reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy w danii

hej hej :)

no i po wizycie :)
Trochę zmartwiona jestem bo wg badania wyszło że mały ma wagę 3400, więc już dużo.. a jak to pochodzę w ciąży jeszcze ze 3 tygodnie (gdybym przenosiła, to dobije do 4 kg... Niby położna mnie zapewniała że wcale nie będzie ciężej urodzić takie dziecko, no ale....
następna wizyta za 2 tygodnie - choć mam nadzieję że jej już nie doczekam i urodzę.. :)

Tusienka oni wypuszczają tak szybko jeśli wszystko jest w porządku.. na pewno jakby się coś działo to nie będą nikogo do domu wyrzucać :) A z chodzeniem i siedzeniem to wiadomo że są problemy, zwłaszcza po nacięciu...

anansie tak jak Echo pisze możesz wybrac szpital gdzie chcesz.. Ty w Kph to chyba masz większy wybór niż np ja tu na Jutlandii, wybieram po prostu najbliższy.. :)

ola652
jak Adrianek i jego ospa??
a goście?? dajesz jakoś radę??

Zmykam nad jeziorko.. może się trochę opalę.. ;-) trzeba wykorzystać ładną pogodę i ostatnie wolne chwile :)

reklama
Ka-mila Wiem, wiem. Jak byłoby coś nie tak to nikogo do domu nie wypuszczą. Mi chodzi o to, że byłam bardzo obolała po porodzie mimo, ze mnie nie nacinali i nie popękałam, obeszło się bez szwów, a mimo to przez 2 dni nie ruszałam się z łóżka, a jak szłam do toalety to myślałam ze z bólu nie wytrzymam, ledwo co szłam. No, ale tak jak pisałam, na pewno bym mogła liczyć na Męża i mogłabym odpoczywać tyle ile byłoby trzeba, więc nie byłoby wcale źle.;-)

hej hej dobrze ze Kasieńko żyjesz jakoś już nie długo , już z górki:tak::tak: no u nas już dobrze, Adrian lepiej korzysta ze słońca kapie się co chwile w baseniku a po południu nad morzem wiec jakoś do przodu, goście no no nie da się zauważyć że są hi ale już nie długo i nastanie błoga cisza hehe uciekam ale będę podglądać co tam u was ;-)

anansie Ten kosz dostajesz w gratisie, wraz z innymi probkami i podarunkami od Babysam po zarejestrowaniu na ich stronie, ja sama nie wpadlabym na jego kupno, tak jak pisalam, dla mnie to zbedny gadzet, no ale jak daja ;-).

ka-Mila nie martw sie waga malucha, z reszta kto wie, moze "wyskoczy" lada dzien. Chociaz mysle, ze rozmiar ma znaczenie ;-). Moja siostra urodzila (ponad 9 lat temu) synka o wadze 4kg 800g, no a wiem, ze zdarzaja sie i wieksze dzieciaczki, kurcze, to dopiero musi byc wyczyn.

Mi tez wizja powrotu do domu tak szybko wydaje sie dosc straszna, ale chyba jeszcze gorsza jest wizja pozostania w szpitalu/hotelu, mialam szczescie nigdy nie byc w szpitalu, wiec srednio mi sie to usmiecha. Ech, czym dalej (blizej porodu) tym coraz wiekszy stresik lapie co do tego jak to wszystko wyglada i w ogole, w ogole..

ola652 no to życzę wytrwania z gośćmi, zdrówka dla Adrianka i wracaj tu do nas szybko :)

friggia mnie tez stresik łapie... mimo tego że to drugi poród i wiem już jak to wygląda... nie ma dnia ostatnio żebym o tym nie myślała.. jak pojawia się jakikolwiek najdrobniejszy ból w podbrzuszu czy lędźwiach to zaczynam się zastanawiać czy to już?? Bo w sumie pierwszy poród miałam wywoływany...
A teraz czekam na naturalny rozwój sytuacji...

A ja się dzisiaj trochę opaliłam.. :-) poszłam ze znajomą nad jeziorko, bo to w sumie ona chciała się trochę opalić, a ja przy okazji.. Jutro też się wybieramy, przydałoby się tył opalić dla równowagi, no ale to awykonalne bo jak tu się położyć na brzuchu w 39 tygodniu ciąży ;-)
Nie wiem jak u Was, ale u nas dzisiaj było lato... jutro ponoć tez ma być, a w weekend znowu deszcz... Po prostu lato jak marzenie ;)

Ostatnia edycja:
halooooo!!!

Gdzie jesteście dziewczyny... ???

Opalacie się czy co???

U nas pogoda się już zepsuła i nici dzisiaj z opalania, za to góra prasowania czeka... i okna do umycia.. ;)
Może wywołam jakąś akcję porodową... ??

Mam do Was pytanie - tych co już rodziły.. rodziłyście w terminie, po czy przed???

melduje sie, ze jestem ;-), a gdzie reszta, nie wiem, moze wypoczywaja? :-)
apropo prania i prasowania, mam do Ciebie pytanie ka-Mila, musze sie w koncu zabrac za ubranka dzieciece i wiem w czym je prac, ale nie wiem, czy ma to byc w jakiejs specjalnej temperaturze? wiem, wiem, ja to w ogole niedoswiadczona jestem, no ale wole zapytac niz potem cos spaprac

Hejka.

My dziś byłyśmy na spacerku, w bibliotece i w muzeum. Lenusia się pobawiła, nawet mnie zaskoczyła, bo jak byłyśmy w bibliotece to kazała mi iść do domu, to poszłam pochodziłam po bibliotece, ale nie spuszczałam jej z oka, bo bałam się ze gdzies pojdzie, ale grzeczne się bawiła. Mam nadzieje, ze jak pojdzie do przedszkola to też tak bedzie.;-)
U Nas też pogoda się troche popsuła, już słonko zachodzi, więc juz pewnie będzie po pogodzie...

ka-mila Ja urodziłam 2 tyg. po terminie, miałam wywoływany poród. A Ty urodziłaś Kamilke w DK?

Jestem, jestem :) Trochę wypoczywam, spotykam się ze znajomymi, lato, lato :)

Podczepiam się pod pytanie friggi o proszek do prania dla dzieci, czego używacie? Są tu jakieś znane również w Polsce proszki?

Moja bratowa urodziła 2 tygodnie przed terminem po spotkaniu ze znajomymi, na którym wyśmiała się za wszystkie czasy :) Następnego dnia już tuliła córcię. Może warto spróbować ;)

reklama
Echo wiem, ze mozna kupic tu Jelp (z reszta chyba jest dunski), ale nie jestem pewna czy wszystkie Jelpy sa ok, no i slyszalam, ze proszki Neutral sa rowniez ok. W paczce z Babysam dostalam Ariel Sensitive w plynie, nie mam pojecia czy mozna w nim prac niemowlece rzeczy (skoro bylo w paczce chyba tak?)

Do góry