reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Dorota ja nie pytam czy Lili je już obiadki czy tam deserki tylko czy już chce cyca bo pisałaś wcześnie, że nie chciała :tak:

annaoj ja też czekam na wizytę u okulisty ze starszymi i okularki chyba będą
a logopeda co mówi? żeby podciąć czy ćwiczyć? ale wiem jak to jest bo Majak też miała ćwiczyć bo dysleksje ma i wołami zaciągnąć nie mogę, zresztą ma tyle lekcji codziennie zadawanych że nie wiem kiedy byśmy miały ćwiczyć :dry:
udanej imprezy

misiarka ale super pomysł na imprezę :tak:
ja tak kiedyś z Dawidem wylądowałam w szpitalu bo nie wiedzieli od czego na antybiotyku gorączki dostał i w szpitalu zmienili mu na inny dożylnie, po czym po dwóch od wypisu dostał biegunki i wróciliśmy z rotawirusem bo złapał na oddziale i tylko dlatego nas nie odesłali do zakaźnego bo wiedzieli, że u nich się zaraził i byłam z nim w izolatce

dziewczyny ja też nie mogę opanować bałaganu :dry: dużo lepiej i wygodniej sprząta się takie duże pokoje ale wystarczy 5 minut i bajzel od nowa :eek: ale jak to mówiła moja ciocia "kto ma dzieciątko ten ma świątko" :tak::-D:-D czyli ja mam od ponad 10 lat ;-):-p

reklama
U mnie też ciągle bałagan a do pokoju chłopców ciężko czasem wejść

Jak tam forumowe chorowitki? U nas już lepiej :)

khej niestety moje ferie się skończyły, dzis ciężko powrót. kuchni nadal nie mam skończonej aż chce mi się wyć do księżyca.. fronty przyszły z opóźnieniem i teraz czekam jak na zbawienie aż mi w końcu to zrobią do końca, jak już będzie to się pochwalę of cors :)

misiarska to nie impreza tylko balanga :) pokaż chociaż jedna sweet focie

Halina poszedl priv dostałaś?
Ania nie za dużo ani nie za mało, w sam raz :) no dobra tylko tematy kupy pominąłem niewiem czemu ale mnie odrzucalo :)

annaoj ty to masz maratony hehe codziennie gdzieś coś :) Igor juz jest ? po ile się składanie na komunie ?

dziewczyny bałagan no co wy to tylko artystyczny nieład :) ha ha

moje dziewczyny też okropnie bałaganią, normalnie szlag mnie trafia, Dawid nie ma takiego bałaganu jak one bez przerwy, wszędzie zostawiają swoje rzeczy itd. dobija mnie to czasami.
A w ogóle to mają ostatnio sezon na kłótnie moje córki, ciągle sobie docinają i w ogóle mam je dość chwilami jak są razem bo jak osobno to super.

Dorota- zdrówka dla Lili!

Happymama znam to moje Starszaki razem są bardzo często niedozniesienia a osobno są super . Dzięki :-).

U mnie też w domu ciągły bałagan który robią dzieciaki a ja bałaganu strasznie nie lubię wrrr .

Aniu tak lili już wróciła do normy z cycusiem
U lili coraz lepiej ,cyca pije ,brak temp , brak wymiotow ,kupy jeszcze nie fajne ,osluchowo delikatna poprawa ,dalej sie leczymy ,może za tydzień wyjde bo antybiotyk musimy tu skończyć .
Dzis li wstała lewą noga ,coś jej doskwiera bo marudkuje od rana .

Balanga była, teraz jest bałagan ;-) Ale myślę, że wszyscy dobrze się bawili.
U nas ogólnie jest wieczny bałagan. Czasami zastanawiam się, po co mi był taki duży dom... Sprzątnę w jednym końcu domu, to już w drugim jest brudno.... O pokojach dzieci nawet nie wspominając....

hej
u nas też dzieci robią bajzel, a u mnie ten plus ze Niko mi pomaga i jakos ogarniamy,
bo ja nie dam rady pracować jak mam bałagan,

byłam dzisiaj u gina widziałam bijące serduszko, odetchnełam z ulgą,
robiłam badanie progesteronu i mam średni wynik, ale gin mi powiedział, zeby sie nie przejmowac
poneważ moge zrobić badanie za 2 h i wynik bedzie inny,

samopoczucie mam tragiczne, mega mdłosci, plus zawtoty głowy, na prawde czuje sie tragicznie,
lewdo funkcjinuje

Annaojcke jaką masz znajomą na pazdziernikowym watku?

Stefa u nas ferie zaczynają sie dopiero za tydzień

Dorota zdrówka dla Was

Happymama jak malutki, lepiiej?

liza dzięki i życze zdrówka dla Was, moi tez byli przeziębieni ale jutro ida juz do przedszkola

misiarka impreza musiała byc super

ania a Wy juz meliście ferie zimowe?

Hello
Mnie też bałagan tak zmierźli, a niestety przy dzieciakach to niestety nieuniknione. Dzieci mnie wyleczyły z pedantyzmu.
Od dwóch dni mnie coś serce pobolewa i dzisiaj zaczęłam się zastanawiać czy to nie czasem z tabletek, co mi lekarz przepisał. Odstawiłam i zobaczymy czy przejdzie.

Misiarska super, że impreza udana. Niedługo Cię roczek czeka:-)
Stefaa Igor wrócił w sobotę. Na razie się nic nie zbieraliśmy, więc żyję w błogiej nieświadomości;-)
Dorota oby w końcu Lili przeszło. A jak dzieciaki znoszą Twoją nieobecność?
Ania logopedka powiedziała, żeby ćwiczyć do czasu wizyty u tej babki która jest chirurgo-logopedą czy jakoś tak. Jakaś starsza lekarka z doświadczeniem dużym i ta jej ufa w 100%. Problem w tym, że Alicja średnia do ćwiczeń, tzn czasem super ćwiczy i bez problemu, a czasem marudzi i płacze, że nie umie. Nie chcę ją straszyć, że jak nie będzie ćwiczyć, to trzeba będzie podcinać, bo może się okazać, że tak czy tak trzeba będzie i wtedy dopiero będzie problem.
Kate oby mdłości szybko przeszły, w poprzednich ciążach też się tak męczyłaś?
Z września znamy się z anie-tes, a na kwietniówkach pisała z nami isabela.
Fajnie, że masz pomoc w Nikodemie. A on pracuje, studiuje? Chyba mi umknęło.

uciekam, miłego wieczorka

annaojkce Niko jest w klasie maturalnej, chodzi do technikum, ale do szkoły średniej ma 5 minut pieszo,
wiec jest dosyc duzo w domu jak na chłopaka w tym wieku
w 2 ciazy dosć żle sie czułam, ale teraz jeszcze gorzej

reklama
Hej
Pogrzeb był ładny i smutny jak to pogrzeb. Całe szczęście obyło się bez drastycznych scen :-( bo siostra mojej przyjaciółki jest jakby to ująć nie do końca zdrowa na umyśle, bo to tak nie do końca wiadomo czy tak czy nie, i martwiłyśmy się żeby się za trumną nie rzuciła ale i ona i kuzyn trzymali ją i dało radę bo chciała parę razy :-(

Jutro starsze mają bal :tak: Dawid chce być spidermanem, maski się naszukaliśmy ale udało się :tak: a Majka chciała być pielęgniarką ale idzie w pidżamie bo niedawno mieli "dzień śpiocha" i nie wypalił więc Pani stwierdziła że teraz nikt nie będzie się wstydził :tak:

Ania nie za dużo ani nie za mało, w sam raz :) no dobra tylko tematy kupy pominąłem niewiem czemu ale mnie odrzucalo :)
jak pisałam to, to Ci powiem Kochana, że myślałam o Tobie :zawstydzona/y: wybacz, następnym razem zaznaczę fragmenty, których nie masz czytać albo ocenzuruję :tak:
moje dziewczyny też okropnie bałaganią, normalnie szlag mnie trafia, Dawid nie ma takiego bałaganu jak one bez przerwy, wszędzie zostawiają swoje rzeczy itd. dobija mnie to czasami.
A w ogóle to mają ostatnio sezon na kłótnie moje córki, ciągle sobie docinają i w ogóle mam je dość chwilami jak są razem bo jak osobno to super.
a wiesz, że mój Dawid też potrafi utrzymać porządek :tak: jego biurko zawsze jest czyste i gotowe do pracy, no chyba że Majak na swoim się nie mieści i u niego zaczyna układać :dry: tylko ubrań nie umie chować do szafy i obwiesza łóżko :sorry2:
hej

byłam dzisiaj u gina widziałam bijące serduszko, odetchnełam z ulgą,
robiłam badanie progesteronu i mam średni wynik, ale gin mi powiedział, zeby sie nie przejmowac
poneważ moge zrobić badanie za 2 h i wynik bedzie inny,

samopoczucie mam tragiczne, mega mdłosci, plus zawtoty głowy, na prawde czuje sie tragicznie,
lewdo funkcjinuje

ania a Wy juz meliście ferie zimowe?
cudowne wieści :-D

uuuu współczuję samopoczucia :-(

u mnie ferie od poniedziałku :tak:

Dorota fajnie że Lili wraca do zdrówka :-) no wiesz, malutka bo malutka ale zawsze kobietka, humorki ma ;-)

Do góry