reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Do mnie przyszla zamowiona chusta babytuch.at bez wiazania ale poczekam do 3 mca zanim zaczne w niej nosic Jonathanka. Na razie kieszonka tylko nie lubie w takie upaly :-(

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Karolask najlepsze przed Wami :) też się bałam przeprowadzki i urządzania, ale wcale nie było źle. Widzę kolory takie jak u nas, biel i szarości [emoji23] w salonie przełamuję żółtym a w sypialni turkusem, no i u małego jest kolorek na dwóch ścianach :) Jeszcze nam trochę brakuje, ale już większość mamy. Ze starego mieszkania oprócz kanapy nic nie braliśmy, więc wszystkie meble od podstaw kupowaliśmy/kupujemy, a niestety finanse ograniczają :p

Ola my zamawialiśmy kuchnię tutaj (meble), a sprzęty z Polski. Pierwotnie też mieliśmy w Polsce zamawiać, już nawet byliśmy dogadani ze stolażem, ale w międzyczasie zmienił się właściciel, więc potem tak nas doliczył za transport i za montera, że nie było aż tak dużej różnicy między ceną tu a w Polsce, a jeszcze by go przenocować trzeba było. Tu braliśmy z montażem, docinaniem blatu itd, no i był też pan pomierzyć wszystko i bardzo dobrze, bo jednak trochę były różnice od tego co na planach, mój mąż też niby najpierw pomiary zrobił, ale nie pomierzył wszystkiego co było potrzebne. W razie gwarancji czy jakby coś było nie tak, to jednak też lepiej na miejscu. Niecałe 4 godzinki i kuchnia była gotowa :) Jakbyśmy mieli coś naprawdę sprawdzonego z Polski, to pewnie tam byśmy zamawiali, ale już nie mieliśmy czasu na szukanie czegoś innego. I przyznam szczerze to jak nam pan rozplanował tutaj dużo bardziej nam się podobało niż to jak to "ugryzł" pan w Polsce. Ale trzeba chodzić i pytać, bo np w Kika zaśpiewali nam 7 tys € za same meble...

U nas pokoj Laury poczeka na roczek :D my też ze starego mieszkania tylko sofke do przenocowania kogoś i łóżeczko ") no i małe AGD i RTV wiadomo, ale mąż już się szykuje na nowy TV. Niedoczekanie jego :D czekam tylko na argument, że mam tyle w chustach co obecny telewizor :D hahaha

Happy a to ten Pouch może jest co się na płasko nosi? Bo na płasko odradzam od serca :/
Jak już będę w 11nastym to zapraszam na kawę. Może w kangurze nie będzie tak gorąco :)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Karolask nie tez kieszonka. Robi sie ja z dwoch chust... Troche to drogie ale jak sie malemu spodoba to zatrzymam. Na stronce jest tez wzmianka jak usztywnic okolice szyjki takiego maluszka... Moj jest dosyc silny ale i tak wolalabym poczekac do 3 mca.
Z checia skorzystam z zaproszenia ;-) Coraz wiecej nas w 11. :-)

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Happy napewno się odezwę w sprawie motania :) o kurcze to muszę popatrzeć co to takiego i popytać z czym to się je [emoji14]

Karolask Vixen a jezeli moge zapytac ile placiliscie za meble? Bo juz sama nie wiem gdzie zamawiac zastanawiam sie czy w 3-4 tys € sie zamkniemy jezeli chodzi o same meble
Sprzety mamy swoje bo kupowalismy niedawno nowe. Meble tez kupowalismy nowe rok temu ale kompletnie kolorystycznie mi to nie pasuje do nowego mieszkania.
Jedynie co to Mia ma swoj pokoj zrobiony heh chociaz tyle odpadnie[emoji14]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Olu my za meble z dostawą i montażem daliśmy 2,5 tys €. Początkowo wyszło 2250€, ale okazało sie, że musi być blat o szerokości 70 cm a nie 60 cm (rura z wodą idzie na zewnątrz po ścianie, więc sprzęty muszą być trochę odsunięte). Oczywiście wszystko zależy od wielkości kuchni, my mamy aneks w salonie i zrobiliśmy na kształ litery U. Na planach mieszkania była przykładowa na kształt L, ale jednak zależało mi żeby więcej blatu było, także część jest wysunięta coś ala wyspa, a to z reguły dużo do ceny nabija. W ogóle wszystko co ja sobie wymyśliłam normalnie jest drogie, ale przemiły pan w mömaxie tak się postarał, że zmieścił się w naszym budżecie jaki chcieliśmy przeznaczyć na same meble :)

Karolask aaa sorki, zapomniałam o pralce, też mieliśmy swoją :) hi hi mój też chce nowy tv, twierdzi, że obecny jest za mały i się gubi na meblach, mi nie zależy, ale teście chcą nam podobno nowy sprezentować.

Vixen to takie same ulozenie jak u nas my tez mamy aneks kuchenny z salonem na planach tez jest litera L. U nas wyspa tez musi byc obowiazkowo. Czyli cena nie taka straszna jak na austrie. A wykonanie mebli jak oceniasz? Jestes zadowolona?
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest na tych nowych osiedlach z antena satelitarna bo tu maja ustawiona na astre. A jak my bedziemy chcieli na hodbirda zeby polska tv odbierac to zgodza sie zeby zamontowac swoja antene czy bedzie z tym problem?

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Vixen jak chcą sprezentować to bierz!! :D

Ola ja mam sprzety po cenie zakupu [emoji14]
Kuchnia w planie była prosto ja mam Lkę, wrzuce foto jak przyjdzie i podam Ci dokladna cene wtedy, bo juz po wycenie zmienilam kolor drewna na drozsza plyte i to ostatnie sztuki, bo juz ja wycofuja z produkcji powoli :) wiec cena pojdzie napewno troche w gore. Wszystko zalezy też od tego co w srodku. U nas sam mechanizm do szuflad to 160 zl za sztuke, ale mezu sie uparl że wszystkie zawiasy itp. maja byc solidne. W ogóle ze szklanymi jest trochę zabawy, a to wszystko się przekłada na cenę :/ Całości jest 2,94×1,80
Meble do salonu, sypialni i na korytarz nawet nie wiem :( bo też na ostatnia chwile, ale znajoma firma to się nie przejmuje [emoji14] "mam być zadowolona" W piątek po montażu wrzuce fotki i podam Ci wszystkie ceny :)

W samej kuchni powinnaś się zmieścić w 3 czy 4. Ale z całym mieszkaniem może być ciężko. Zależy ile wszystkiego ma być. Są komody za 100€ są i za 400€ ;)

Do góry