reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Aberdeen

Marta przyjmij szczere kondolencje.
Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamusie a ja juz czekam na rozwiazanie bo zostalo mi zaledwie 8 dni...

reklama
Czesc Dziewczyny,

Marto,bardzo przykro mi z powodu Twojego taty.Skladam kondolencje.

Tygrysku,miec blisko babcie to duzy plus!Nie chcialabys wrocic do PL? Z tego co piszesz to bardzo tesknisz....

pozdrawiam mamuski,

A.

Linda,Jilly dziekuje Wam serdecznie za kondolencje:tak:.No coz takie jest zycie i nic na to nie poradzimy,jedni odchodza a inni przychodza i tak sie zycie dalej toczy.Juz jest w porzadku i musze Wam sie pochwalic ze w poniedzialek do pracki ide:tak::-) i jestem super zadowolona a niunia jest w dobrych rekach:tak:.
Buziaki dla wszystkich mamus:-D

Marto, gratuluje i zycze powodzenia w pierwszym dniu!:-)
Wlasciwie to mam pytanie, orientujecie sie jakie sa ceny opiekunki za godzine?

Mam sasiadke,ktora zaoferowala pomoc(wlasciwie to powiedziala mi, ze jej corka jest opiekunka/uczy sie takze na profesjonalna nianke ) i ze bylaby chetna zajac sie mala jakbysmy gdzies chcieli wyjsc....
Na razie mala jest za malutka..wlasciwie to mi jeszcze pepowina sie nie odczepila...ale kiedy bedziemy gotowe to skorzystalabym i moglibysmy gdzies wyjsc razem z moim....

Macie jakies doswiadczenia z opiekunkami? Ile na godizne?
Pozdrofka

xxx

Marto, gratuluje i zycze powodzenia w pierwszym dniu!:-)
Wlasciwie to mam pytanie, orientujecie sie jakie sa ceny opiekunki za godzine?

Mam sasiadke,ktora zaoferowala pomoc(wlasciwie to powiedziala mi, ze jej corka jest opiekunka/uczy sie takze na profesjonalna nianke ) i ze bylaby chetna zajac sie mala jakbysmy gdzies chcieli wyjsc....
Na razie mala jest za malutka..wlasciwie to mi jeszcze pepowina sie nie odczepila...ale kiedy bedziemy gotowe to skorzystalabym i moglibysmy gdzies wyjsc razem z moim....

Macie jakies doswiadczenia z opiekunkami? Ile na godizne?
Pozdrofka

xxx
Jilly z tego co wiem To nawet tygodniowo dziewczyny placa 180 funtow opiekunkom a ja zaproponowalam 80 funtow tygodniowo ale w rezultacie moja siostra przyleciala i nie martwie sie na razie ale niedlugo tez zaczniemy sie znowu rozgladac:tak:

Hej dziewczyny. Nie wiem co mam zrobić, bo w job centre sami nic nie wiedzą i nie powiedzieli mi gdzie mam wysłać wypełniony druk na maternity allowance. Czy któraś z was ubiegała się ostatnio??

ani3ka musialas dostac od poloznej kartke z potwierdzeniem ciazy poza tym jak mialas pracodawce to powinien wszystko ci zalatwic?!ja wszystko wysylalam do jobcentre ale nie mam teraz czasu zeby sprawdzic adres do nich?poza tym zalezy do ktorego job centre nalezysz w aberdeen?

no właśnie podobno się pozmieniało niedawno i się gdzieś w świat wysyła. Niestety w job centre też nie powiedzieli mi gdzie. Pracodawcy nie mam już, bo się zwolniłam w maju, a nawetgdybym sie nie zwolniła to nic by za mnie nie załatwił.

no właśnie podobno się pozmieniało niedawno i się gdzieś w świat wysyła. Niestety w job centre też nie powiedzieli mi gdzie. Pracodawcy nie mam już, bo się zwolniłam w maju, a nawetgdybym sie nie zwolniła to nic by za mnie nie załatwił.
ani3czka ja najpierw poszlam i sie zarejestrowalam jako bezrobotna ale nie nalezalo mi sie wiec placili za mnie tylko NIN ale i tak oki a potem wypelniasz taki formularz ktory oni ci daja na zaznaczanie jak szukasz pracy i takie tak i tam jest ze przechodzisz na maternity allowance i tym oto sposobem mialam maciezynskie.To jest troszke dluzsza procedura ale ja tak zrobilam i oczywiscie nie obylo sie bez problemow ale to z winy jobcenter,szczesliwie dla mnie udalo sie i mialalam maciezynskie teraz wzroslo i jest jakies 115 z groszem na 10 m-cy.zycze powodzenia i pamietaj jak sama sie nie dowiesz i nie wychodzisz to oni ci nie pomoga,niby sa od tego zeby pomagac ale jak sama nie wiesz o co sie zapytac oni nie beda wiedzieli.
ja nalezalam do job center tego na przeciwko jimmy changa przy union:tak: i tam chodzilam ich liste podpisywac co 2 tygodnie
buziaki i powodzonka:-)

reklama
i kolejny dzien za nami...no moze nie do konca, bo maly jeszcze nie spi...strasznie marudny dzisiaj byl i marze juz tylko o lozeczku...Tym bardziej ze Lukasz pojechal po samochod za Peterhead i wroci pewnie po 12 a same nie chce mi sie siedziec - wole sie wyspac...
Marta - a Ty nic sie nie odzywasz do mnie..nie chwalisz sie jak tam w pracy i gdzie wogole pracujesz...Jak malutka?widzialam ja chybaz ciocia na placu zabaw ale nie jestem pewna czy to byly one...
Jilly - tesknie ale nic na to nie poradze - my do PL nie wrocimy - przynajmniej przez jeszce jakies kilka lat, moja mama i tak jest w Niemczech, wiec musza mi wystarczyc te spotkania raz na jakis czas i nadzieja, ze moi rodzice przyjada jesienia do nas...
buziaki

Do góry