reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Hej Dziubki :)
Widzę nowe "twarze" :D
Mam nadzieje nadrobić w święta...liczę na chwile spokoju hehe

Chciałam Wam życzyć przedewszystkim rodzinnych i spokojnych świat i mokrego dyngusa

ImageUploadedByForum BabyBoom1428224674.993645.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1428224674.993645.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1428224674.993645.jpg
    46,3 KB · Wyświetleń: 42
reklama
Wesołego po Świętach :-)
Majka z Dawidem u koleżanki a Marcela śpi to mam chwilę, a to że mała śpi to święto normalnie bo coraz gorzej jej te drzemki wychodzą :dry:
Teraz przygotowuję się do roczku :-) a po drodze jeszcze impreza u dziadków - 60 siąta rocznica ślubu.

Kate współczuję mdłości :baffled:brrr chyba nie ma nic gorszego
dorota jak tam życie na wsi? palenie w piecu itd Jak dzieciaki w nowej szkole?
Poziomki super look :tak: a jak samopoczucie? śpisz jeszcze na stojąco?

resztę pozdrawiam

Ania- u nas jak mały zaczął chodzić to jest trochę lżej i zrobił się mniej absorbujący. O matko co to za historia z tirem???

Nusia- w jakim wieku masz dzieci?

jestem po kolejnej nieudanej próbie odstawienia od cycka, mój syn będzie pewnie jedynym dzieckiem w historii co będzie pił z piersi jeszcze w liceum :-D:tak: nie ale na serio w dzień już się nie karmimy i jest okej, przychodzi wieczór i on nie potrafi zasnąć, lulam, noszę, chustuję, bujam w wózku a z jego gardła wydziera się taka rozpacz że nie daję rady...:no::no::no: no nic poczekamy chyba jeszcze i za jakiś czas spróbuję znowu.

kate - jak samopoczucie?
Współczuję, ja Dawida nie dałam rady sama odstawić bo on w ogóle nie chciał butelki :no: a miał już podobnie jak Twój Fabian bo 15 m-cy. Postanowiłam że zawiozę go do mamy na parę dni i to pomogło, walczył jeden dzień i przekonał się do butelki jak wrócił to już nawet nie szukał :tak: Powodzenia

hej dziewczyny

co tu takie pustki?!
święta święta i po świętach :)

ja juz odliczam dni do kolejnego urlopu

annaoj widziałam fotki z urlopu!! cudo :) i ta figura ehh a nie dawno czytałam ze się zmobilizować do ćwiczeń nie umiesz oj oj :)

Ania a jak Twoje życie na wsi!?

Kate lepiej? ja wymioty miałam do 5 MC w każdej, źle wspominam początki ciąży ale w sumie potem super bez objawów bolacych pleców :) oby u ciebie tez tak było

cześc dziewczyny
odmeldowuje się po powrocie, rozleniwiona jak nie wiem co. Stefaa nie wiesz, że na fb sie wrzuca najlepszą fotę;-), co by wszyscy się rzucilki przekonywać mnie jaka jestem szczupła i piękna (efekt osiągnęłam):-)
Nie nadrobioę Was, bo komunia, robota i dużo by pisać;-) dzieje się, ale lubię tak

Witam nowe mamy:-)

Obiecuję się ogarnąć w najbliższym czasie i pisać regularnie:-)

Happymama
przeczytałam wpis na blogu (Twój syn będzie łamał kobiece serca:-)) i proszę jeśli możesz napisz mi na priv jak dokonałaś cudu. Mój Najstarszy przechodzi apogeum złego zachowania, łącznie z dziwactwami, wybuchami i sama nie wiem czym jeszcze. Już nie wiem jak trafić do niego, każdy dzień to wojna:baffled::-:)-(

Hej ja po staremu czyli brak objawow ciazowych:-)oprocz cycek teraz dzieci maja 2 tyg wolne w szkole wiec jest mlyn zakupilam trampoline I dzis ma przyjsc w razie co zamkne cale towarzystwo w srodku jak beda za bardzo wariowac:-) moj najstarszy tez przechodzi trudny okres:wściekła/y:czasem jest lepiej czasem gozej I tyle w kncu wyrosnie z tego miejmy nadzieje

Cześć
Dzisiejszy mój dzień zaczął się okropnie smutno bo rano znalazłam mojego jednego kota potrąconego na ulicy przed domem :-:)-:)-( od jakiegoś czasu przechodził na pole po drugiej stronie i się bawił, z okna go obserwowaliśmy jak skakał i się czaił a dzisiaj taka przykra sprawa :-:)-:)-( a kotka prawie trzy tygodnie temu wyszła i nie wróciła więc miałam 4 a zostały 2 :-:)-:)-(
odechciało mi się dziś wszystkiego a do tego jutro przyjeżdża ta kumpela z dzieciakami co one od niej były, chyba nie powiem bo obawiam się że dzieci będą płakać i będzie smutno :-:)-( a mają się bawić
smutno mi :-(

melduje sie po dlugiej nieobecnosci, mala zasnela co ostatnio rzadko jej sie zdarza, wiec wpadlam poczytac co u was.
Happymama twoj wpis mnie pocieszyl, bo juz myslalam, ze sie popsulam ;-)tez jeszcze @ nie mialam, tez spadlam straszliwie z wagi, a mala smoczek tak, butelka nie, a noca to ostatnio co chwile pic chce. No ale 3 zabek sie pcha. Powodzenia w staraniach. Ja od wykosztalconej kobiety, w moje urodziny uslyszalam zyczenia bym juz wiecej dzieci nie miala bo 2 mi starczy ( to bylo jak Livia miala 2 miesiace ;-) ) uwielbiam tkaich zyczliwych :no:
Kate wspolczuje mdlosci, mine to tylko przy Nadii tak konkretnie dzien w dzien, przez prawie cala dobe meczyly, naszczescie przeszlo kolo 16 tygodnia.
ania wpsolczuje straty kotow :-(

co ja jeszcze chcialam napisac, nie pamietam, skleroza :crazy: no nic milego dnia wam zycze

ania przykro z powodu kotka, czasami tak bywa i nic nie poradzisz

poziomki widziałam zdjecie na fb,pięknie wyglądasz

wiecie co brakuje mi naszych nocnych rozmów annaoj kate misiarska stefa poziomki

annaoj to chyba wypoczeliście, fajnie wam :-D, no i kusze napisac ze super wygladasz

stefa innych wywołujesz a sama gdzie się chowasz

dorota jak dzieciaczki, jak wam sie na wsi zyje

doris testy z II są? trzymam mocno kciuki

lizka a u was co słychac

happymama jak ci idzie z odcyckowaniem? jak czytam Twoj blog to się nadziwic nie moge, taka mamusia pełną gębą z ciebie, a w takim pozytywnym znaczeniu, takie prawdziwie szczere piekne macierzynstwo

martika no witaj , ale duza juz twoja pannica, nie znikaj juz na tak długo, trzeba watek na nowo rozruszac

kate mdłosci nadal mecza

z olka zrobil sie taki łobuz, własnie sobie drzemke uciął , ciekawe o której pojdzie spac, kłoci ze z bracmi i drze sie do nich spadaj, bosze co ja z nim bede miała jak pojdzie do przedszkola. Najsatrszy sie troszke uspokoił to młodszy zaczyna pyskowac i sie stawiac no i sie zaczyna bzikowanie przed kolegami. ja działam w ogrodzie, no i cwicze, ylko ze sie obzeram standardowo, i tak woze chlopakow na pilke to karate to dom obiad krowy maz i seks ( tez sie zdarzy )

dziewczyny meldowac sie

Hej hej.
Wczoraj sklecilam posta i mo go zzarlo.
ANIA Wspolczuje straty kotkow. U nnie to caly czas jest rotacja bo co rusz ktorys idzie w swiat i przepada bez wiesci.

Ja obecnie w przerwie w robieniu obiadu. Starsze dzieciaki ze szkoly dopiero po 15 wracaja. Bartka dzisiaj staram sie trzymac bez drzemki bo potem w nocy nie daje nam isc spac.

Co do antykoncepcji to nie odwazylan sie nowego doktorka poprosic o nia glownje ze strachu ze hormony zle na mnie wplyna i pogorsza moja sytuacje z waga ktora i tak cholernie ciezko mi zbic. W tym cyklu wprowadzilam dodatkowo pomiary temperatury i licze ze to da mi wglad co i kiedy mozna i nie mozna. Juz 6 lat obserwuje swoje cykle wiec to tylko dopelnienie.

A tak jeszcze co do zyczen zeby nie mic wiecejvdzieci, w swieta babcia mnie pytala czy aby w ciazy nie jestem bo sie "poprawilam", ja na to ze nie a ona "to dobrze. Teraz niech dzieci robia ci co ich nie maja" :D

Jakos tak ciezko mi sie wkrecic w Wasze towarzystwo.

reklama
hej

lenka mdłosci dalej mnie męczą, czasem jest ciut lepiej,
ale momentami mam dość, Olek juz dobrze mówi?

Ania współczuję starty kota

U mnie nic nowego, ledwo żyję, czekam kiedy będzie mi lepiej,
najmłodszy dalej śpi w ciągu dnia koło 3h i nie przeszkadza mu to żeby wieczorem iść normalnie spać,
z czego bardzo się cieszę,
mam małe labradorki, tym razem 6, dzieci sa zachwycone
a w spobotę robi urodziny dla M, 40 lat ma, M nic nie wiem chce zrobic niespodziankę, przyjdą nasi starzy znajomi
około 25 osób będzie, wszystsko zamawiam gotowę, za słaba jestem , zeby gotowac albo piec

Do góry