reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

reklama
hmm sterta prania, sterta ubrań ...ja też nie wiem jak to ogarniać ;)

Doris gdzie cię wcieło? jak tam w ostatnim trymestrze? a też już weszłam w trzeci trymestr huraa :D

Serio zadna nie ma patentu na to??:( miałam nadzieje ze powiecie jakaś złota zasadę.. Ze to sie da...:( ja sie aktualnie zastanawiam czy nie zredukować dzieciom ilości szt ubrań z każdego rodzaju tak by zostało na max kilka zmian, bo teraz mam pół łóżka zawalone ubraniami .. Masakra dosłownie.. :(

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

hej!

ivi ja odkąd mam suszarkę nie narzekam na pranie :) zrobiłam takie pojemniki dla każdego mieszkańca, wyciągając rzeczy z suszarki, składam i wkładam do pojemnika. Starszaki sami sobie opróżniają i przekładają do swoich półek, młodszemu trochę pomagam. Ogólnie daje mi to możliwość robienia na bieżąco, bo jak wcześniej ściągałam pranie i odkładałam na później to sterta rosła i rosła!! a później przeradzało się w nigdy. Ilość ubrań też zredukowała, już nie kupuję im ciuchów jak szalona. Tylko tak, żeby po kilka szt mieli :)

annaoj ja metodę wyparcia stosuję codziennie, bo codziennie boli mnie coś innego ;) starość

poziomki a zasadź mu tego kopa! Musisz coś wymyśleć, żeby go zmobilizować do czegokolwiek :) w stan depresji wpadnie !

ania już sie nie mogę doczekać kiedy rancho będzie gotowe na nasz nalot! :)

Stefa on bazuje na tum ze ja gadam i wszystko załatwiam. Do lekarzy tez ja chodzę z dziećmi, do szkoły tez. On gdzieś odzie coś wyduka i myśli ze jest ok. Mnie szlag trafia jak nie umiem czegoś powiedzieć czy napisać a i tak mój angielski porównujac do tego z którym tu przyjechałam jest bardzo dobry. Gdybym pracowała miedzy ludźmi już bym zdała wszystkie testy które chce zdać. Muszę jeszcze trochę poczekać.

Link do: Słodka Malina
Link do: Handmadebypati

Cześć
Żyje Poziomki dziękuję że o mnie pamiętasz ;-)

Owsianka cieszę się że zadowoleni z wizyty u Gina jesteś. Tak dokładnie miesiąc po stracie dostałam @, jestem aktualnie po @

Poziomki Twoja żona przypomina mi też mojego m, ja go angażuje do zadań w domu bo inaczej szlag mnie trafia jakby miał nic nie robić. Szkoda że nie wyszło z Jego praca.

Aniu ile masz w sumie kur? Bo ja malutko aż 6 i koguta ;-), fajny ten mój kogut ;-), serio.
To życzę udanego biznesu :-)

U mnie ok, działam w domu, dzieci, ogródek, roboty ful i czas leci.

Słodka owsianka - to nie tak że ja tego nie lubię :) ja po prostu czasu nie mam na nic... Na pewno to kwestia organizacji, ale jeszcze nie odkryłam jak to robić żeby być na bieżąco... Z pralki przekładam do suszarki, to i tak postęp względem czasów "sprzed suszarki" ;) a potem chwile jestem na bieżąco, aż to momentu w którym .. przestaję być :) A masakrę przeżywam w tym momencie, właśnie teraz, gdy mam "wymianę" garderoby..dziewczynki wyrosły z rzeczy.. trzeba pomierzyć, odłożyć, ułożyć.. a do tego 3 siaty ciuchów dla dziewczynek 'po kuzynce'... No jakaś tragedia, ruszyć się nie mam jak ;) "Perfekcyjna Pani Domu" to by miała używanie .... wstyd. A nie mogę całego dnia na to poświęcić bo za 3 dni mam 2 egzaminy na studiach :( i w tych stertach będziemy jeszcze musieli przetrwać kilka dni.. :(

reklama
Poziomki ok będę częściej zaglądać ;-)

Słodka ja też lubię prac i wieszać, za to niecierpie ściągać prania suchego, składać, chować ( ja z tych nieprasujacych - chyba że coś konkretnego trzeba) .
Ja nie mam zmywarki ale ja uwielbiam zmywac, nawet mieliśmy kupić niedawno zmywarkę ale doszłam do wniosku że wolę sama zmywac.

Pokopalam dziś w ogródku, uwielbiam tam grzebać, praca w ogrodzie mnie relaksuje ;-)

Do góry