reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

reklama
Witam! Jestem mamą 4 pociech:)-dwóch córek (5 i 3,5 lat) oraz dwóch chłopców (1,5 roku i 6 miesięc).Czasem jest mi ciężko ale ogólnie jakoś daje radę. Muszę wszystko sama ogarnąć bo mąż w pracy i zostaje sama ze wszystkim.
Jak sobie radzicie z większą ilością dzieci?Macie jakiś sposób? Ja zawsze prubuje wszystko jakoś zorganizować żeby było łatwiej.Jak już wypracuje jakiś sposób to się go trzymam.

Mam nadzieje ze mnie tu przyjmiecie:)

Ostatnia edycja:
słonka witaj , fajną masz gromadkę

liza ale fajne zwierzaki, a jak sie one zachowują? zdrówka życzę. u nas komunia za rok, mam nadzieję że podwójna bo nadal nic nie wiem bo ksiądz też nie wie eh, a mam taką ndzieję że za jednym razem opykam

ania dzieciaki fajnie wygladają w okularkach , powiem ci ze ja pojecia nie mam ile kotów mamy bo się kocą gdzies w stodole, , jak już wyjdą to takie dzikusy , i chodza po oborze, spią na snopkach ale pogłaskać nie da rady . Ta zieleń też mi się bardzo podoba tylko niech już ciepło bedzie, w ogrodzie troszkę grzebie, trochę bylin posadziłam ale czy to cos urosnie na tym piachu to sie okaże, jak to jak zwykle zapał mam duży ale tylko na początku

ewi ja tez wsiowa jestem, od zawsze, taka mała wioska, kilka domów rozrzuconych ale przynajmniej swobodnie się człowiek czuje

halina dzieciaki zdrowe?

hej dziewczyny!

piękna pogoda, więc czas się skurczył jeszcze bardziej przez to że sporo na spacerach bywamy :tak: ale zycie piękniejsze jak słońce świeci ;-):tak:.
u nas z odcyckowaniem kompletna klapa, nie da się, terrorysta mały :-D

Kate- ależ ty się męczysz :no:

witam nową mamę- ja też mam czwórkę ale trochę większa róznica wiekowa, u ciebie widzę maluchy jeszcze więc pewnie ciężko ?

happymama-dziewczynki chodzą do przedszkola i wracają dopiero ok 15 więc jestem z dwójką najmniejszych w domu ale mimo to spacery to jest wyczyn bo ten 1,5 roczny nie chce chodzić za ręke. Tak daje rade nawet gdy całą 4 jest w domu. Najgorzej to jak są chorzy,wtedy to czasem bym uciekła i się gdzieś schowała:)

Kate biedny Ty biedna, mdlosci precz od naszej Kate ;-)
Liza ale urocze zwierzaki :-)
Ania sliczne dzieciaki w okularkach, moja tez bedzie nosila i 160 euro nie moje :crazy: bo kasa chorych doplaca 20 to nawet na 1 szklo nie starczy:wściekła/y: az sie boje opowiesci o Tirze
Lenka teraz pogoda ladna, to ciezko tu wskoczyc ;-)
w ogole to witam nowe mamy :-)
ja to ostatnio ciagle w biegu bo jak nie taniec dziewczyn, to np wizyta u lekarza, jak nie to to papiery w domu do ogarniecia, ale jakos jeszcze znalazlam godzine na cwiczenia dla swojego ciala i umyslu, mala raczkuje, wiec ciagle sprzatam, bo pies ciagle z dworu piasek, ziemie nosi, Nadia by ciagle w domu siedziala, livia z to by do domu nie wracala ;-) cudownie jest miec wiecej niz 1 dziecko hehe ,

Kate wlasnie doczytalam ze bedzie chlopiec:-)Wazne ze by bylo zdrowe ale przy twoich starniach nie jestes troche zawiedziona??nie wiem jak to jest bo mam jedna corke ale moze inaczej bym myslal jakbym miala samych chlopcowlub diewczynki
Happymama jak nic bedzie do 18 na cycu:-)
U nas okulary za darmo dla dzieci na cale szczescie bo moj brylant ciagle gubi lub psuje:wściekła/y:
Poziomki jak nowe pieluchy sluza? czy czekaja na mala

lenka21 jak sie zachowuja? no narazie mamy mała klatke wiec wypuszczamy je na conajmniej godzinke w domku. Samica do mnie sie najbardziej przyzwyczaila wlazi na mnie wacha i wogole, a maluszka to juz uczymy by byl przyzwyczajony do nas, do ludzi i przychodzil :-) fajne zwiarzaczki :tak:
marti_ka ja tez ciagle w biegu, wszystko na mojej glowie, kurde a dzis wreszcie piatek, ;-)

Martika- Martynka tez musiała nosić okularki i też nas kosztowały około 160€ ( po zniżce ) a po kilku miesiącach wymiana szkieł na inne i dodatkowe 60€ dopłacić trzeba było. Ale najważniejsze że wada się poprawiła i teraz już tylko do dłuższego czytania musi zakładać okulary.

slonko- jak dzieci chore to zawsze jest katastrofa także rozumiem. No ja podziwiam zawsze mamy z mniejsza różnicą wieku niż dwa lata :tak:

reklama
mama ja raczej byłam nastawiona, ze będzie chłopczyk bo jakoś ciężko mi było uwierzyć, ze po 3 chłopcach będe miec córkę,
we wtorek gin potwierdził chłopczyka, wieczorem mi tak troche smutno było bo wiem, ze to moje ostatnie dziecko, ale w srodę rano
już było ok, tak, ze rozpaczy nie ma, cieszę się , ze jest wszytsko dobrze, to jest dla mnie najważniejsze, tym bardziej, ze tak bardzo źle znosze tą ciążę, a mój M chciał kolejnego syna,

witam nową mamę

Do góry