reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

A widzialam karola zdjeciem szkoda ze ja tak daleko mieszkam :(
Łucji ostatnio wlosy zgestnialy. Takie fajniutkie a i juz nie widac łysinki z tylu glówki ;)

reklama
Dzięki dziewczyny :* :)
Tak my już w domku od tygodnia. Gabrysia mi nie pozwala na nic, tylko by z cycem w buzi cały dzień i noc leżała [emoji15] karmienie jej nie sprawia mi już takiego bólu jak na początku. Myślałam ze zęby zjem [emoji33] 26 mamy wizytę u ortopedy. Będą ściągać jej szelki bo mała ma dysplazje bioderek :( Przynajmniej mam taką nadzieję ze już będą mogli to zdjac i wszystko ok bo kąpiel to jakaś tragedia... waciki i patyczki do uszu w ruch i każdy zakamarek czyścimy [emoji12]
Ale super te wasze dziewczynki już do siadania i chodzenia gotowe [emoji3] Jonathan ekstra poza do zdjęcia [emoji7]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Kulka zanim Laura usiądzie to ja się zestarzeje :D nie zdziwiłabym się jakby najpierw zaczęła chodzić :D
Trzymam kciuki, żeby zdjeli małej szelki ;)

Anitaka wiązanie super bo na biodrze, ale zależy od predyspozycji bo może być przy dłuższym noszeniu :) Dziecko jak w kółkowej się zachowuje, szybko się mota i łatwiej o odpowiednią pozycje maluszka. No i nie musi być siadające :)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Kulka oj to zdrowka dla malutkiej :*
U mnie dzis od 1 do prawie 4 łucja sobie gęgała a jak juz zasypiala to nogami tak kopala ze myslalam ze zwariuje. :) ale co lepsze to jesc nie chciala. Dopiero o 8 zjadla. A o 23 ostatnie mleko bylo :)

Anitaka to zaczynają się przesypiane nocki. U nas już od hohoho Laura dostaje przed polnoca i je dopiero po 8smej rano. Gdyby nie to ze sie wierci i wystawja nogi za lozeczko albo gubi smoczka jak sie obraca na brzuch to byly by cudowne nocki :D a tak to moge pomarzyc. Nawet chcialam zrezygnowac z tego karmienia w nocy bo jak ni sie przysnelo to potrafila przespac pare razy, albo obudzic sie o 6stej na jedzenie, ale teraz skubana niechce jesc w dzien wiec musze to odciagnac w czasie, az zacznie [emoji14]

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Haha no tak nasze robinsy;)

Kulka trzymam kciuki, zeby te szelki zdjeli ;)
Nie martw sie, Zosia tez na poczatku caly czas na cycu wisiala, teraz zreszta tez ma tak czesto ;p

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas wielkie zmiany :) wymyśliłam sobie ze elizka pójdzie do przedszkola. Udało mi się miejsce znaleźć w dwa dni jeszcze pod nosem od poniedziałku zaczynam przyzwyczajanie :) będzie ciężko ale mam miesiąc i mam nadzieję że wcześniej mnie nie weźmie bo termin na 8.10 :) wszystko na kupę :)
Dziewczyny fajnie te chusty :)
Kulka dużo zdrowia:) moja elizka nosiła taką pieluche sztywną na ubranko bo też coś tam z biodrami miała.

Napisane na HTC Desire 626G dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Faktycznie tu cisza ostatnio, ja musiałam wrócić do pourlopowej rzeczywistości a z tym zawsze ciężko, pierwszy tydzień w pracy był koszmarny, mimo że skrócony o poniedziałek :p ten tydzień o niebo lepiej [emoji106]

KulkaP oj, to też trzymam kciuki, żeby zdjęli szelki :( mój Filip nosił taką pieluchę o której pisze Gabi, plus taki, że właśnie do kąpieli można było ściągać, ale mimo wszystko było mi go szkoda, 5 tyg się męczyliśmy.

Karolask ale fajne fotki, Laura ma super włoski! :)

Wow Gabi, to mieliście naprawdę szczęście z miejscem w przedszkolu, zwłaszcza po tym jak zamknęli wszystkie przedszkola Alt Wien! Chociaż Elizka ma już trzy latka? Dla trzylatków jeszcze nie jest tak źle o miejsce, ale krippe to już tragedia... Fajnie, na pewno odetchniesz trochę, zwłaszcza jak dzidziuś się pojawi. Życzę powodzenia w adaptacji! Oby gładko poszło, bo to jednak dwie ogromne zmiany dla niej się szykują...

reklama
Vixen Elizka kończy we wrześniu 3 lata, tylko na pół dnia ja dałam żeby aż takiego przeżycia nie miał. Akurat jak dzwoniłam to dwoje zrezygnowało i miejsca mieli. Szczęście też miałam bo akurat pani przedszkolanka polka jest dla mnie lepiej bo niemiecki mój trochę kulawy[emoji14]no ale już po pierwszej wizycie tam na oglądaniu, pani zadzwoniła do szefa ze z Elizka może być ciężko i zaproponowali mi żeby już w poniedziałek zaczęła chodź wszystko od września :) tak do końca to jest kindergruppe horizont, może słyszałaś o nich? Mają tylko 3 placówki w Wiedniu.

Napisane na HTC Desire 626G dual sim w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry