reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Austrii

w do Ciebie mam 16 minut :) szukamy jakiegos spokojnego miejsca,najchetniej w 13 bym zostala , ale masakra z cenami wiec jesli sie inne znajdzie no to trzeba bedzie sie przenies.A tam gdzie ty mieszkasz to spokojnie?masz tam kolo siebie jakies miejsce do spacerkow?

reklama
rosi no tu gdzie ja mieszkam w 16 to wydaje sie spokojna okolica. co do spacerkow to ja akurat lubie wiecej ruchu, a dokladniej to moj Kubus zauwyzylam lubi szum aut i jest wtedy potulniejszy :)) takze my raczej spacerujemy tam gdzie wiecej aut :)
kathinka to moze podrzucisz komus dzieciaczki i wpadniesz?:) nie no zartuje, ale jak tylko sie czujesz na silach to przed poludniem tez mozesz kiedys wpasc na kawusie:)))

Rosi na takim spotkaniu jest okazja poznac nowe mamy , poplotkowac , pojeczec na zly los a i pare ciekawych rad uslyszec :)

Naila bardzo chetnie ale neich sie ociepli hihi niby juz od 13 lutego ma byc cieplej wiec moze jeszcze sie wyrobie z wizyta nim mnie potna ;)

wiz.jpg

kathinka jak tylko bedziesz miec ochote to wpadaj :)))

dziewuszki bo pomalu chce konczyc karmienie piersia, ale tak szczerze to nie wiem jak sie za to zabrac... Mlody nie toleruje butli i nawet mnie to cieszylo bo myslalam ze przynajmniej nie bede miec pozniej problemow z oduczaniem (jakby sie za bardzo przyzwyczail) ale teraz to widze, ze to nie maly problem, bo jak go przestawic na melko modyfikowane skoro nie chce flachy :baffled::baffled:

moze jakby byl na modyfikowanym to by lepiej spal w nocy... bo po dzisiejszej nocce mam juz pomalu dosc, to ciagle karmienie co dwie godziny i jego nocne pobudki (tak jak np dzis nie spal od 3 do 4)
chyba sie wykoncze...

Moze macie jakies pomocne rady...

Rosi, polecam albo Babytreff, Spielgruppen roznego rodzaju (przesle ci jutro plik z lista takich rzeczy, bo mam je zapisane w prac), albo tez Babyschwimmen.
Z takim malutkim dzieckiem to tyle mozna zrobic, Babytreff i Speilgruppen to raczej dla Ciebie z dzidzia a basenik mozecie zrobic we trojke.
A poza tym spotkania z innymi mamami.

Ja chetnie wpadne na spotkanko ale dopiero ok 16.00, bo pracuje. Widzialam, ze ktoras tam zapraszala, chyba Rosi, tak? Niestety we wtorek nie moglam ale przyszlabym nastepnym razem :-)

Naila, trudno mi cos radzic, bo u mnie wyszlo to jakos naturalnie po siodmym miesiacu. Maja pila coraz mniej i coraz mniej mialam pokarmu, az w koncu zaczela sie denerwowac, ze po kilku lykach coraz mniej jej lecialo, zaczynala plakac i dawalam jej mm. Na szczescie to wypijala.
Zycze powodzenia i porpostu musisz probowac malego przyzwyczajac do butli. Moze sprobuj wlac do butli swojego pokarmu. Moze to go zacheci do ciagniecia smoczka....
Powodzenia!

Ostatnia edycja:
poziomeczka na babyschwimmen juz chodzimy,super jakbys podeslala te linki,wiosna ,latem bedzie juz inaczej bo gdziekolwiek mozna pojechac ,a zima to w tym domu zwariowac mozna:crazy:myslalam o Mama-Baby-Yoga ktos tego probowal?no i serdecznie

zapraszam do siebie:))

Naila my widzimy sie jutro na 10 mam szczepienie malej ,moj skoczy do biura papierami poszelescic i jak tylko wroci to mnie zawiezie:)))Kathinka my prawdopodobnie w piatek ,jeszcze sie zgadamy :)

Jejciu kobietki dostalam okres i brzuszek taki plasciutki sie zrobil :))))jeszcze tylko troszke i zaczynam wierzyc ze bedzie jak przed ciaza:)))))

poziomeczka no wlasnie tak mysle, ze moze by tak pil mleczko z kubka niekapka bo ostatnio nawet dosc z niego ciagnal :) i byloby to zamiast butli, bo to nie ty pisalas, ze twoja cora nie wie co to mm i flacha?? moze moj tez by sie obyl bez butli...
a spotkanko jest jutro u mnie, tzn rosi i ja. Widzimy sie popoludniu tak 14-15 wiec chwile na pewno posiedzimy wiec jak cos to moze dolaczysz kolo 16.00.
rosi a ta yoga to na czym polega? bo tak z dzieckiem to jakos ciezko mi sobie to wyobrazic :rofl2:

reklama
Naila, Rosi, kurcze, chetnie bym wpadla ale jestem umowiona do kosmetyczki jutro po pracy a potem musze pedzic do domu, bo mazus ma wychodne.....
Wiec tym razem odpadam. Moze w piatek...

Rosi, lacze sie z toba w bolu, ja tez czasem wariuje w domu, ale moja corcia z kolei czesto teraz choruje, bo do Tagesmutter chodzi i czasami kisimy sie w domu, bo nie ma jak wyjsc z zakatarzona chorowitka.
No a jak siedzi w domu to bawic sie z nia trzeba i piseneczki puszczac, tanczyc, ksiazeczki czytac.... Twoje malenstwo to jeszcze pflegeleicht jest :-D Zobaczysz za rok, wtedy bedziesz wariowac! ;-)

Naila, to nie ja pisalam. Moja corcia znala buteleczke i strasznie lubila, a nie pije dopiero od tygodnia.
Ale moja corunia jest bardzo grzeczna i przyjmuje wszystkie zmiany z mojej strony raczej bez problemow.:rofl2:

Do góry