reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Ajjj no chamsko trochę, ale.mnie wkurzyła kobitka [emoji14] bo ona to chce od dobrych paru miesięcy sprzedać. Doskonale wie, że się to do niczego nie nadaje i nikt tego nie bierze. Chciała kiedyś 20€ teraz 10€. Jak zejdzie do 9ciu to sama to kupie i spale :D nie będzie mi ciśnienia podnosić przynajmniej... a tu zębole :p
uploadfromtaptalk1468586380329.jpg

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Załączniki

• uploadfromtaptalk1468586380329.jpg
    uploadfromtaptalk1468586380329.jpg
    33,6 KB · Wyświetleń: 262
reklama
Anitaka wszystkiego dobrego :)
Happy moja na poczatku tez krociutko jadla bo 5 min i spala dalej ale dzieci sa rozne.
Dziewczyny zazdroszcze przespanych nocy. U nas horror mala budzi sie doslownie co 20min wystsrczy ze przystawie do piersi i juz spi sama wogole nie chce spac dzis pobudka o 4 rano :/ zasnela dopiero o 6.30 i spala do 8 w dzien pospi 20min i placz normalnie chodze nie przytomna. U nas zabkow narazie nie widac. A wy az 2 naraz super :D

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

To jak duze sa waze dzieci? Myslalam ze po 3 mcu bedzie lepiej :-(
A jak schodzilyscie na mm to z tabletkami? Jak dlugo od przejscia na mm/albo mieszane dostalyscie okres?
Ja juz nie daje rady. Moje noce sa do niczego a w dzien nie da sie go nigdzie odlozyc. Jedzenie zamawiam i tone w balaganie.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Happy moja ma niecale 6msc.
Ja nadal karmie tylko piersia a okres dostalam jakies 2 msc temu :/ wiec to zalezy od organizmu
Doskonale cie rozumiem my od ponad miesiaca przechodzimy horror mala jest ostatnio caly czas niedospana i jest maruda. A jak zas wisi na cycku to potem polowe uleje i cala do przebrania. Wiec mi powoli juz tez rece opadaja. Happy mysle ze nie ma co sie meczyc i sprobowac z mm a moze bedzie lepiej i ty i dziecko nie bedziecie sie meczyc.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Happy u nas prawie 6,5 msca. Przy 3cim miesiącu jest skok rozwojowy i najgorszy kryzys laktacyjny. Ja pod koniec trzeciego już odciągałam i podawałam z mm, bo inaczej się nie dało. Dasz radę!! Z biegiem czasu i myciem butelek serio żałuje, że mleko nam się skończyło. U mnie było bez tabletek, a i nawet piersi nie były nabrzmiałe. Ale u nas to suszarnia już od dłuższego czasu była. Okres jakoś w niecały miesiąc po całkowitym odstawieniu i niestety nic się nie zmieniło w tej kwestii, jak bolało przed ciążą, tak i po :(

Ola może idą ząbki faktycznie, coś tam się tworzy i swędzi. U nas przez jakiś czas niedawno były pobudki w nocy co chwilę, a potem zobaczyłam te 2 plamki, a teraz 2 tyg. później już czuć pod palcami i mała jakby lepiej śpi. Jakoś w 5tym też jest skok, najdłuższy bo kilka tygodni. U nas mała ogólnie była wtedy rozdrażniona i marudna...

Aaa Happy jeśli mały ma kolki to może też dlatego wisieć na cycu. Słyszałam, że dzieciom ssanie i jedzenie przynosi chwilową ulgę w kolkach. Już nie długo wszystko się ustabilizuje ;) A jak kupki Johnantana? Może mu coś zaszkodziło...

Juz sama nie wiem czy to kolki. :-( Moj ma dopiero 6 tygodni. Wlasnie nie dal sie uspokoic (nawet przy piersi).Nic nie pomoglo. Dopiero jak dalam mala butelke Aptamil Pre to uspokoil sie, usmiechnal i teraz dziecko aniol a ja placze... Nigdy nie mialam w nadmiarze mleka bo maly nie umial dobrze ciagnac. Butelke raz w nocy dostawal juz w szpitalu. Bo ja po cc problemy mialam. Ale teraz bede musiala chyba inne posilki tez mm zastapic albo uzupelniac...
Kupek robi duzo. Czasem ma problemy ale potem jak sie uda to przestaje plakac.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Happy w 5, 6 tyg jest pierwszy skok. Postaraj się przetrwać, ale wiadomo nic na siłę. Matka też człowiek i musi zjeść, wykąpać się itd. Męczenie siebie i dziecka też nie jest dobre, bo potem się wszystko na psychice odbije. Kp niestety usłane kolcami, a nie różami jak na tych wszystkich reklamach, ale najlepsze co można dać dziecku :)

Moja mala tydz temu skonczyla 5 miesiecy
Problem z karmieniem zaczal sie juz w kwietniu. Na spaniu tylko jadla w.dzien...nocą bylo ok. Potem w polowie maja bylo coraz gorzej nie bylo mowy o piersi w dzien. A ilez mozna bylo odciagac...kiedy byla ona glodna to w koncu kupilam mm i jadla w dzien a noc piers. Czasem i w dzien udalo sie jakos wcisnąc piers... Poczatkiem czerwca byl placz w nocy... Co godz jedzenie i czesciej. Gdy sprobowalam mm na noc to byl spokoj i ladnie spala. U mnie tez obylo sie bez tabletek. Czasem byl dzien ze mleko jeszcze cieklo bo byly piersi nabrzmiale ale to jak 3 dni nie odciagane ani nic.... Takze z 30ml odciagalam ale to bylo moze 3 4 razy i teraz spokoj.

reklama
Do góry