reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

Hej dziewczyny ja juz wracam na forum:-) Mama wyjechala i jestem juz sama owoi sie wbijam w nowy system ale latwo nie jest a czas ucieka jak oszalaly.W szpitalu bylismy tylko 4 doby i odwiedza nas polozna wszystko jest ok.Victor dumny starszy brat a Raphael grzeczny i duzo spi.Choinka od piatku czeka na ubranie i chyba jutro w koncu dam rade to zrobic bo wiecznie czasu mi brakuje.
Pozdrawiam wszytskie

reklama
vixen89 - ooo to też bardzo wczesnie Twoj szkrabik miał pierwszego ząbka;-) Z jednej strony to sie cieszę że juz mój ma, bo czasem jak słysze ze dziecko ma prawie roczek i nie ma jeszcze ząbków... Ja bym napewno panikowała ze coś jest nie tak:-D a znam kilka takich przypadków..
A powiedz vixen czy w jakis sposób dbacie juz o te ząbki? bo czytałam ze powinno sie już od pierwszego zacząć myc taką specialną gumową szczoteczką.
A jak tam przygotowania do swiąt dziewczyny?? trochę cicho sie zrobiło na forum, pewnie większosc zajęta zakupami i sprzątaniem;-),my naszczesie jedziemy juz na gotowe do rodziny.Tak że jutro do Pl:tak: Mam nadzieje ze podróż zleci w miare dobrze i Patryk nie bedzie marudził.:tak:

Ja mialam pierwszy zab w wieku 15 miesiecy. Byly powazne podejrzenia ze zostane bezzebowcem xP
My lecimy w wigilie do Gdanska-tak pozno I samolotem ze wzgledu na to ze moj maz musi byc 23 grudnia do wieczora w pracy. Ciekawa jestem podrozy samolotem z mala i bardzo sie ciesze ze swiat w PL. W zeszlym roku bylam tutaj i bylo mi strasznie smutno. Na dodatek rodzina mojego meza w wigilie zagryza frankfurterki sucha bulka z keczupem. Dla mnie to bylo dno :D

Vici witamy :D Na pewno sobie poradzisz, kto jak kto, ale mamy akurat są specami w multi-tasking ;) My od kilku dni w Polsce, trochę na łatwiznę, bo nie robię nic, tyle co mamie trochę pomogę, a tak to tylko kursujemy między jednymi a drugimi dziadkami, wszyscy chcą się nacieszyć małym.

Mamami kupiłam taką gumową nakładkę na palec, jedna strona to szczoteczka właśnie, a druga ma takie wypustki, można tą stroną masować jak dziąsełka dokuczają. Przed ząbkami nic nie majstrowałam przy dziąsłach, jedynie jak np się ulało i zostawało trochę mleka w buzi to dawałam żeby wypił troszkę wody, żeby nie zrobiły się pleśniawki.

Gabi może Elizce niedługo wyjdą ząbki, Filipowi od pierwszych objawów szybko wyszły, ale niektórym dzieciom nawet i po 3 miesiącach dopiero. Nie ma co się martwić, przyjdzie czas to wyjdą :)

Mokito bezpiecznej podróży! Daj znać jak podróż samolotem :) Jeju, daleko macie do Polski, my tylko 350 km, jak jeszcze nie mieliśmy dziecka to co chwilę na weekend się jechało :p Hehe to fajna wigilia, jednak nie ma to jak tradycyjna wieczerza z rodziną, przynajmniej dla mnie :)

Ostatnia edycja:
Witajcie :-)
My jutro nad ranem również wyruszamy do Polski, a że mamy również do pokonania mnóstwo kilometrów, bo aż 1000, to podróż potrwa wiele godzin...Jedziemy samochodem :-)
Tylko jeszcze jedno pytanko mam... na ostatniej wizycie nie zapytałam mojego ginekologa kiedy i gdzie mam zrobić badanie na poziom glukozy we krwi... w którym tygodniu ciąży należy je zrobić?
Chciałabym Wam wszystkim oraz Waszym Rodzinom życzyć zdrowych, spokojnych, szczęśliwych świąt Bożego Narodzenia :-) No i do Siego Roku :-)

Kapelutek, jako ze jestem swiezo po glukozie to: badanie nalezy zrobic miedzy 25-28 tg. ciazy. (mutter kind pass str. 25) Dostajesz na nie skierowanie od ginekologa. Z tylu na skierowaniu sa adresy gdzie mozesz je wykonac. Ja robilam w labors.at. Tylko uwaga konieczny jest wczesniejszy termin, jak to zwykle w Austrii :) Pozdrawiam i szerokiej drogi :)

My dzisiaj wieczorkiem wyruszamy do Polski. Już nie mogę się doczekać:( mama 500 km, mam nadzieję że droga będzie dobra i ten czas szybko minie...

Chciałabym Wszystkim Wam oraz Waszym rodzinom życzyć zdrowych i wesołych Świąt, dużo miłości, cierpliwości i wytrwałości oraz szczęśliwego Nowego Roku:)

kapelutek ,ola i wam zdrowych i szczesliwych swiat i szerokiej drogi oczywiscie :-)
Co do glukozy to ja robilam u swojego lekarza rodzinnego bez skierowania i bez trminu :-) Podpytaj swojego wahlarzt moze tez da sie tam zrobic.

My zostajemy tu na swieta ale za to 27 jedziemy do Wiednia do ambasady,termin juz mam i zlozymy dokumenty o paszport :tak:a jak sie uda to namlodszemu moze od reki wydadza-tak mnie pani poinformowala :-)

reklama
Dziewczyny ja też już przyłączam się do życzeń, bo potem pewnie nie będzie czasu tu zajrzeć. Tak więc życzę Wam zdrowych, radosnych Świąt Bożego narodzenia i szczęśliwego Nowego Roku! :)

Do góry