wieki mnie tu nie było...
ale nie wiele widzę się działo... Byliśmy w PL przez 3 tygodnie...
Chociaż nowe mamusie się pojawiły... fajnie.. może nam się forum trochę rozkręci...
mmal i
Tusienka24 witajcie
zupkaogorkowa gratuluję córeczki.. załatwiłaś już sprawy z gratisowymi paczkami?? pamiętam.. miałam Ci pomóc.. wezmę się za to w najbliższym czasie
effaa super że trafiliście na fajną dagpleje. Nam się niestety nie udało za pierwszym razem, ale za to drugą jaką nam dali jest rewelacyjna.. przede wszystkim doświadczona.. I wiem na pewno że drugie moje dziecko tez do niej pójdzie.. Śmiałam się że już zaraz po porodzie wniosek złożę żeby mieć miejsce zaklepane...
Tusienka24 my na miejsce w dagpleje czekaliśmy ok 1,5 miesiąca... z tego co się orientuję to tak maks do 3 miesięcy się czeka. Oczywiście wszystko zależy od tego gdzie się mieszka, ile mają chętnych itd...
A ja już się pożegnałam ze szkołą jak na razie.. nie dam rady wysiedzieć te kilka godzin bo moje nienarodzone dziecko ma chyba ADHD.. nie wiem kiedy uda mi się wrócić do szkoły.. pewnie nie wcześniej niż za rok.. ale może do tego czasu uda mi się jakoś w praktyce bardziej podszkolić język, to do szkoły tylko dla formalności pochodzę...
No a moje dziecko właśnie jest strasznie aktywne, cały dzień, kopie, rozpycha się, przemieszcza, cuda wyprawia w tym brzuchu... ciąża już mi bardzo ciąży.. chodzę jakaś nieprzytomna, chyba mam zbyt niskie ciśnienie.. tak więc z niecierpliwością czekam na poród.. ale jeszcze kawał czasu mi został...
A no i muszę się pochwalić że udało mi się kupić wózek (taki wielki duński), używany tylko pół roku, w bardzo dobrej cenie i wygląda jak nowy...
nawet kolor taki jak początkowo chciałam
Więc już sobie stoi i czeka na pierwsze przejażdżki..