reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy w danii

Witajcie Mamuski:-)
friggia super,ze jestescie w domu.oczywscie jestem ciekawa co i jak bardzo,tylko jak mam sie dostac na prywatny watek???
ka-mila szkoda,ze tesc juz Ci nie pomoze,bo domyslam sie ze samej jest ciezko wszystko ogarnac.ja mam czasami problem,zeby cos zrobic w domu bo Noemi np.musi na mnie wisiec i przyznam sie ze troche sie obawiam dwojki maluchow:tak:mam nadzieje,ze maly Danielek da mamusi troche odpoczac:-)
Herbata co u Ciebie???
Tusienka zazdroszcze Ci,ze Twoja coreczke juz w zlobku i sie przyzwyczajacie powoli do tej nowej sytuacji.i super,ze jej sie podoba,bo to chyba najwazniejsze,zeby ona byla zadowlona.wiem,ze jest Ci ciezko bo sama jak sobie pomysle o rozlace z moja lobuziara to...
u nas pogoda piekna caly czas wiec oczywiscie korzystamy.ja mialam ciezki weekend ,zle sie czuje i w ogole wszystko na nie,mialam nadzieje,ze mdlosci mi juz minely,a tu znowu to samo....
Dziewczyny dajecie jakies witaminy swoim maluchom??bo ja sie zastanawiam nad tym,moja coreczka ostatnio jest na nie z jedzeniem i w ogole nie chce jesc owocow,po prostu nie i koniec.
slyszalyscie jakies opinie na temat rodzenia w szpitalu w hvidovre??
pozdrawiam serdecznie:-)

reklama
Po pierwsze : Friggia, ogromne gratulacje dla Ciebie i Dymitra! Naczekałaś się bidulko i namęczyłaś, ale zapewne warto było :) Przyłączam się do próśb o opisanie porodu, szczególnie, że rodziłaś w "moim" szpitalu ;) Byłaś w hotelu potem?

Przepraszam, że tyle mnie nie było, ale zamieszanie u nas było praktycznie przez cały wrzesień, odwiedziny szwagra, później rodziców i teściowej, a to wszystko z przeprowadzką w tle. Z netem też bywało różnie, ale mogę powiedzieć, że już jesteśmy urządzeni na dobre i mam czas na leniuchowanie. Na powitanie sąsiedzi z góry nas zalali i musimy czekać na wymianę tapety w sypialni, więc siłą rzeczy i urządzanie kątka dla córeńki musi zaczekać.

Nadrobiłam zaległości, ale ciężko mi się odnieść do wszystkiego, dużo tego było. Teraz już będę na bieżąco :) Tęskniłam za Wami!

Friggia Pewnie, że opisz swój poród-czekamy! A jak sie czujesz?

anasie Powiem Ci, że ja teraz żałuje, że nie dałam wcześniej Lenki do żłobka,no ale nic, nie ma tego złego... :-)

Dziś w przedszkolu juz nie było tak fajnie jak wczoraj, jak wychodziłam to Lenka płakała, ale zdążyłam dojechac do domu i dzwonila opiekunka, ze Lenka jest już szczęśliwa i bawi sie z dziecmi. Takze najtrudniejszy dla niej moment to jak ją zostawiam, pozniej jest juz dobrze.
Jutro zaczynam szkołe, także zacznie się na dobre. Jestem troche nie wyspana, bo wracam z pracy po 23 zanim się wykapie itd. to kłade sie przed 24 i zasnac nie moge do 1-2 a o 7 trzeba wstać. mysli mam tysiace w glowie, bo ostatnio tyle sie dzieje, to calkiem nowy dla nas etap i przez to spać nie moge. Próbowałam się przespać jak Lenka była w przedszkolu, ale nie ma szans.:no: Mam nadzieje, ze dzis po pracy padne, bo jutro na rano do szkoly wiec musze normalnie funkcjonować.

ka-Mila Mam nadzieje, ze wszystko sie unormuje i dam rade karmic piersia, bo przyznam, ze jednak mnie to meczy.
anansie Napisz do ka-Mili, ona jest naszym guru od przyjmowania na prywatny ;-)
Echo Super, ze do nas powrocilas :-). Bylam caly czas w szpitalu, najpierw myslalam, ze to ze wzgledu na problem z karmieniem, ale potem sie okazalo, ze w hotelu nie ma miejsc. Z reszta w szpitalu pierwsza noc spalam w biurze, bo nie bylo innego miejsca.
TusienkaCzuje sie ok, chociaz czasem mi troche smutno.
Na pewno przywykniesz do takiego rytmu dnia, poczatki sa najgorsze.

Friggia tez bym chetnie przeczytala, ale w jakim prywatnym ?? ciesze sie ze jestescie juz w domku. dobrze ze masz Malego przy sobie. zazdroszcze jak nie wiem :-p

Tusienka powodzenia w szkole! dobrze ze Lenka odnalazla sie w przedszkolu.

Echo witaj ponownie ! wspolczuje zalania, ale dobrze ze juz jestescie na swoim. fajnie ze tyle odwiedzin mialas :)

anansie na mdlosci polecam imbir, choc nie wiem w jakim sklepie mozna go kupic. jeszcze troche i powinny ustapic.

hopsasanka narobilas mi ochoty na cebulowa :p

Kamila jeszcze nie rodze :-D mala uparta, dobrze jej u mamy

jak cos to dam znac, tylko nie mam nr kom do nikogo ;-) czuje sie poki co ok, jutro mam wizyte u poloznej. buziaki i milego dnia

Eh, tak sobie Was czytam i juz sie nie moge doczekac przeprowadzki :-)
A tu ciagle cos sie przedluza :p
Jesli nie uda mi sie wyprowadzic do konca listopada, to chyba poczekam z tym do stycznia, bo Julianka bedzie miec 11.12 urodziny, potem Swieta, wiec zostane chyba z rodzinka :-p
Zostanie mi potem malo czasu, zeby sobie wybrac szpital na porod i we wszystkim sie zorientowac... No, ale skoro udalo mi sie urodzic w Pl i nie nabawic sie traumy na cale zycie, to mysle, ze tym razem tez dam rade ;-)

Pozdrawiam :-)

Hej Mamuski.:-)

Herbata To już tylko 2 dni do terminu Ci zostały:szok: To 3mam kciuki aby poród był taki jaki sobie wymarzyłaś!

Ja w końcu się wyspałam, wczoraj po pracy, padłam od razu więc dziś od razu lepiej. Miałam też dzisiaj pierwszy dzień w szkole i musze powiedziec, że powrót do szkoly udany, bo miałam troche obaw ale jest ok. Takze juz troche bedzie mi lżej, bo sie martwiłam o to wszystko, ale już teraz będzie z górki...

Miłego popołudnia i wieczorku Mamuśki:-)

hej kobitki!
porod juz opisalam w prywatnym (kto nie ma dostepu niech sie usmiechnie do ka-Mili :-)

Echo jakbys miala jakies pytania odnosnie szpitala to pytaj :-)

Herbata Dawaj dawaj! Maluszku herbaty, posluchaj sie cioci z BB i wychodz :-). Tak w ogole to bedzie to corcia prawda? Jesli tak to juz kawaler na nia czeka :-D

Lulim Mysle, ze dobrym pomyslem jest pozostanie na swieta, tutaj nie ma zbytnio co zalatwiac jesli chodzi o ciaze, wiec na pewno zdarzysz ze wszystkim.

Tusienka Nie ma to jak dobrze sie wyspac :-)

Tusienka najwazniejsze ze z gorki :) dobrze ze nie bylo tak zle.

Friggia tak, corka. z pewnoscia ich poznamy :-D

bylam dzis u poloznej. miala watpliwosci co do ulozenia dziecka, wiec musialam jechac do szpitala na usg. mala jest glowka w dol, ale chyba troszke krzywo, byc moze dlatego nie ma u mnie zadnych postepow porodowych... :crazy: za tydzien kolejna wizyta i beda wywolywac jesli nic sie nie ruszy

reklama
Czesc Dziewczyny!!!!,
Ja tak ponarzekam troche na bardzo banalny ale jakze wazny temat :-) Na pogode!!!!! Moge, prawda?
Kurcze, tak dlugo bylo ladnie. Az mi sie nie chcialo wierzyc , ze to tu. A teraz! Strach przez okno spojrzec, bo herbata (bez urazy :-), Herbatko. A w ogole bardzo podoba mi sie Twoj nick. Jestem wielbicielka herbat) w kubku mi zamarza. Brrrrr.... no wlasnie. zamarza. Mam nadzieje, ze nadchodzaca zima nie bedzie az tak mocno zimowa jak dwie ostatnie.
Tusienka, jak tam minely pierwsze dni z Dymitrem w domku?
Echo leniu****, leniu**** Kochana, poki mozesz. Jeszcze troszke i bedziemy wyczekiwali Twojego Malenstwa.
Tymczasem na pierwszy plan wychodzi Herbata. Porazmawiaj powaznie z Corunia, aby nam tutaj nie zafundowalam kolejnych extra emocji , jak Dymitrijek. My sie jeszcze po tym nie otrzaslysmy :-)
A tak powaznie, oby wszystko jak najszybcie sie zaczelo i jak najlatwiej zakonczylo!!!!!
Kabaret Starszych Panów - Herbatka - YouTube - troche stare, ale co tam

Do góry