyma, bo w srode planujemy wypad do zoo. W nastepnym tygodniu mamy ostatnie zajecia w kinderatelier. Naprawde polecam!
Milego dnia

reklama
DUŻO SZCZĘSCIA W NOWYM ROKU DLA WSZYSTKICH!!!
Witam i ja;-) Święta już za nami, czas w PL niestety szybko minął, ale było bardzo miło. Obyło sie na szczęście bez choroby,chociaż wiele osób w naszej rodzinie miało albo katar albo kaszel. Wyjechaliśmy do Pl z jednym ząbkiem a teraz mamy juz 2;-) A tak po za tematem świątecznym to muszę powiedziec że mamy piękną wiosnę tej zimy:-D

Do góry